Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Tue Jun 20, 2017 3:02 pm

On je bija glavni patropirac,pumpjer,gasilnik u Milni. :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 20, 2017 3:16 pm

Bija je on puno toga u Milni, pokretač glazbenog odgoja mladih, jedini spiritus movens tehničke kulture, vijećnik u općinskom Vijeću, sve zaludu, ka dragovoljac ima penziju manju od dvi tisuće kuna. Država je uvijek nekome majka, nekome maćeha. Ne boj se, nije bilo među šatorašima takvih, nego sve oni od 5 Kkuna, naviše, koji su tamo igrali igru od obijesti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 20, 2017 3:19 pm

I dobili dodatne beneficije! Tako i treba.Za to su bivakovali 1.5 godinu. ;)
Gren zatvorit butigu pa doma za 15 min.ADIO

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 20, 2017 3:31 pm

Udruga veterana 114.br. HV iz škvera je u dva navrata išla organizirano gori, u posjete, vodili su i žene, ispada ka da su išli u Kumrovec, ili Kulmerove dvore, ili u daruvarske toplice.
Jedan od ta dva puta san ih intra na Marunama, a drugi put, ma kud baš ja opet, u Zagrebu. Znači, bija je organizirani cirkus, sve za državne novce.
I čovik iz Zadra mi veli da se i iz Zadra išlo organizirano, nekoliko puta...
Znači, ovi šta ih ništa ne boli, prihoda više nego šta mogu potrošit, triba nać načina za ubit vrime... Dopalo ih.

A naš Mihovil, od 1990.g. aktiviran , invalid, bija po hrvatskim i BiH ratištima, još radi, koliko može, za priživit. Ne boj se, nije njega pita vaš pretpostavljeni "koliko očeš godina da ti upišen u bukvicu, u rubriku sudjelovanje u ratu" , ka tvoga "prijatelja" . Ne more to svakoga dopast. Triba to zaslužit. I, tu i tamo se pogledat u zrcalo. Njemu je olakotna okolnost šta pušta bradu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 20, 2017 5:06 pm

Iako si stavija "prijatelj" u navodne znakove nemoj drugi put niti to.Jer ja i on nikada nismo bili prijatelji,tako da se zna.Dapače uvik me omalovažava.Kad god je stiga. Ne želim da me se dovodi u bilo kakvu svezu za tim udbašem. :x :evil:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jun 20, 2017 5:32 pm

A bidan on, kako čujen, da je rasproda sve uređaje, morat će opet ić na Katalenića breg, po novi revers, i ne tako novi uređaj. Kako bijaše na početku, tako bijaše i na kraju.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 20, 2017 8:43 pm

Kad bi se iskreno pokaja ne meni nego Bogu,sve bi mu zaboravija i oprostija.To znači da bi se on mora obratit.Bilo je i takvih.Nikad nije kasno.Sve je na njemu.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 21, 2017 6:58 am

U hrvatskom Saboru smo vidili samo jedno preobraćenje, ono Zdravka Tomca. Od ortodoksnog komunista, navodno, posta gorljivi vjernik.
Piše knjige o Isusu. Sumnjiv mi je ka i onda kad je haračija u ime SDP-a.

Pisao sam ovdje, da sam ove godine , na Veliki četvrtak, u bolskoj župnoj crkvi isred sebe, u klupi, gleda dvojicu UDBA-ša, jedan od njih je prije rata otvoreno sta prid vrata o' crkve i pisa ko ide na misu. I sad ću ja njima virovat da su se okrenuli za 360 stupnjeva ?
Ne virujen in, da se sad peku na žeravi, ka sveti Lovre.

A šta reć o bidnomu Goranu. Toliko je toga izlaga javno o meni, da ga ni župnik u Međugorju ne bi moga odrišit svih grija. Od javnog čerećenja mog CV-a, do laži da san bija u JNA !
On je, u Muzilu, u Puli, zna se ko je iša tamo, s kojin zadacima, i koje je prljave poslove mora radit cili život .
Zamisli se malo Reni, zašto je njega , jedinoga, Velat posla u Mornaricu, a sve ostale na Banjicu ?
Ako je pitanje preteško, evo lakšeg, promisli zašto je JEDINI Edo iša na "obično" služenje u Pazin ?

Iman ja svojih briga i pizdarija, za mislit i rješavat, on meni nije ni na kraj pameti. Svak živi sam sa svojom savjesti, ako je ima.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jun 21, 2017 8:02 am

Ali, ne moreš, ne daju drugovi. U zadnju uru , dva poziva, ista tema. Veliju drugovi iz OZNA-e za Dalmaciju, da kako san zaboravija napisat da je dotični javno laga da nije dobija Nikolu Teslu ? Jebi ga, ja nešto propustin napisat, odma skače drug Korektivni, pravilno tovariš...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 21, 2017 8:16 am

Ja san bija na Banjici.On u Puli.I ja i ti ih znamo dosta koji su bili tamo i na nekim drugim mistima.Znamo ko je šta radija i za što je osposobljen.Stečeno znanje i ono moje od prije sam primjenio u Domovinskom ratu.Tamo me poslala Hrvatska.Iako je bila po uređenju socijalistička bila je i ostala moja i naša domovina.Ja za Jugu nikad nisam tipovao. Niti za njom plačem kao neki sada.Ona je za mene kao ružan san koji se srećom buđenjem rasplinuo kao mjehurić od sapunice. Ona je prošlost i nikada je više neće biti ma koliko neki o njoj sanjali.Lijepo je budan sanjati. ;) :D

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK