Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 2:30 pm

Viktore, ima Boga.
Eno, na HRS forumu im piše Adam, sve do jedna moja misao, svaka mu dala, od Žitnića, do Mostara.
To njih hebe, što ljudi vide, shvatili su, i , konačno, govore i pišu o tome, da su sami sebi svrha !

Kovali su dugo, i iskovali, dvije vrlo opasne, i pokvarene, sintagme. ARG radioamateri, i CB radioamateri ! Niti je kad bilo niti će biti !
Ali, to su provukli kroz planske dokumente, već osmu godinu, zahvaljujući većini zastupnika skupštine koji nisu ni pročitali materijale, a javna diskusija u matičnom klubu im je misaona imenica.

Stoga, imamo paradoksalnu situaciju, da je sve "pokriveno" papirima, sve po zakonu, a ništa ne valja, ništa ne štima, i, u konačnici, upereno je (kratkoročno i dugoročno) protiv radioamatera operatora i konstruktora, koji su i osnovali Savez.

Prijedlog novog Statuta HRS-a je još jedno, u nizu kukavičjih jaja. Izvana Faberge, iznutra Grci, koji po noći izađoše iz trojanskog konja.
Ako i sada, a povijesna je šansa, da zbacimo jaram dahija i kabadahija, više (u svom vijeku) nećemo imati šansu. Jer, oni ozbiljno imaju namjeru stolovati, od ove jeseni naprijed, još 4 godine !

Tu količinu častohlepnosti i želje za vlašću, u životu još nisam vidio. Oni ne prežu od sredstava za ostanak na vlasti, primjeri su svakodnevni.
Jedino što nam ostaje boriti se, i protiv HZTK i trenutne vrhuške HRS-a, legalnim i demokratskim sredstvima, za razliku od njih.

P.S. Nisam zaboravio na institut tajnice. Dugačak je vikend. Dolce al' fine...
Last edited by 9a2jg on Wed Feb 18, 2015 1:25 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 4:59 pm

http://www.hztk.hr/kalendar-doga%C4%91anja/

Obratite pažnju na sintagmu "CB radio klubova", na što ja upozoravam već jedno desetljeće ! Počelo je pod Severincem, blagosivljao Markotić, eto ti sad exclusive.
Svi oni, izabrani, kao tzv. časnici za vezu sa svim organima, neka daju ostavke, pokriju se ušima, i odu u ropotarnicu povijesti, zbog svoje pasivnosti, nerada, i tjeranja vode na mlin, upravo onima koji NISU radioamateri !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Feb 14, 2015 11:43 am

Da ne bude obećanje, ludom radovanje, evo, ja održih svoje. Prvi, od miljun malih koraka. A nisam Kinez.

VIII Tajnik Saveza

U člancima 49. do 52. prijedloga Statuta se opisuje kako bi trebao izgledati, i raditi institut tajnika Saveza.

Golemi dio problematike istog se može podijeliti u dva dijela.
Prvi, onaj suštinski, i sustavni, jest pitanje da li HRS-u treba profesionalni tajnik.
Drugi, ako skupština, i njeni zastupnici odluče tako, je pitanje da li treba ovakav tajnik (tajnica) ?

U samom prijedlogu Statuta je trik pitanje, kukavičje jaje, i trojanski konj. Jer, predlagači nisu ni DOPUSTILI heretičku misao, ni mogućnost, da neko ustvrdi da HRS-u ne treba profesionalni tajnik ! To sve govori o predlagačima Prijedloga, i stupnju njihove demokratičnosti i javnosti rada, u koje se kunu !

Ovo kukavičje jaje ima korijene u HZTK, a ne u HRS-u ! Način vođenja NTH-e, raspodjela financijskih sredstava za programe, uzimanje "dijela troškova" administracije HZTK, od korištenja prostora, energenata, do knjigovodstvenog servisa, sve je to olakšano sustavom, koji je uvriježen u HZTK, a to je sustav TAJNIKA !
Malo i nimalo pravog posla, primanja kao sveučilišnog profesora –asistenta, nikakva odgovornost, nepostojanje ocjenjivanja rada, novčane nagrade za DOLAZAK na posao,
Kandidature podobnih za društvena priznanja (i novce), samo su djelić mozaika, u koji se uklapa profil HRS-ovog, HZTK-ovog, ili ZTK (ŽZTK, svejedno) tajnika, ili tajnice.
Primjera je bezbroj, na svakom koraku..

Znači, da rezimiram naprijed napisano, bez obzira što prijatelj Vincek piše da Puki ne komunicira sa Varaunon, postoji neka tajna veza, njih dvojice, jer ovakav prijedlog novog Statuta ne može doći na javnu raspravu članovima, bez znanja i odobrenja JEDINE odgovorne osobe u HRS-u, predsjednika.
Očito je da su odgovarajući, "kritični" pasusi napisani u "kuhinji" HZTK.

Zašto je to tako, odgovor je samo jedan mogući, a to i slijepci vide ; i Markotić i Puki, hoće, žele, i upiru, zacementirati postojeće stanje, čitaj svoju vladavinu, do besvijesti.

Namjerno ću se ponoviti, sindrom Zidić, plus golemo častohlepje i želja za (prividom) vlasti.
Kao što napisah, već viđeno u MH, Leksikografskom zavodu, i još na par mjesta. Klasika.

Zaboraviše što je proročica rekla Juliju Cezaru : Čuvaj se martovskih ida !
Bruta ne poznaju, ali, on će doći.

Još malo hipotetike.
Sve i da zastupnici skupštine odluče da treba postojati tajnik (ili tajnica) Saveza, zar nije moralno, profesionalno, ljudski i pošteno da se sa postojećom tajnicom raskine Ugovor o radu, ali da joj se omogući da može konkurirati na novom Natječaju, nakon izglasavanja novog Statuta ?
I vi , i ja, znamo da bi bilo kao na pjesmi Eurovizije : Pays-Bas, zero points !

Pokvareni do srži, amoralni, sustav koji je dijelio stimulacije (dok je išlo) i jubilarne nagrade, nezamislive za osiromašenu Hrvatsku, nije nikada iznjedrio sustav radnih ocjena, iako su to bili dužni po zakonu. Dati nekom stimulaciju, bez rezultata rada je amoralno i nezakonito.
Krivac je, zna se , predsjednik HRS-a. Suučesnici su članovi IO-a i NO-a. Glavni sukrivac su sneni, a neki i polupijani, zastupnici skupštine, jer su svojim indolentnim ponašanjem, nezainteresiranošću za bit radnih materijala, i automatskim dizanjem ruku, bez da su i promislili zašto dižu ruku, dali privid legitimiteta, tom i takvom predsjedniku, i jednoj totalno promašenoj politici, i provedbi rada HRS-a.

Već sam napisao, da je sramota demokracije, kakvu su nam formu mogućih primjedbi, prijedloga i kritike namijenili. Stane četiri rečenice.
To je na tragu one dvije tragikomične situacije, koje su ugradili u Poslovnik skupštine, da se dostavi kancelariji HRS-a diskusija, u pisanom obliku, 15 dana prije, i da diskusija može trajati 5 minuta.
S time su sve rekli. Sve rade da zadovolje formu, ne sadržaj, a u funkciji održanja na vlasti.

I ovaj, vrlo kratak, rok za javnu raspravu sve govori o njima. Ponovo rade privid demokracije.
Najaviše izvanrednu izbornu skupštinu za jesen, kud odjednom žurba.

Da imaju D od demokracije, dopustili bi mogućnost da i neko drugi podnese drugi, različiti prijedlog statuta HRS-a, kako ga njihovi neistomišljenici vide, žele i hoće. Oni to nisu ni predvidjeli !

Vjerujem da će si neko dati truda, pripremiti kompletno različit prijedlog Statuta, dati ga u klubove, pa da se ravnopravno, DEMOKRATSKI, i na zakonit način, jednakopravno valoriziraju oba prijedloga.

Jer ovo što su nam predložili je vučenje u još veći glib, u koji su nas doveli ONI, koji hoće biti na vlasti do smrti, a i duže.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 16, 2015 2:47 pm

BTW, što misliš hoće li se javiti više ljudi nego što su se javili na poziv QSL managera da stanu uz njegov bok?

Sada me je Ivo nasmija do suza ! Podsjeća me na vic iz 1971' : Kako počima albanski tv dnevnik ? Dobra večer, druže predsjedniče !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 17, 2015 6:36 am

Lijepo sve piše. NIGDJE NE PIŠE CB-RADIOAMATERI to je u HZTK KRIVOTVORENO, MIMO ZAKONA O UPOTREBI CB RADIJSKIH POSTAJA

Stjepana držim za pametnog čovjeka, a on piše ko da je Trnoružica, spavao je deset godina !

Da ponovim što sam pisao proteklih dana i tjedana, sažeto : Guranje CB saveza u HZTK je počelo pod Severincem, uz poticanje i usmjeravanje iz HZTK. Kovanicu CB radioamateri su "skovali" Krešo i Mate, a "produbio" Puki. Ja sve ove godine (10!) pišem o tome, niko ne trza ! Od 2009.g. upozoravam na štetne i netočne izraze kojima nas vodstvo obasipa, da druge uzdigne, a nas , osnovnu djelatnost, ponizi.
Lani, i preklani, kad im Đuka držaše manifestaciju Znam, hoću, mogu, koju je desetljećima držao Savez radio klubova Zagreba, i za to napisao dva lista programa, dobio novce od HZTK, niko ne trzaše.
Drži im kurseve po Slavoniji, nikom ništa. CB Zvjezdano selo, autor programa Krešo, bivši predsjednik HRS-a ! Valjda je to trebalo vratiti "dug" što je dobio HZTK priznanje, i peneze ?

Opet ću ponoviti onu iz kuhinje SKH : Gdje smo mi slabi, neprijatelj se ubacuje, radi, i postiže rezultate ! Naravno da CB hobisti nisu nama neprijatelji, ali je točno da HRS radi do zla Boga loše.
I niko da snosi konsekvence ! Još bi se kandidirali i na slijedećim izborima !

Ovih dana provejava opasna tvrdnja na HRS forumu ; da imamo Pukija za predsjednika jer je on bio jedini kandidat ! Wrong ! Njihovim kuhinjama i balkanskim marifetlucima nije bilo kraja, niti sustaju, u sustavnoj borbi za vlast ! Prvo su sve slobodomisleće makli sa HRS foruma. Ostale, što imalo slobodnije misle ustrašiti brojem kaznenih bodova, taman pred ispadanje, drže ih na kratkom špagu.

U časopisu, zadnjih deset godina nisu dozvolili ni jedan jedini kritički članak, a samokritike nije ni bilo !

Deset godina ne dozvoljavaju da iko javno izrazi drugačije mišljenje.

Prijedlog novog Statuta samo snažno potvrđuje sve moje tvrdnje. Oni, kao prvo, ne dopuštaju da neko podnese skupštini kompletno novi prijedlog, a što je u redu, glede zakona i demokratskih standarda.
Oni bi, očito, htjeli da neko doda neku malu primjedbu na ono što je po njima zaglavni kamen HRS-a ! A nije. I neće biti, jer su se ljudi probudili, baš kao i prijatelj Stjepan.

Dosta je bilo zuluma, i zulumćara.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 18, 2015 1:32 pm

I opet se RA ne naučiše pameti. Ono sve što pišu, na HRS forumu, to je BILA radna obveza tajnice, koju NIJE odradila. Ko koga, onda, prca u ovoj tužnoj priči ?
Ovce bi, po ne znam koji put, odrađivale posao onih od 12Kkuna, a i više, za dolazak na posao. Nema toga, ni u Nagornji Karabah, garant !
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Feb 18, 2015 2:03 pm

Živio CB radioamaterizam. HRS ugasiti ! :lol: :lol:
9a7zz

Postby 9a7zz » Fri Feb 20, 2015 10:43 am

Samo me zanima što to ovi "elitni"radioamateri imaju protiv CB operatora.Je li oni stvarno misle da su Bogom dani,najpametniji i najsposobniji.Pa nemaju oni blage veze o životu.Trpaju se 30 godina uz pomoć ostalih mufljuza da odrade 300 DXCC i ne uspijevaju u tome (gledan njihovu bajnu listu DXCC iz 9A ) i vidim zašto je njihov jal ogroman.Pa tuljani jedni, 300 zemalja sam potvrdio u 3 godine bavljenja radioamaterizmom,davnih godina sam stao sa tom pizdarijom,a preko 200 zemalja potvrđeno na CB !To je za takve umišljene a nesposobne tipove misaona imenica.A "pametnjakovići" bi čak propisivali tko što smije pričati na Cb ili ovim "elitnim radioamaterskim" bandovima jer ako pitaš nekoga kakvo je vrijeme kod njega odmah nisi radioamater.Odmah ci CB-jaš.Kakvi glupani!Pa ne može savez ići naprijed kada ga takvi podržavaju.Mislim,podržavaju one mufljuze koji vode taj jadni savez.U propast!
9a7zz

Postby 9a2jg » Sat Feb 21, 2015 7:26 am

Prijatel Dado obično uključi mozak, sada je (valjda još od maškara?) isključen. Riječani, rastrkani u 4 gradska kluba, valjda najbolje znaju što govore.
Pođimo redom.
Ono što Dado nije prepoznao jest magla koju pojedini klubovi, unaprijed u dogovoru s tajnikom/tajnicom ŽZTK ili ZTK, predstavljaju kao RA postignuće. O tome sam bezbroj puta pisao, jer imamo bezbroj primjera, u uzdaničkim klubovima, no to nije njihov "specijalitet kuće", ima toga, na žalost, i u "običnim" klubovima.

Sklapaju se SDR ili ARG prijemnici koji su došli 80 % sklopljeni, po jednu, dvije, ili tri godine zaredom, prikazuju se minorni rezultati nekog malog natjecanja kao "svjetski", odma se piše "prvi u 9A2, "prvi u svijetu", do samonazivanja "svjetskim prvakom". Imam i novinske izreske iz Bračke crkve, kad je , svojedobno Petar 3AGS (danas 9RR) sam sebe nazvao , ni manje ni više, nego "svjetskim prvakom" !
Ja to stavio u HRS forum, on meni diga pozdrav. A samo sam prenosio što sam osobno vidio i pročitao u jednom mediju, i napisao u drugom !
Nije on stavio ni kune u vlastiti džep, nego klub, kojemu je to "jedan redak više u opisu svojih aktivnosti prema DPZ". Iste te godine su falsificirali lokaciju sa koje su radili i osvojili Kup Jadrana u svojoj kategoriji. To su bar deset puta napisali, a u biti su obični falsifikatori.

Prikazivanje Zvjezdanog sela kao iznimno postignuće, u čak 4 udruge HZTK je ništa drugo doli varanje sustava, da bi se zadovoljila forma koju su sami ustrojili. E, ali onda, svi umočeni u tu lopovsku ljepljivu masu moraju biti nagrađeni, priznanjem i novcima, neki isti, i po nekoliko puta. Jer i među lopovima ima časti.

Ne zaobiđimo ni HRS. Ono sve što radi klub, radi i HRS. Na web naslovnici, o tome sam pisao bezbroj puta, se kočopere 4 "projekta" HRS-a , IOCA, Zvjezdano selo, Cavtat i Opatija.
Sva 4 su - tuđa ! IOCA, Dakija , Emira i još par ljudi, Cavtat i Opatija Perini, Zvjezdano selo bezbroj volontera koji su u njega ugradili udarničke sate i dane, od ideje do realizacije, ovo sada je punjenje sablasno praznog prostora za naše novce.

I tako , di god se makneš - lopovluk ! Kao stil i način rada, koji su promovirali oni koji daju pare, HZTK. I to ne mladci, nego stare kvrge, odrasle i naučene u socijalizmu, kako treba radit. Oni su to shvatili doslovno, pa se prvo pobrinu za sebe, a mrvice dijele po tim svojim lopovskim kriterijima. Ko neće, biva proskribiran, i izbačen iz njihovog članstva, bez svoje volje, jer ne pristaje na lopovske uvjete. Tako su u ŽZTK Split izbacili sa spiska RK Split i RK Milna. RK Vidova gora i Kaštilac dobijaju pare, a RK Marjan tavori, s vodom do grla, jer ima poštenog predsjednika, i većinu članova.

Zašto ovo pišem ? Pa stoga što je sve počelo od Rijeke, gdje ima 4 radio kluba, a članova za JEDAN, pošteni. Baš kao i u Splitu.
Pričam o principu sindroma Bjelovar, kad su mi se unosili u lice pokojni Leon, Puki, i tajnik kluba nad činjenicom "više od 250 članova". Naravno da se ta laž, fatamorgana, raspala, prvo na Fatu i Morganu, a zatim još i više. Sve je otišlo u donje slojeve atmosfere, sa PIHRK-om ! Očekivano ! Jer, sve što sa vragom počme, s vragom i završi.
Laž, podmetanje "činjenica", varanje, i kićenje tuđim (novcima) perjem ne donosi rezultat, ni na kratke, ni na duge staze. Iluzija koju imaju falsifikatori traje godinu - dvije, klub je "preživio" , a ustvari potonuo još dublje.
Od pranja novca, i falsificiranja financijskih dokumenata, nadalje. Tu dođemo do drugog problema, o kojem sam već dvaput pisao. Gospoda u DORH-u, vrlo pristojni, te lijepo saslušaju, za javnost izjave da će proučiti prijavu i dokaze, i učiniti sve iz svoje nadležnosti, a u hodniku, na ispraćaju, otvore srce : Prika, sve si ti to lijepo donio, kao savjestan građanin, ili zviždač, svejedno, samo koliko u Hrvatskoj ima većih lopova, to neće nikada doći na red, i ti , i ja to znamo !
To je naša stvarnost, ma koliko neki mislili da nije uputno o tome javno pisati.
To nam je jedino i ostalo.
Da muljatori i kriminalci znaju da mi znamo. I da nismo bedasti.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Feb 22, 2015 2:35 pm

Slušam jutros krugoval HR1, veliju, od svibnja se uvodi avionska linija Beograd - Brač. Svakome je drago, iz vlastitih sebičnih ili financijskih razloga, meni je isto drago, može koji predratni prika iz Beograda, stavit moje i AKL-ove QSL-ke, koje gori "čame", jer nismo htjeli krnut lovu, ili se molit, sad već pokojnom tekliću.

S kolikima san priča, svi dobili, samo AKL i njegovi licencirani operatori nisu. Možda zato što je iz AKL-a 98% dragovoljaca DR-a ?
Dakle, da ne talasam, Beograđani, skupite moje časopise iz 91' koje sam platio, od broja 5 , nadalje, i sve QSL-ke, i pošaljite reoplanon.
Narodi i narodnosti Balkana će vam biti zahvalni.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK