Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Mon Feb 27, 2017 10:52 am

Ne znam dal si nekad videl Zikinu arhivu. Ja sam imao "cast" to vidjet, i fakat skidam kapu onome ko se tu moze snac.
Evo, cim cu bit u mogucnosti doc do Saveza, 20dkg kave nosim :)) A inace, nikad ne trazim ono kaj nemrem dobit. :))

Ovo danas napisa 6SPR. Kad sam ja zadnji put vidio, a to je bilo prije rata, to je bilo uredno složeno u dvije drvene kutije, abecednim redom , po početnom slovu prezimena, ili naziva radio kluba.
Ako je to neko ispremiješao, to je bilo poslije Žike.
Valjda to može potvrdit i drug Gogo ? ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Feb 27, 2017 5:26 pm

Taj SPR..a koji je on faktor? Nikad čuja za njega?Ima li ga u nihovom adresaru?
Može on prdit u latu ali pok.Žika se i te kako dobro u svemu snalazija i sve je štimalo.Ovi danas imaju računala ma in je sve za k....c. :D
Hebe ih Excel.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Feb 27, 2017 7:45 pm

Tip je maka, miljun posto. On, urbi et orbi, objavljuje RA puku u Rvata da će on djelatnicima u D-12 odnit 20 deka kafe ! Zemljo, profundaj se ! Za te i takve izričaje in služi forum ! A mi plaćamo, 30 Kkuna godišnje.

Dok je bio Žika, bilo je rada i reda. Ja, kao mlađi, sam upijao njegove akcije, ponašanja i izjave. Moga bi libar napisat, ali zadržat ću se na jednoj izjavi.
Kad ga je jedan stariji gospodin, RA s stanom u Ilici, bocnuo (naravno, u šali) da što razvrstava QSL-ke , Žika mu ozbiljno odgovori : Nema toliko tajničkog posla da se ne stigne razvrstat sve karte ! Iskreno, od srca, do boli, i za primjer svima ostalima, poslije njega. Upamti, obrtaj QSL-ki je bio najmanje 10 puta veći nego danas !

Svi poslije njega, da smo ih birali, ne bismo gore, od spavača, otimača stotina tisuća kuna (odštete), do profesionalke (reko gosn Gogo, moram navesti izvor, nisam ja Barišić).

Od rečenog Žike, do danas, niko se nije bavio narečenom kartotekom, koja je u njega bila ka crkvica. Ljilja je imala bilježnicu, koja je bila sažetak, dijela kartona.

Nije se moglo dogodit da neko u državi prijavi u zahtjevu za dozvolu za rad ukradeni uređaj, klupski uređaj, ili uređaj bez papira ! Dokumenti bi prvo došli u Žike, na provjeru, pa tek onda u Republički sekretarijat za saobraćaj i veze.

Nije se moglo dogoditi da stranac radi u Hrvatskoj, a da SRH, danas HRS, ne zna gdje je, s čime radi, od kada do kada, i Ra podatke operatora !

Osim kontrolnog i korektivnog djelovanja, Žika je i štitio naše operatore, poglavito kod (opravdanih) primjedbi KMC-a u Rijeci, ili Beogradu. Osobno svjedočim i takvom ponašanju.

Moga bi ovako do prekosutra. Kad je on otišao, pojedinci počeli puštat glasove i glasine, te da je bio UDBA-š, pa Pančevac, pa Nišlija, ispada da mu Zorge i Mata Hari nisu ni do koljena !
Istina je jedna i jedina, da nam je u Zagrebu, u D-12, bar jedna osoba ka šta je bija Žika, sve bi nan cviće cvalo...

Zato me i smeta, i boli, kad se resetirani RA sprdaju s rijetko savjesnim i pedatnim čovjekom i radnikom, koji nas je svih zadužio.
Neka popije svih 20 deka kafe s osobama koje tamo borave u radno vrijeme.
Ako ih nađe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 28, 2017 8:43 am

I još jedno slovo o 9A adresaru na HRS web naslovnici. Osim mrtvih ljudi, i ugašenih klubova, ima i članova IO-a, pod starim, i pod novim znakom ! Ka na preferansu, refe, dupli upad !
Najjači je, bija, i osta, RK Kaštilac, 1CIG, na kućnoj adresi doživotnog predsjednika u Splitu. Neko reče, klub je tamo di su klupski uređaji. Istina boli, bol boli.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 02, 2017 10:09 am

Taman kad san mislija da pametni Martin ne može izvaditi bizarniju temu (za neutralizirati, i dodatno sterilizirati HRS forum), on nas (svih) iznenadi s predajnikom u orahovoj ljusci. Ljudskoj pameti, ali i ludosti, zaista nema limita.
Čekamo iduću bazu.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 02, 2017 7:57 pm

Oriđinal. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 05, 2017 12:50 pm

Ako dan prođe bez Martinovog bisera, nije dobar dan !
Evo, gledam DXC , on spotira Mariju 5SM. Oblik samospotiranja.
Pametni Martine, uzmi onu knjigu Radioamaterska etika, pa pojedi prvih desetak listova, umjesto nedjeljnog ručka.

Bilo vam je bolje poslati QSL-ke 9A16P. Ili su i one mukte (sve o istom trošku ? ) ka i one 9A70x.. ?

Spot u istom sokaku...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 06, 2017 11:35 am

Kako javlja Radio Mileva iz metropole, stručna služba HZTK je napravila završni račun HRS-a. Inventurne liste, misaona imenica. Fizička lokacija osnovnih sredstava - space shutlle. Reversi-Venera.
Morti je zato organizirano predavanje o satelitskim komunikacijama ?

Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 06, 2017 2:50 pm

Ma nije.Lansiran je novi satelit pa je zato bilo predavanje o satelitskim komunikacijama.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 07, 2017 10:13 am

Čitaju ljudi ovi forum. Prije po ure zove čovik , poznan mu glas, ali se pravin lud, veli : Šta i da van vrate uređaje, di ćete ih stavit, ne daju van njanci onu radioamatersku prostoriju u staklu, na ulazu u Zvjezdano selo ! Vi biste onda tamo dolazili radit, pa biste njuškali, gledali, i vidili da neko dobija peterocifrenu plaću, za nekoliko kratkih događanja godišnje, od tajnice ZTK, naniže !

Slijedi trag love, dobit češ sve odgovore...

E, ali onda ne bi bilo zainteresiranih za Broćanac, to te ja pitan !

Ali, to nije sve ! Tajna duga više od 30 godina se otkriva, u svoj svojoj punini ! I u splitskom Domu omladine ima DVA prostora namijenjena primopredajnoj aktivnosti radioamatera !
Baš kao i na Jarunu, ili u NCTK u Kraljevici, u tekstualnom dijelu opisa objekta se izrijekom navodi za koje je sve previđen svrhe, i za koje interesne skupine Narodne tehnike ! Dokumenti postoje, i dostupni su istraživačkom novinarstvu, za sve četiri narečene lokacije !

Neposredno pred PEA 90 sam razgovarao s zadnjim, posljednjim predsjednikom Saveza omladine Splita, našim pokojnim članom, i načeo tu temu. On mi reče : U pravu si, ali, pusti sada to, nek ovo prođe, pa ćemo vidit kako se to može riješit !
Riješeno je, kako onda, tako i sada !

Ali, to nije sve ! Postoji i PPS u Domu hrvatske vojske u Lori. Prazan, dakako. Treba li otvorit i tu Pandorinu kutiju ? Dat ću ruke, bez daljnjeg !

Ima još, javili su se i iz Visa ! Kolika je tamo škatula o' Pandore ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK