by 9a2jg » Sun May 14, 2017 7:48 pm
Upravo o tome se i radi.
Nije Koki izmislio podjelu radioklubova u Hrvatskoj na uzdaničke, državotvorne i ostale. Pridjevi su nastali sami od sebe, slijedom analize događanja, zadnjih 25 godina.
To ti je isto ka i u nogometu. Kad sam bio mladac, odlazio sam, kad bih bio u Zagrebu, gledati Zagreb, a ne Dinamo (osim kad je protiv njega igrao Hajduk), U Beogradu sam išao gledat "romantičare s Karaburme", OFK Beograd, ne Partizan, ili Zvezdu, u Sarajevu san gleda Želju, a ne Sarajevo, mogao bih ovako unedogled.
Zajednički nazivnik, išao sam gledati lijepi nogomet, čaroliju igre, a ne nadmenost, silenost, i sebeljublje onih momčadi gdje se neštedimice "krcalo" iz budžeta, koliko treba.
Nije čudo što u Madridu obični ljudi, srednje klase, navijaju za Atletico, a falangisti, za "državotvorni" Real !
Ista stvar je odnos Rome i Lazia, gdje se još vijori fašistički fascio !
Pisao sam, prije par dana, kako uzdanički klubovi sustavno falsificiraju i lažu, u izviješćima o broju članova, baš na primjeru RK Vidova gora, gdje su, u netom održanom HRK-ljušu, radila dva operatora, na dva znaka, a na papiru su ih naštancali na desetine, zadnjih 25 g.. Za njih su uredno uzeli i lovu, od HRS-a.
Ništa nije bilo bolje ni u ostalim uzdaničkim sredinama, od Gomilice, do Pazina.
I svi to znaju, niko ne odgovara, nego se još "diče" brojem članova, a sve kako bi više ruku bilo u zraku za vladajuće.
Godinama su neke sredine plaćale članarine iz prihoda kluba, a samo da bi bilo više ruku za "vlast". Neki su mi to sami priznali.
Sada su prihodi "utanjili" pa je i to postalo rjeđe, iako nije nestalo !
Zar nije simptomatično da HRS odbija moje službene zahtjeve za spiskom članarina HRS-u, po klubovima, po imenu i prezimenu ?
Odgovor nije u zraku, nameće se sam od sebe, to se savršeno uklapa u izbornu kombinatoriku i enigmatiku, gdje vladajući muku muče s kvorumom, čak i od "svojih" istomišljenika.
Da to jest tako, a izgleda da jest, govore nam glasine da je ove godine do 1.4. uplaćeno pola članarine u odnosu na godinu prije !
Očito su se ljudima otvorile oči.
Zato su se užarile telefonske žice, zove se, moli, kumi, vabi, šalju se mailovi, radi se po društvenim mrežama, a čak se vrši pritisak na neke zastupnike preko HZTK !!!!!
Sutra im je zadnji dan, IZMIŠLJENE obveze , citiram, "obaviještavanja krovnog Saveza da li će na skupštinu doći zastupnik, ili njegov zamjenik" !
Pet i po desetljeća sam u Narodnoj tehnici Hrvatske, nsam nikada čuo, ni vidio, da ijedan Savez to prakticira, i radi svojim članicama !
Znači, brajo, dogorilo do nokata...
Ne mogu sastavit ni minimum minimuma, ni BA, od baze, koju btw, nisu nikada ni imali.
Ostaje im jedino elektroničko glasovanje, tu su se izviještili, kako nešto uraditi netransparentno, muljevito, i bez kontrole.
I onda se pitaju zašto članovi ne doživljavaju HRS kao svoj ? Zato što su ljudi progledali, stegli srce, dadnu traženi harač, i bave se sami...
P.S. Nisam spomenuo QSL-ke, jer više ne znam što bih napisao, a da se, po ne znam koji put ne ponavljam.
Jednom riječju - SRAMOTA.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja