Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Mon Feb 23, 2015 8:12 am

Čitam Adamovo pisanje, trebalo bi komentirati pod nekoliko raznih topica, ako, uopće, i treba komentirati, jer to je NJIHOV klub, kojeg ja uopće ne poznajem, pa tako ni njihov rad. Sve što bih napisao bi bilo puko nagađanje, i sitne špekulacije, zato bolje ne pisati išta.

Ono o čemu hoću, po ne znam koji put, pisati jesu golema većina "ostalih" klubova. Klubova koji su nastali nakon završetka 2. svjetskog rata, po modificiranom sovjetskom modelu, koji su imali svoje mjesto u razvoju društva, ne samo omladine, oni su bili jedan od stožernih svjetionika u širenju Tehničke kulture, kao pokreta, i kao cijeloživotnog obrazovanja pojedinaca.

Ne slažem se s Adamom da je promjenom sustava nestala potreba za tom vrstom i ustrojem radio klubova.
Ponoviću svoju tvrdnju, bezbroj puta javno napisanu, i potpisanu, da su, u neovisnoj Hrvatskoj određene , usudio bih se reći, mračne, snage, razjebale ono u čemu smo, u Jugoslaviji, pa i na Balkanu bili najbolji.
Dobrovoljni davatelji krvi, dobrovoljna vatrogasna društva, i klubovi Narodne tehnike.
Zajednički nazivnik svim trima skupinama je dobrovoljni, amaterski, neprofitni.
Tim mračnim snagama je bilo, u startu, strano, sebedarje, voluntarizam, dragovoljnost, rad za komad karte (pisana diploma, ili plaketa, bez ijednog dinara, kune, marke, ili eura). Čim ne uzimamo pare, bili smo opasni. Po društvo i sustav koji su namjeravali stvoriti, sustav 200 obitelji, koji će dovesti Hrvatsku u Arkadiju. Moš mislit.

Šta se učinilo ? Staro se razjebalo, novo se nije stvorilo. Pisanih dokaza je isuviše, skenirao sam ih i okačinjao i ovdje, niko ništa nije shvatija. Da ponovin : Rješenje o deložaciji mog kluba iz naših (gradskih) prostora je napisano 1992' , dok smo mi SVI bili na prvim crtama ! Znači, postojao je PLAN kojeg se neko držao, i provodio, a mi smo mogli, po povratku iz rata, jedino pinit jedni na druge !

Ponavljam, od kada je umra Tuđman mi nismo od DPZ-e dobili ni kinte. Odma iza toga su nas izbrisali sa spiska klubova NT u ZTK, a mi smo ih osnovali !
Ima i za to razlog, dragovoljci DR-a nisu mučali i odma po demobilizaciji su ukazivali na nakaradni sustav distribucije državnih novaca, sa HZTK kao transmisijom. Normalno da smo in bili trn u oku.

Ko je opsta ? Miljenici, čitaj sudruzi i sukrivci, muljatorima u ZTK, ŽZTK i HZTK, koji su se aklimatizirali i ušemili skupa s njima, i cementirali sustav koji je prvo zadovoljavao i hranio sebe, pa što ostade, to se dijelilo kroz programe koji su jedino morali odgovarati standardima HZTK. Tone napisanih laži, kod programa, i kod realizacije, pomalo izlaze na vidjelo, ljudi govore, i pišu.

Vidim da je Puki naša ko će ga "branit" po HRS forumu. Ne može njega obranit ni team odvjetnika iz Haag-a.

Za kraj, da se (opet) ponovim , glede "inicijalne kapisle" ovih pisanja , na prste JEDNE ruke se mogu nabrojiti lokacije i oprema u Hrvatskoj koji su kupljeni SVOJIM novcima. U većini slučajeva lokacija je dobivana velikim i poznatim riječima DPZ-i, kao što su "korist društvenoj zajednici, rad s mladima, širenje tehničke kulture, prezentacija i promocija Hrvatske,..." Neke kopije tih zahtjeva, od 92' do danas, imam kod sebe, i dokaz su dvoličnosti, kako pojedinaca, tako i sustava. U konačnici, sve više radioamatera otvara (22 godina usnule) oči, i uviđa da je uzurpacija takve vrste - obična krađa.

To je alfa i omega, to je počelo, to je stožerni princip, početak i kraj radio klubova, i , uopće, klubova Narodne tehnike. Kako smo, u samo 22 godine došli, od dragovoljstva do krađe ? Jesu li ZTK i HZTK katalizatori tog procesa, ubrzivači, koordinatori, ili samo nijemi promatrači, dok je njima dobro ?

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 23, 2015 5:39 pm

Onaj koji drži vriću kod pljačke se isto računa ka i oni ća trpa šušanj u nju,a? ;)
Sve je to UMREŽENO.... :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 24, 2015 6:57 am

Točno, izvitopereni sustav HZTK je umrežen, i promiče, i financira samo one koji su se ušemili s njima. Cijeli taj sustav i inače počiva na lažima, falsifikatima i prijevarama, s težištem na projektima.
I čelnici uzdaničkih klubova su skloni amoralnim i nezakonitim radnjama, o čemu mi svjedoče izjave članova tih klubova. Problem nastaje onda kada se treba dati pismena izjava u Državnom odvjetništvu, i potpisati. Onda stanu, pa Koki i njemu slični, koji se bore za istinu, ostanu sami na brisanom prostoru, i izgledaju kao lažovi. Zviždači su na to , nažalost, navikli.

Čitam tamo šta piše Ivo 3TY, ne mogu vjerovati očima da on to piše. Zabrazdio je, debelo. On kaže , citiram
No puno više me boli kad čitam ovakve napade na ljude koji na svojim leđima nose teret rada kluba jer su, zamisli svetogrđa, odradili i poneku vezu na svoj znak sa klupske postaje
. Ivo dragi, kad sam ja došao sa službe u Zagrebu, 2001.g. zadnja veza u klupskom log-u je bila prije 5 godina ! Još ga čuvam, kao corpus delicti. Čovjek iz Slavonije mi reče da je u njihovom klupskom log-u zadnja veza na klupski znak upisana prije 7 godina. Ali, u isto se vrijeme iz tog klupskog prostora deru vezu na privatne znakove, punom parom ! Pa zar nisu, tako skoro, "pametni" Martin i još par "umnika" iz Slavonije javno opravdali tu praksu ?

Ili, možda ja nisam prava osoba za pisat o tome, jer sam radio za 1AKL Macquarie, a za sebe nisam ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 24, 2015 2:43 pm

Da san zna bija bi te zva na mobitel.Meni fali Macquaire :!: :D
NHF

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Feb 24, 2015 3:17 pm

To je i bilo u doba kada nije bilo mobitela, i kada se išlo "na špicu" , na Pjacu, za saznat di su ekspedicije, i kada je koja.
Ja naivac mislija da ću lako za se, prvo triba namirit klub, tako san radija cili život, skinija ga za klub, poslin, ne bi Gospa sinjska...
Mlad sam, ima fore.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Feb 24, 2015 3:40 pm

Ja ga u životu još nisan niti čuja.I ja san još mlađi.Ako me zdravlje posluži možda ga do kraja života i uradim. ;)
Obično se slabo čuju,rade sa solo postajom i vertikalkom,multiband,bez pojačala.A u mene isto slabe antene...ko će to čut :?: Nije niko kriv...to je tako.
Jedino što mogu učinit je da postavim bolje antene u prijemu.I čekat godinama.... :D
Osim njega fale mi Kingman Reef,S.Sandwich i Central Kiribati.Ove zadnje nikako čut a bilo je DXpedicija.JBG kad je Sunce slabo aktivno.A i ja san dosta zauzet u QRL-u.Tribalo bi u penšjun poć. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 25, 2015 8:47 am

Primjedbe, komentare i prijedloge na pojedine članke dostavite na tiskanici na mail statut@hamradio.hr ili na adresu: Hrvatski radioamaterski savez, Dalmatinska 12, 10 000 Zagreb, najkasnije do 28.02.2015. godine.

Eto van, još tri dana, pa civilna rana...
Poslin nemojte pizdit, ka i uvik, ne valja van Pero, ne valja Krešo, ne valja Mate, ne valja Puki, a vi , žuju u ruke, i samo balite, a niko da sidne, i napiše, kako spada !
I nadalje tvrdin, nisu ONI krivi, nego vi, koji čitate, i ne delate ništa.

Neću van punit glavu, imate godina i pameti, opet van oće uvalit kajlu, sama kozmetika, i daljnje cementiranje postojećeg stanja.

Poslin jebanja nema kajanja, kad prođe rok, ne zovite me više...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 27, 2015 4:25 pm

HRS u suradnji sa izvršnim organizatorom RK Nikola Tesla, Bjelovar, od 13. ožujka do 15. ožujka 2015. godine organizira PRVI ARG KAMP ZA MLADE. Kamp je namijenjen mladima do 17 godina, koji se žele upoznati s amaterskom radiogoniometrijom, te onima koji već imaju iskustva, ali žele proširiti svoja znanja. U sklopu kampa će se organizirati razna predavanja o amaterskog radiogoniometriji. Svi zainteresirani kandidati ispunjenu prijavnicu trebaju dostaviti u ured HRS-a.

To veliju u D-12.

Žalostan je to klub koji ima samo ARG sekciju dok je primopredajna nepostojeća

A ovo je izričaj Sineka 9A5WW, člana tog istog radio kluba !

Ja, ipak , vjerujem Sineku, a ne njima !
Oni su, po ko zna koji put, pokazali da im je samo stalo do ARG-a i izleta, a primopredajne KV i UKV aktivnosti - NEMA !

TE I TAKVE KLUBOVE, I SAMO TAKVE AKTIVNOSTI PODRŽAVA HRS !
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Feb 28, 2015 12:41 pm

Prije par dana sam popio jednu kavu sa frendom RA, do čijeg mišljenja držim, zato jer
je svih ovih godina pozitivan faktor u svom ovom džumbusu, koji nam je priredio HRS.

Tema je bila odnos HRS - HZTK, ovlasti HRSa po pitanju pozivnih oznaka, te sitne radosti
kojih još uvijek ima u ovom hobiju.

Zaključak te naše mini diskusije je bio da je HRS talac odnosa u HZTKa. Koja pak i sama
ima svojih problema koji proizlaze iz 25+ faraonovih godina. Rasplet se očekuje sa zanimanjem...

Takav HRS nije servis članova jer mu članovi služe samo kao smokvin list.
Oko pozivnih se nismo složili, ja mislim da javno dobro RH mora biti jednako dostupno
svim građanima RH, koji zadovolje uvjete propisane zakonskim i podzakonskim aktima.
Moj frend misli da uzimanje HRSu tog dijela ovlasti samo pridonosi eroziji istog.

Možda je u pravu, ali mnoge kolege već odavno smatraju da ono u Dalmatinskoj 12 nije njihov Savez, (ja prvi).

Tih 500 kuna ne želim platiti HRS-u iz sanitarnih razloga - kome milo, kome drago.
Takav stav nemam samo ja, ima nas dosta, neki su i sami već postupili te poslali svoje pismene
predstavke nadležnima na tu temu. Tako nešto osobno mogu samo pozdraviti.

Čekamo da čujemo kakvi odgovori su stigli, pa onda postupamo dalje, sve dok javno dobro
zvano pozivni znak 9A ne bude jednakopravno dostupno svim građanima.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Feb 28, 2015 2:57 pm

Kažu da ima oko dvije tisuće članova. Ono o čemu mi pišemo, pismeno javno podržava, ne više od 20 ljudi.

Da su samo dvojica, tj. ti i ja dosta je,
ali ipak ima više od 20 :mrgreen:
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK