Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Wed Feb 22, 2017 9:27 pm

Sad će se javit oni sa subvencioniranim uređajima na posudbi doma... :lol: :lol: To se još zove i pričuvni položaj.Pa tako do smrti. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Feb 22, 2017 10:14 pm

Matematika je neumitna, egzaktna znanost, uvik san bija najbolji u školi iz nje. To me i jebe... Odnesoše doma subvencionirani uređaj kluba, ugrubo, ostalo je domaćinstvu cca 12 tisuća kuna, na period od deset godina.

Ali, to nije sve. Kad je bila ta akcija, kodnog naziva Kupljeno domoljublje, došao mi je jedan, iz mog matičnog kluba, onako, okolokole, ka mačak oko vruće kaše, će ti meni, bojažljivo , citiram doslovno "A mogli smo i mi kupit jedan za klub?" Odma san puka ka cvrčak ! Odgovorih mu : Oli je oni klupski (kod njega doma) pokvaren ?

Cijela hrvatska javnost, zadnjih godina, a naročito ove, je senzibilizirana na pojeve (epidemije) već odavno zaboravljenih dječjih bolesti. Odakle sad one ?
Jer ih (roditelji) nisu cijepili.

Ista je stvar i sa posuđivanjem, čuvanjem, pohranom, redovito kod odgovornog, ili zaslužnog, druga. Namjerno pišem druga, jer gospodin nije. Gospodin ima gospodske manire, a reverse su izmislili drugovi.

A sad dolazi anti-klimaks ! Znaš di su izmišljeni reversi ? U SSSR-u, u doba staljinizma. Kolhozi i sovhozi su bili jezični i organizacijski uzor FNRJ da uveze adekvatnu riječ KOLEKTIVA. koja je, u stvarnosti, označavala Seljačku radnu zadrugu. U toj SRZ-i si mogao uzeti na revers plug, konja, ili neku drugu alatku.

Ali, to nije sve. Razgovarao sam s stotinama RA iz bivšeg Istočnog bloka. U nijednoj zemlji Varšavskog pakta nije bilo reversa, u klubovima i asocijacijama radiosporta ! Samo u nas ! Ponovila se stara grčka (filozofska) poslovica, da učenik uvijek nadmaši učitelja.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 23, 2017 9:08 am

To nam je naša borba dala. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 23, 2017 10:49 am

Onda jesi li izračuna, 10 godin po 1.200 kuna, oće reć, ka da mu je (zaslužnom, ili odgovornom, drugu), neko da svaki misec po 100 kuna, i tako deset godin !
I šta nakon toga ? Odgovor je jasan, krenut će nova kampanja, za novi krug, novo-subvencioniranih uređaja ! Kladim se sa svakim, ko hoće, u gajbu pive, da će se to dogoditi, u drugoj polovici ove, ili tijekom iduće godine.
Jer, drugovi su izraubovali klupske uređaje, sad ih triba zaminit. E, ka i do sada, klub, ili DPZ, kupi, a on (uređaj) dođe doma !

Ima i varijanta B. Donator (mecena) kupi uređaj, a on od prvoga dana , do danas, seveda, u predsjednika doma, "da ga dica ne ruvinaju" ! Dica ga vide samo kad je litratavanje s njime na Vidovoj gori.

Ima i C. Donator dadne uređaj, a klub ga i ne vidje ! Odma je iša u predsjednika doma. I još stoji.

E sad, kako ti balkanski mufljuzi opstaju? Probranim članovima, od mladaca, do onih sa odličnom plaćom, ili penzijom, dadu uređaje na rič, rijetko ko ima pisani revers, odluka IO-a je misaona imenica.
One man show. Oni su mu podrška, u nekim miljeima, a ZTK to zna, ali mudro (?) šute. Dešava se da i korisnik reversa umre, porodica redovito "zaboravlja" vratiti klupski uređaj, antenu, opremu...

Sinoć me zove prika, veli, ne moreš ti a da se ne takneš Broćanca ! Nije istina, odgovaram, nikad nisam o toj lokaciji pisao u negativnom kontekstu.
Najjača katolička uzrečica u Irskoj je : Osuđuje se grijeh, a ne griješnik.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 23, 2017 12:38 pm

Ali ima i ona: "Oteto-prokleto." :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 23, 2017 2:56 pm

Reni, taka si me u šuštu, a ni ja, ni ti, ni krivi, ni dužni...

Sa svim tim uzurpatorima društvenih sredstava san , bez iznimke, razgovara. Oni, dreto-šćeto, navode tijek razgovora u stilu "to je njihovo pravo", "to njih spada", "to su oni zaslužili", "ko se to drznija pitat di su društvena sredstva", i sve u tom smislu. Frapantno je da je isti stav, iste kompletne rečenice, fraze, ka da su se dogovorili ! A, možda i jesu ?

Kako ni ti, ni ja, nismo ništa odnili, imamo pravo pitat di je, zašto je tamo di je, ko je odnija, ko je ukra, ko je zamračija, a širi glasine da ima revers, da mu je da predsjednik (sam sebi), da ima odluku IO-a, a sve laž do laži.

Problem nije u njima. Problem je u sustavu. Dva puta san bija u DO-u. Iman tamo školskog kolegu, još radi. Uvatija me šotobraco, izveja u hodnik , govori : Koki, ne sumnjan da govoriš istinu, podastra si i neke dokaze, za većinu stvari, ali mi imamo predmeta u obradi za tvoja tri života ! Ostaje ti samo da se reinkarniraš, i vratiš u budućnost !

Zna san ja da ćemo doć na Orwela.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 23, 2017 4:14 pm

Suma,sumarum ...jednom lupež,vazda lupež.
Lupež je onaj ko je ukra jednu lipu ili 100 milijardi.
Pa tako redom po ciloj Lijepoj Njihovoj.A onda bi ovaj post tribalo stavit pod Arkadiju ili svijetlu budućnost.Ako ćemo se zahebavat. :roll:
Dobro ti je reka čovik:"Back to the future." :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 23, 2017 6:24 pm

Kako god okreneš, morat ću počet upražnjavat starokinesko vjerovanje, duša nikad ne umire, samo se svaki slijedeći život "ugura" u neki drugi materijalni oblik, ne nužno humanoidni !
To nije humano, zamisli, umreš, i probudiš se u tijelu vijetnamske bradavičaste svinje ! Ko bi kuca na pješaka sa kopiton ?

Šalu na stranu, mufljuzi, muljatori i lopovi i idu na tu objelodanjenu postavku, da ne može njihov "predmet" doć na red kod DO za jedno 155 godina, koliki je životni vijek kornjače na HC8.

Ali to nije sve ! Da san ja vlast, ja bi one superlopove, a to su ti oni šta ukradu, i još ukradeni uređaj stave na SVOJU dozvolu za rad, kaznija duplo !

Di je socijalizam, kad si mora posjedovati dokaz o kupnji, a u zahtjevu za dozvolu za rad obvezno staviti model, tip uređaja i serijski broj. Nekoliko me je radioamatera upozorilo tijekom 2016.g. , da više NE TREBA stavljati serijski broj uređaja !
Jeba te, znači, ide se na ruku lopovima u ovoj državi ! Od TS 4, do Atlasa 210X, a i šire.

HRS samo podržava, prešutno, takvo stanje ! Dobro in je Ivo iz Zadra napisa, ajmo curice, ajmo dječaci, 9A0HRS log on-line, pa da se vidi ko radi, kako i zašto ! Log neće pokazat di su uređaji, to kriju svi, iz IO-a, ka zmija noge, a kunu se, svi odreda, u transparentnost i dostupnost informacija članstvu !
Možda u Estoniji, ki će ga znat ?
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Feb 23, 2017 6:33 pm

Da mi je znat s koliko uređaja u ovom trenutku HRS raspolaže za nedaj Bože hitne slučajeve,ugroze :?: :!:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Feb 23, 2017 6:45 pm

Sa nijednin ! Šta će mu, kad su u ugovor o kupnji beneficiranih uređaja stavili klauzulu "da se u slučaju potrebe stavi na raspolaganje,..." . Bože mili, koliko bi ih bilo "neispravnih", " na popravku", "u servisu", u gomilu, u punice doma, da ne nabrajan sve varijante domoljuba iz 91' !

A mi koji smo donili, ne poklonili, SVOJE, nije nam NIKAD vraćeno, ni obeštećeno. Ima i tvojih stvari na spisku, Reni. Sve ti je zaludu, ka i meni.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK