Nema posla, nema perspektive, nema sloge, a šuplji političari zagovaraju obnovu vodotornja, a koliko lani je prokišnjavala učionica u Srednjoj tehničkoj školi ? Situacija je tako groteskna i tužna, ne zna čovik bi li plaka ili se smija. Ne situaciji, jer je grozna, nego političarima koji ih se sjete onih par dana u studenom, a i onda idu tamo, razjedinjeni, ko rakova djeca...
Socijalna samoposluga, na žalost i sramotu RH, najbolje "radi" u Vukovaru, u cijeloj državi ! Sve šta dođe u nju, odma se razdijeli, kolika je glad i neimaština tamo.
Jutros mi je došao e-mail vukovarske udruge Prva inicijativa, s zamolbom da doniram financijska sredstva za kupovanje hrane za potrebite.
Predlažemo Vam - ukoliko niste u mogućnosti biti naš donator hrane - da nas podržite minimalnom uplatom od
1.000,00 kn ili više; sukladno mogućnostima, na žiro-račun otvoren kod Erste bank, IBAN:
HR9724020061100710535.
Da su napisali, recimo, priložite koliko možete, ili koliko hoćete, posla bi nešto, kao i uvik, ali kad mi napišu MINIMALNA UPLATA 1.000 kuna, to prelazi granicu kućnog odgoja i lijepog ponašanja.
Ne moram ti reći da im je logo - VUKOVARSKI VODOTORANJ ! Neka lijepo sakupljene novce iskoriste za nahranit sugrađane, ionako tvrde da su sakupili miljun - dva više !
Ne moram otvarat Pandorinu kutiju, ali niko u RH nije blesav, već se jedan put kupilo i skupilo za obnovu vodotornja, davali su gradovi i županije, sada je to tabu tema di su završili novci ?
Podsjeća me na TV voditelja Tarika Filipovića, koji se jednom "drznuo" primjetiti da se već jednom kupio, i skupio , novac za nadogradnju dječje bolnice u Kljajićevoj, majke ti božje, odma je bio stavljen na led, jer, eto, postavlja pitanje koje običan građanin ne smije postaviti.
Tako ti je i sa vojnim i braniteljskim mirovinama u Vukovaru, 3,5 puta više braniteljskih mirovina od branitelja, kad san zadnji, i predzadnji put o tome pisao, zvali su spodobe na telefon, dahtali...
A sve je javno to rekao Branko Borković, Mladi Jastreb, i sin Blage Zadre, na preklanjskoj manifestaciji u Vukovaru, ni jednog od njih više nisu pripustili pred TV kamere.
A doživljaje pokojnog Ozrena i mene, u UNTAES-om okupiranom Vukovaru bi moga pisat u nastavcima, ka da je roman Grof Monte Christo....