QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 10:54 am

Natira si me da moran citirat sam sebe
To je prijevara, i kriminal, koji (još) nije sankcioniran.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 28, 2018 10:58 am

Svaki normalan,iole pošten RA razumije o čemu mi pričamo.
Sigurno ih ima još po 9A,samo šute,trpe,ne govore.Njihov izbor.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 28, 2018 5:57 pm

Danas san doša, isprid kvartovske butige, pitan stare "mušterije" : Biste li vi pili karlovačku iz okitena ? Odgovor je bija jednoglasan, i očekivani : Ni mrtvi !

Fructal - Alko, v sodelovanju z naravo.
Ne pijem več, manj pa tudi ne.
Pij malo, pij dobro.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 29, 2018 11:39 am

Vidi koliko je čoviku narasla brada dok je dočekao novu pošiljku QSLki. Meni će izgleda doći do poda ;D

Ovo piše Ivo iz Zadra. Vjerujemo mu, kao i svi u Hrvatskoj, koji plaćaju, a ne dobijaju ništa, već godinu dana. Ako to nije kriminal, onda što jest ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Nov 30, 2018 6:37 pm

Što se tiče usluge HRS QSL managera, ako netko misli da bi to obavljao bolje od trenutnog managera uvijek može poslati svoju prijavu na IO HRS-a, a može doći i osobno na sjednicu IO već sutra. Ja u dvije godine koliko sam dio IO nisam čuo od nikoga želju ili prijedlog da bi se uhvatio tog posla.

Ono što je trenutni IO napravio je da se niti jedan račun ne smije platiti bez da postoji izvještaj (koji je online) o tome što se primilo i poslalo.

Hrle laže, i kola maže. Samo, meni nije jasno koga on misli da laže, kad svi znamo istinu ! Znamo model koji je Marinko SAM predložio prilikom apliciranja za posao QSL managera, znamo za zaključke od prije 9 godina iz Kraljevice.
Marinko NIKADA nije napisao ni JEDNO izviješće o domaćem i inozemnom prometu, po zemljama vani, po klubovima u tuzemnom prometu. Stoga tvrdnja "da se ni jedan račun ne smije platiti", ne da je apsurdna, nego nas drug Uzdanica drži za najveće bedake.

Naš QSL biro ODLIČNO radi i nitko taj posao neće raditi bolje od trenutnog QSL menadžera, Marinka, 9A3JB.
Eventualno jednako dobro, ali nikako bolje.

Pametni Martine, čim te Marinko miti, osim što ti donosi QSL-ke na vrata ? Sram te može biti za ovakve izjave. Pitaj ostatak od 90 % članova HRS-a u Hrvatskoj, i reci sam sebi u zrcalo : Zec, gadiš mi se !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 01, 2018 4:29 pm

QSL biro bi trebao biti u Dalmatinskoj 12 ali ne na 2. katu.
Portirnica je idealno mjesto i u njoj ima prostora za QSL biro.
Pošta tamo dovozi paketa s QSL kartama pa bi ih od tamo mogla i odvoziti.
Prostor je dostupan svaki radni dan. Za neradne dane ne znam.
Svatko tko navrati do saveza može ostaviti svoje/klubske QSL karte i pokupi QSL karte koje su razvrstane za njegov klub.
Ako ima i nešto vremena, može odmah QSL karte koje je donio razdijeliti po paketima/pretincima za inozemne QSL biroe.
Kada se posao razvrstavanja/grupiranja obavlja redovito, ne predstavlja veliki problem.

U Zagrebu ima radioamatera penzionera koji bi mogli i htjeli raditi u QSL birou ali za biro nemaju prostora.
Zaposleni radioamater i još ako je privatnik, nema vremena za redovni rad u QSL birou.

Zašto QSL biro treba voditi jedna osoba?!
Koliko ja znam, u zemljama veličine Hrvatske, QSL biro vode barem dvije osobe.

Neno, uša si mu u glavu, sve bi ovo isto i ja napisa tamo, da smijem ;) , s jednom malom modifikacijom, te dvije osobe su već tamo, zar obje službenice nemaju položenu klasu ?

1. Po meni trenutni qsl manager radi najbolje sto moze.
2. Svi mi vec desetljecima neovisno o pripadnosti kluba imamo naviku i obicaj "sistem Mirko-Slavko" ( "ides u zg,aj pse ponesi nas paket qslki gore i uzmi sto ima za nas" ) . Pravnici bi rekli "obicajno pravo" .
3. Ideja za umirovljenu ekipu (vise njih) iskusnih hamova nije uopce losa. Imaju vise vrimena nego mi zaposleni, iz zg su, iskusni su itd isl. Al ni njih se ne smije opteretit. Zato-ekipa!
3b. Glede mog iskustva prije 40god kao hamleta c klase u klubu je da smo imali zaduzenje pomagat klupskom qsl manageru u poslu (u to doba smo 1om mjesecno slali pakete samo yu2bst qslki od minimum 5tis komada mjesecno plus osobnih par stotina) koje su isle na 9 yu biroa (srj za van plus republicke! ) . To je pomagalo da naucimo sto je koja dxcc, sto je via buro, sto je via xy0xyz, sto je via direct. Lijepo za naucit mlade.
3c. Znaci ekipi umirovljenika bi tribala pomagat i ekipa hamleta.
4. Sad ce netko rec da politiziram,al cini mi se da bi bilo zgodno uz Glavni HRS biro organizirat i regionalne, ovisno o qsl prometu (znaci HRS, pa ZARS, pa Istok, Zapad, Dalmacija isl) a odatle distribuciju po klubovima. Mislim da bi ovo ubrzalo i dostavu i razvrstavanje po dxccu za slanje, i precizniju dostavu (ipak mi u zd znamo malo bolje tko gdje pripada u krugu od 100km od nas nego li neko u zg,a i obrnuto,zar ne? )
5. Ovaj sistem bi pomogao, tj ubrzao i precizno vodjenje evidencije clanstva po klubovima!
5b. Ovo moje (i nekih mojih kolega odavdje) vidjenje situacije i kako poboljsat stvar. E sad gospodo iz IO, Skupstine isl, razradite to i poboljsajmo stvar. Logicki-idealno je nemoguce,al triba tezit tome.

Odma se vidi da je pisao Damir Car, dio državotvorne mase oko vladajuće vrhuške, po sistemu ja tebi-ti meni, priznanja, novce, i ligadinu. Damire, zar si tako nisko pao ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 01, 2018 8:12 pm

Priča pizdarije.Nekoliko,reka je možda desetak mojih kartica stoji u klubu od Lipnja miseca !(ZADNJE SAN PRIMIJA POČETKOM SIJEČNJA 2018). Prin misec dan san ga lipo zamolija da mi poštom,o mom trošku pošalje na moju adresu ili via moj P.O.Box.Dan-danas..NIL :!: I sad ispovida neku svoju viru i u 21 stoljeću nekakve ideje sa umirovljenicima.Ako uopće postoji taj naš kolega, zašto nije napisa ime i prezime da znamo o kome se radi? Nego sve neka imaginacija i bajke tipa Ivane Brlić Mažuranić i H.C.Andresena sve u jedan paštroć.Imamo QSL managera koji je plaćen za taj posao a on neke ideje van pameti.Ne govori da se sramotimo po svitu kad nas kolege pitaju zašto nisu primili naše kartice?! Ispadamo mi krivi a nismo.Ako trenutni manager ima svog posla i ne stigne ovaj,nek se lipo zahvali i preda drugome.Taj drugi će valjda imat vrimena i prostora za slaganje.Niko nije reka da je to jednostavno i lako.Ali pošteno je priznat da se ne stigne ili ne može i fiju ! A ne ovako zajebavat nas :!: :x Ka da smo mi retardirani a on popija pamet cilom svitu :?: :x Neka se izvoli zahvaliti Odboru i preda drugome managiranje.I svi sretni i zadovoljni.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 01, 2018 10:34 pm

4DC je u kompi s vladajućima, to san ovdje napisa već desetak puta, stoga njegovi hvalospjevi njima, ne padaju na plodno tlo kod ljudi koji misle svojom glavom.

Što je Neno napisa, tako misli golema većina članstva, ali su lijeni, inertni, neće da se "zamjeraju", pustili da voda nosi, ukratko, ko janjad na šišanje ili klanje...

Zašto šute, to je sociološki fenomen, i nije "privilegija" ovog hobija, u hrvatskom društvu. Meni nikad nije ušlo u glavu, niti će uć, da mi sjedine, starije od mene, jedan na jedan, pričaju jedno, a u javnosti šute, ili pričaju drugo. Da sam takav, svako jutro bi se pljunija u zrcalo gledajući onu budalu s druge strane. No, nismo svi isti, neki žive s podvojenom ličnošću, neki su dva, ili više lica, bez daljnjeg, svak je "svoga tela gospodar".
Ma i to ja mogu razumit, kad bi takvi likovi štetili samo sebi, ali oni, svojom šutnjom, i dvoličnosti, prče mene, tebe, i moguće još 50 DX-era u državi, dokle se ostali zadovoljavaju i upražnjavaju svoje poslanje mrvicama s bogate radioamaterske trpeze, za naše novce.
Onu prostu kalkulaciju, koju je napisa Ivo iz Zadra, ja san u zadnjih 9 godina napisa, i dokaza činjenicama, bar jedno 20 puta, ali, nemaš kome. Mi smo bili i ostali bankomat, ili kasica prasica za kliku u Dalmatinskoj 12. Jer, oni naše novce guraju u jednu veliku vriću, i troše kako oni hoće, a ne ondje gdje je izvorno radiooperatorsko i konstruktorsko poslanje.

Vidija san poslijepodne na DX clusteru da Pilat samospotira 9A18YOTA. Oli san ja mona pa da nisan pripozna ko je jutros bija za tasteron iste postaje ; je, sve će ti se ti youngster-i dizat u šest uri i radit na opsegu !
Ali, da nije sve najcrnje baš u našoj Hrvatskoj, treba reć da, proteklih godina, najmanje jedna trećina operatora na YOTA postajama u svijetu, su bili stari tovari, koji odrađuju posao za nečije ideje i nove čvarke.
Vidiš gospon Vida da ne vidi Koki baš sve crno. Ima tu i sivog, kaj ne ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 03, 2018 1:03 pm

Kad neće preplaćeni (nekad) nacionalni QSL biro, oće Silvano, za skromnu naknadu.
Attachments
9X0T.png
9X0T.png (1.28 MiB) Viewed 2754 times
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 03, 2018 1:40 pm

Odriši si kesu. :D
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK