by 9a2jg » Mon May 01, 2017 3:34 pm
Niki dan san pisa, iz te iste ekipe, sili na lokaciju u Kozjači, do podne jedna operatorka, od podne naprid, jedan mladi operator, cipaju veze sa svojim znakovima, kilovati, promocija, društvenim sredstvima...
Dobro si napisa, ko kontrolira medije, taj promovira "istinu". A istina je, kako piva Tomson, "voda duboka". Oni su razjebali radioamaterstvo u Hrvatskoj, jer ih za ništa nije briga, doli za svoj mali feud, sagrađen i opremljen društvenim sredstvima, gdje se pripuštaju samo podobni, oni po njihovim mjerilima, i koji ne talasaju...
Nikidan san bija na Planinarskom križnom putu na Visu. Proša san pored sve tri lokacije kluba YU2CAG, koje san i ja pomoga osovit na noge, obučit operatore, namistit antene, držat instruktažu...
Te i takve klubove, koji su bili jedini klubovi Narodne tehnike u malim sredinama, poput Korčule, Vele luke, Omiša, Ploča, Metkovića, pa i Makarske i Šibenika, da se ne naljute, ali istina je, HRS je doživljavao proteklih 27 godina kao "teret", a tako se prema njima i odnosio, baš kao prema pastorčadi, ili neželjenom djetetu.
Da ne spominjem klubove na područjima od posebne državne skrbi, Kninu, Gračacu, Udbini, Srbu, Obrovcu, Benkovcu, Kistanjama, sve do Vukovara.
Ti tzv. elitisti, jer su se sami tako prozvali su uzurpirali sve što su mogli, od Doma Narodne tehnike na Jarunu, nadalje...
A karta sve trpi, i verata vozi, i pizda rodi, i vojska obuče....
I Petar iz Pučišća je izjavija reporteru Bračke crkve da je svjetski prvak, i osta živ. Još iman fotokopiju članka. Nije on jedini.
Neka se ta bratija prvo ispovidi, Bogu i narodu koji ih financiraju, onda neka polože račune di su bili od 1990.g. do 1998.g. , pa neka odgovaraju za štetu koju su , kratkoročno, i dugoročno, nanijeli Savezu, prvo Pero, pa ostali, pa ćemo, na kraju vidit ko je Janko, a ko Marko.
90% njih je cili rat gledalo na HTV-u i YUTEL-u, a sada bi prodavali pamet. Ne ide.
Hrvatski narod je da najbolje lokacije svojoj radio i televiziji, sada nam, izdvojeni OiV naplaćuje masne pare za podstanarstvo repetitora ! Neodoljivo me podsjeća na priču o HT i Deutche telekom-om, ili Borovom, i najboljim lokacijama po hrvatskim gradovima, koje su poslije krčmili u bescijenje, a sada, s 5% radnika od prije rata, opet su "gubitaši" !
Kako to mi nikad da naučimo neke osnovne lekcije, pa nas ovi, samozvani elitisti, vuku za nos zadnjih 27 godina ?
Oni koji su ti, u mom prethodnom postu , ona dva putnika za Njemačku, na konferenciju IARU, su dio ove priče, a također i sukrivci što nas nema u nacionalnoj klasifikaciji hobija, a CB ima !
Jel' ti sad jasno zašto im je trebala polupijana masa, da samo diže ruke na izbornoj skupštini ? Jer, to su mogli izglasat samo pijani, ili oni koji ne žele dobro radioamaterskom pokretu u Hrvatskoj.
Iako nisam Pero, koji dijeli dijagnoze, mislim da je od ponuđenih "dijagnoza", ipak ona prva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja