QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Mar 01, 2017 9:22 am

Obisija san onu QSL-ku, s početka 1968.g. , kao dokaz da iman svoje QSL-ke, već pedesetu godinu ! Sve san svoje QSL-ke sam platija, osim onih za MIS.
Tada je moj klub, kao izvršni organizator, štampa za sve radioamatere i klubove koji su sudjelovali. Ne moran ti ni napisat ko je najviše ima koristi od toga.
Radio klub u Supetru, radio klub Marjan, Edo Koljatić i Tom Dugeč. Znan šta si odma pomislija, većina (škrti) Bračani ! U Supetru su te QSL-ke slali 10 godina !
Ima još raščlambi, na tu temu, ali jasno ti je, drug Gogo, koji je poslin s gnušanjem baca QSL-ke u koš, ih je najviše (u Splitu) odnija u svoj klub.
Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju...

Ja bi opet uveja služenja vojnog roka. Da nije bilo istog, Edo Koljatić ne bi nikad vidija Pazina. Više in je on učinija veza i novih DXCC zemalja, nego oni u 30 godina ! I, umisto da mu smjerno zahvale, mene Uzdanica javno upita : A ko je on ? Normalno, kad se on još klatija u očevim mudima, u to vrime...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 01, 2017 11:44 am

Je,sićan se kad je mali pita ko je to Edo Koljatić..ha ha..Bože te sačuvaj tog punjetara.Kad sam ga tako nazva onda me Južni napa.Sad se vidi puno bolje da san bija u pravu.I to debelom.A Edo je TV u boji ne za tega mulca već i za Južnog i puno njih.Boji je i od mene samog.Je da je ima neke mote,škerce koje je tribalo razumit..polu škojarske,polu mandrilske,ali jebiga nitko nije savršen.On je ima 5BWAZ-a i 200++ DXCC ma 160m kad je to za svih bila misaona imenica.I za doajena iz Vetranićeve.A istom je "otkrija"IOTA program jer ovaj to nije u početku znao niti lovio.Međutim treba reći da je od doma Edo radija uglavnom sa žicama,vert.,dipolima,slooperima a ne sa nekim bimovima.Doajen je uvik ima quad oli 3-4 el.beama.Tvrdim da je Edo jači i bolji DX-er od doajena ali nije mu se poklopilo u životu,te je nažalost odusta i od hobby-ja.Nije ima ka Mojsa danas V.Bročanac pa radi TX5T na 5 bandova a ka fol iz Splita di ni obični dipol nema.
A nisam siguran da nije u pitanju rađa priko remote station,nadam se da ipak nije . ;) Moga bi ovako do prikosutra a lin san pisat.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 01, 2017 11:50 am

Svaka ti stoji, sve potpisujen. Edo je tima Istrijanima otkrija DX-iranje, a onda se takvi nezahvalnici, citiram, "ne sjećaju ko je on" ! Ali, ne krivin ja Uzdanicu, nego komplet tamo ekipu, koja nije nikada uzgojila kult poštovanja prema boljima od sebe ! Zato im on "smeta", i na samo spominjanje, ka ja Pilatu Cvitnicu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 01, 2017 12:02 pm

Zna ovi puno toga samo moram sve izvlačit sa mog "hard diska"u možjanima.Evo 50 godin,još savršeno radi. ;) Znam kad mi je,di i ko ća reka.A imam i ugrađeni feeling za ljude.I kad spavaju znan ća in se mota po glavi.Ritko me taj feeling zahebe. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 05, 2017 7:11 pm

Napali su me jučer, poslin sahrane, da samo razapinjen Supetar (riječ je o mukte QSL-kama, za sada), a da znan i za sve ostale, a mučin ! Jednostavno, nije istina. Istina je, što sam par puta napisa, da se najviše okoristija RK u Supetru, pa Marjan, pa Tom Dugeč, pa tek onda AKL, i svi ostali ličnjaci.
Kolika je bila "glad" za mukte kartama, Supetrani su ih slali deboto 10 godina ! Ostali , nešto manje, moj klub, kao organizator , najmanje ! Svi ostali su uzimali na pakete (svaki po 5.000 karata), pa poslin stavljali timbar na misto znaka, a desetljećima su se rugali ovima u SSSR-u, šta su radili isto !
No, Supetranima je to ušlo u naviku, pa i u neovisnoj RH nisu baš vadili portafoj za štampavanje. Nešto je štampa Jadran, nešto Supetrus oteli, 9A0COAST sponzor, 9A7B član kluba, i tako to ide...
Di su završile puste pare, to će neko drugi raščivijavat, nije moj posal (a znan).

Znan šta će Reni , ka pravi Bračanin, odma reć : A di je tu Edo ? Bija bi on, ka pravi fetivi Pučišćanin, uzeja veći dil kolača, ali ga je potrefilo služenje vojnog roka. Njemu smrknilo, Pazinjanima svanulo, ali oni toga (još dan danas)nisu svjesni. Ipak, kad je finija vojni rok, uzeja je i on par paketi, i tuka timbar, (bračka) krv nije voda !

I još uvik mi tuče po glavi kako to dva različita kluba mogu dilit isti znak, a važeća dozvola za rad, u oba kluba, izdana od istog organa !

Ima još, Korizma je tek počela...

P.S. Nepuna tri miseca do izbora..... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 07, 2017 9:04 am

Ima san sinoć dug razgovor sa čovikon iz Zagreba. Govori, Koki, šta si napisa da je danas 10 puta manji fizički obujam hendlanja QSL-ki u 9A birou, malo si napisa. Količina karata je pala na opasno malu razinu, veli on. Šalje onaj ko je navika slat. pretežito stare kvrge, mladce moš izbrojit na prste jedne ruke.

To ja govorin cili život, odgovorih ja, ne pije onaj ko ima para, nego onaj ko ima naviku !
Navika se stiče u dobi od 10 do 15 godina, poslin toga, šta si ugradija, ugradija.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 07, 2017 9:13 am

Kažu niko nije ukra tu opremu! A nek onda reknu di je,kod koga je :?: Da se zna di je.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 07, 2017 9:34 am

Pravi post, pod pogrešnim naslovom topica.

Mala mista su idealna, zna se ko je pop, ko učo, ko likar, ko kurba, ko lupež...
Iluzija je da se u velikom mistu ne zna. Zna se, ali onaj koji bi triba javno prozborit, i svjedočit tvrdnji zviždača, poduprijet ga, i sam je umočija prste u marmeladu, ili ima stanovite koristi od šutnje.

Sve se zna, od toga ko je da "osloboditeljima" PPS-ove CBM-a do UKV PPS-a AKL-a, pa do "minornih" krađa uređaja i opreme.
Neuki će se čitatelj zapitati od čega su nas to "osloboditelji" oslobodili ? Brige za vlastitu (društvenu) imovinu , uređaje i opremu ?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 07, 2017 10:11 am

To su oni poplašili da se mi ne mislimo :!: ;) Oni su nam skinuli jednu veliku brigu sa pleća.Samo to još nismo osvjestili na pravi način.Budemo. :roll:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 07, 2017 12:18 pm

Expedicija završila u Africi prije misec dana, QSL-ka već doma. Ne rade oni, ka neki balkanski mufljuzi, cilu godinu, onda drugu godinu dok se (i , ako) odštampa. Po mogućnosti - mukte.
Attachments
TU5MH.jpg
TU5MH.jpg (20.21 KiB) Viewed 3535 times
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK