Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Fri Mar 31, 2017 7:05 am

Uz duzno postovanje svima ovima koji voli koristiti " domace nazive " za neke opce prihvacene internacionalne pojmove da OHLADE MALO ! Cilj svakog jezika bi trebao biti da se razvija i da RASTE tj. da se otvara a ne suprotno kako to pokusavaju nametnuti razni iskompleksirani i isfrustrirani bolesnici u nasoj drzavi. Ako su neke zapadne zemlje mogle prihvatiti i ubaciti u svoj jezik engleske rijeci onda smatram da bi drzava sa manje od 4 Mil stanovnika trebala prestati sa pametovanjem i paznju usmijeriti na vaznije stvari. Mojoj djeci u svijetu nece koristiti bolesnicki izrazi poput , pamtila, vrtoleta, zrakomplata, vazdaj zelene sume, predmetaka, nadnevaka, pravorijeka i slicnih bolesnih umotvorina pijanog uma !!! ( nabijem na milokliz sve te pametne koji su do jucer zivjeli u vazdaj zelenoj sumi, cuvajuci okokucne cetverenozne travojede a danas frustracije lijece iskopavanjem rijeci koje nije koristila ni moja baba , a znala je citati ,pistai, i govoriti madjraski i njemacki)

Čim neko ima drugačije mišljenje od "onih na vlasti" odma se isto baca u koš. Vjerujem da zasjeda i IO, odlučuje da li će ga, dodatno, staviti na kotač, ili će ga dati razčetvoriti.

Ponovit ću što sam više puta napisao. Pohađao sam najelitniju osnovnu školu u Splitu, 6. experimentalnu osnovnu školu Šime Krstulović, u Spinutu.
U osam svjedožbi, u osam godina škole, i isto toliko polugodišnjih svjedožbi, pisali su slijedeći izrazi, za opisati hrvatski standardni književni jezik :
1. materinji jezik,
2. hrvatski jezik,
3. hrvatski ili srpski jezik, i
4. hrvatsko-srpski jezik.
Mi smo uvijek učili isto, pisali isto, govorili isto.
Pametnima, ne nužno i profesorima, dosta.

Kada je prije 50 godina bila objavljena Deklaracija o položaju hrvatskog jezika, mnogim je, političarima, ne stručnjacima, bila heretička.

Sada, kad jedna Vukovarka, ekspert za hrvatski jezik, pokušava, s kolegama iz regije, ustanoviti neke nove standarde, poštujući sve do sada usvojene, odma se jave oni isti koji su prebrojavali krvna zrnca 91'.
Kome to treba ?

Prekjučer slušam Radio Split, vele, sletio na zadarski aerodrom jumbo jet Ryan air-a, pun gostiju iz Dublina. Otišao je pun, ali ne turista, nego cvijeća mladosti Zadra i okolice, s kartom u jednom smjeru. Putnike s povratnom kartom, kažu na check-in-u , si mogao pobrojiti na prste jedne ruke.

Opustošena Slavonija, Lika je i prije rata bila pusta, sada je u tijeku pustošenje Dalmacije, a mi ćemo razapinjati Hrvatice i Hrvate zbog riječi koje su udomaćene s engleskog govornog područja, kako u svakodnevnom životu, tako i naročito u tehnici, poglavito u radio tehnici i komunikacijama.

Počeo je drug Goran, ako se sjećate, dragi čitatelji, na HRS forumu, s "veš-mašinom", eto, nastavlja drug Emir s "stručnim objašnjenjima".

Valjda ne trebam pisati da su oboje surađivali do zadnjeg dana za časopis Radioamater u Beogradu.
Znamo da je Emir sjedio u Izdavačkom savetu, do raspada.
Izvodi iz beogradske SDK o uplatama, ne samo njima dvojici, me čekaju u Beogradu, već 25 godina, samo ja nikako da svratim. A i čemu ?

A di su ta dva jezična čistunca ono radila, a Šute mali ?
Last edited by 9a2jg on Fri Mar 31, 2017 9:39 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 31, 2017 7:59 am

Svaki dan započme sa udbašima.A i završi.Pa dokle više? :x Jesu li uopće vrijedni spomena? Ima toliko dobrog,vrijednog i poštenog svita a njih se nikad ili rijetko spominje!NHF

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 31, 2017 9:08 am

Zato što, htio ti to priznati, ili ne, oni nam još dan danas kroje sudbine. Možeš ti to javno i zanijekati, u dubini duše znaš da je to tako. Nažalost.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 31, 2017 11:26 am

Đava ih odnija!

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Apr 02, 2017 1:44 pm

Reni, evo ti fotka IZM1 na Visu.

slika.jpg
slika.jpg (97.65 KiB) Viewed 3378 times
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 04, 2017 12:53 pm

Prijedlog za promjenu Statuta HRS-a, članak 6. (znak Saveza)
jučer sam poslao e-mailom i poštom.
Pozivam zainteresirane da do 06.04. naprave isto.

Ne može "pametni" Martin, bez razvodnjavanja, ionako razvodnjenog , foruma. Od svih važnih, i prevažnih pitanja, on se uvatija logo-a, ka pijan plota. Lažu nas, muljaju, rade amoralne i protuzakonite radnje, on o logo-u !
Ridikul kakvog nema u HRS-u.

Opet, drugi me uvjeravaju da on nije ni lud, ni blesav, nego da poslušno sluša....... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 05, 2017 10:04 am

Na prvoj stranici Financijskog plana HRS-a za 2017.g. stoji stavka Naknada za prijevoz, za 2 djelatnika. Iznos 29.000. U prosjeku ih nema (najmanje) jedan mjesec u godini. Znači, 29 jezerač podijeljeno sa 22 mjeseca, daje cifru od 1.318 kuna mjesečno/po zaposleniku. Mjesečni pokaz ZET-a košta 360 kuna. Kud onda ostatak od 958 kuna mjesečno, po zaposleniku ? Morti dolaze na posao iz Novske ?

Može jednostavnije pitajne, kak veli Cinober. Novi kompjuteri, a te stavke nema u Financijskom planu za 2017.g. ! Ili Radio Mileva protura neprijateljska podmetanja ? Biće se i tamo zaposlili Kurdi i Jemenci ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 05, 2017 10:19 am

Očekuje se i pad ali ne Crnog Jastreba već Excela. :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 05, 2017 10:47 am

A, ima velike razlike. Crni jastreb je pa jedan put, ali smo ga gledali na našim televizorima nekoliko puta.
Drug Excel neće sebi dozvoliti da poklekne, dokle se ne ostvare ciljevi koje je zacrta za ovu, i iduću godinu, pa šta košta, da košta. Sve san ja to već opisa, na ovom forumu, do pojedinosti.
Osim toga, škužaj Reni, on ka jedan ambasador ima i imunitet !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 05, 2017 1:15 pm

Opet ti o imunitetima,ambasadama a one me uvik podsjete na upade Jemenaca,Kurda i ostalih Talibana u sustav.Opet će onaj kazat"Ona dva lina Dalmoša su za sve krivi,oni su mi uništili kredibilitet." JBG,dva loša ubiše Miloša :!: :lol: :lol:

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK