by 9a2jg » Tue Dec 12, 2017 10:18 am
Ja znan samo jedno, da priko mojih leđa, i leđa mojih vršnjaka, niko nije pravio karijeru i/ili uzimao novce. Vrhunac priznanja su bila klupska, gradska, Saveza Radioamatera Hrvatske i Boris Kidrič, kao najviše društveno priznanje. Niko nikad nije dobio ni dinara, niko se nije ni pokušao penjati na hijerajhijskoj društvenoj ljestvici, osim jedna osoba pred sam rat (1990.g.), samo o (ne)djelima sada već mrtvih ljudi mi je degutantno pisati, iako sam neke njegove "aktivnosti" već opisivao ovdje.
Znači, u socijalizmu je bila oštro povučena granica, šta, ko i kako, i nisi moga omanut, pa ne primit priznanje, ako te je spadalo, ove godine, ili za godinu dvi, uvrh glave.
I priznanja šta ih je dobija Gogo su zaslužena, magarac bija ko ih pokuša osporiti, iako on sad tvrdi da ih nije primio, od Tesle, naprid.
Da rezimiram, prije se sve znalo, sad ovisiš o milosti interesnih skupina da li će ti podržat kandidaturu, i kad češ in vratit glas, odnosno ruku. Po tom načelu su se svi Supetrani izredali, klub dva puta.
A više je jedan Ivo, ti, ja, ili neko drugi od ličnjaka napravio, neko šta će oni za još 25 godin. Nemaš to kome reć, jer su svi umočeni u istu teglu marmelade.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja