by 9a2jg » Mon May 29, 2017 10:37 am
Ono što svakog dragovoljca, pa i mene, najviše smeta je činjenica da se sve te trećepozivce sada naziva hrvatskim braniteljima ! Oni su se jednostavno MORALI odazvati na poziv, jer im je to bila ZAKONSKA OBVEZA, a ne zato što vole Hrvatsku !
Isti je zakon bija u SFRJ i u neovisnoj RH, vojno sposobna muška osoba, koja je liječnički zdrava, i sposobna za vojnu službu se MORA odazvati na mobilizacijski poziv, za neodazivanje je bila zapriječena kazna zatvora od jedne do 10 godina !
Dok san sta u Spinutu, ima san prijatelja, porijeklom iz Žrnova na Korčuli. Od tamo ih se masu iselilo u Australiju, i, povratno, donili Jehove u Dalmaciju i Jugoslaviju. Pod njihovim utjecajem on je odbio primit oružje i položit zakletvu, odleža je 3 godine u zatvoru.
Imamo mi , velikih Hrvata u Splitu i okolici, koji su bili najglasniji po šankovima, i kućnim zabavama, koji Bruno Bušić, oni su bili "veći" i od njega !!! No, kad su dobili mob poziv, kad ih je obuklo, kad su vidili kapsile s mrtvim suborcima koji se vraćaju sa Južnog bojišta, odjedanput su prominili ploču, odma se javljali na "lekarsku", priko noći postali NESPOSOBNI za odradit svoju građansku dužnost !
Između ostalih, ti i takvi su ti i potpisivali onu peticiju protiv mene ! Ja san in oprostija, no da li oni, kojima je smjena na Kozjaku, i ladanje gori, bija jedini doprinos Domovinskom ratu, mirno spavaju ?
Priča li sinu da je on krvarija, i spava na dva šatorska krila, ili na normalnu vojničku postelju, u suho, svaku večer, na Kozjaku, ili u Balkanskoj, priko puta Higijenskog zavoda, ili doma !
Ti su isti nivo ka i oni u Supetar, koji je SVAKU večer spava doma. On 6 iljad kuna ja tri ! To je njemu da njegov YUTEL, i njegova dalekovidnica.
Neću više, sutra je Dan UDBA-e.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja