by 9a2jg » Sat Jan 28, 2017 2:31 pm
Na nikoga se ja ne ljutim, osim na one koji pokušavaju krivotvoriti povijest, a samim time, pokušavaju opravdati svoje krive, a nekad i kriminalne postupke.
Kao što si mogao vidjeti i na danas skeniranom i okačenom dokumentu, neki drugi klinci, a ne ja, su ugovarali, dogovarali, potpisivali (bez pravne osnove) ugovore o podnajmu, a, kad su dotjerali cara do duvara, digli ruke, dali ostavke, i ostavili one koji su se još htjeli baviti s radioamaterstvom, s hrpom dugova, bez vode, struje, vlastite opreme, i narušenog imagea i statusa u gradu.
Jer kako je piva Arsen, "ako je moral prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao", svi koji su se lagano "izvukli" su dali, ko manji, ko veći, obol ruiniranju , i propadanju kluba. Prostor je samo točka na i.
Na narečenom druženju, od kojeg je i počela ova tema, su, između ostalih sjedili i neki, koji su potpisivali takve dokumente, znali da rade lošu i nezakonitu stvar, ali su tjerali dalje. Sjedili su i oni koji su još dan, danas po tom osnovu dužni klubu. No, iz glave u pijesku se ne može vidjeti da su oni upravo one osobe koje su, između ostalih protagonista, doveli do konačnog stanja, a ne ja.
Bio sam, po Velikoj Britaniji, na masu lokacija gdje se članovi radio kluba sastaju u pub-ovima, ali to je tako od prvoga dana !
Mi smo imali sasvim drugačiji razvojni put klubova, socijalnu i društvenu komponentu, koju su novokomponirani i novodeklarirani Rvati nastojali zatomiti, šupljim frazama, od "jugonostalgičarstva", nadalje.
Ne možemo se mi uspoređivati s tim Zapadom, iz mnogo razloga, trebao bi kraći esej za pobrojiti ih sve.
Ponavljam, može klub raditi i biti aktivan i koristan, kako za članove tako i za zajednicu, i bez prostora. Prostor je samo jedan od kohezionih faktora, po meni značajan, ali ne i presudan.
Sama činjenica da smo, sukcesivno, godinama, smanjivali standard, i apetite, nauštrb odgoja mladih operatora, i doveli sami sebe da od najmodavca molimo prostor A PPS-a, od cca 12 m2, kao zadnju crtu obrane, i doživjeli situaciju da nas neće niko ni da sasluša, razotkriva nebrigu gradskih otaca, za ovaj vid hobija, u društvenim okolnostima, kada nema ugroze opstojnosti i slobode.
Činjenica da prostorije sada zjape prazne (osim učione, gdje se ušančila Udruga roditelja djece s down-ovim sindromom), i da stanari, kad god nas vide, vape za nama, i mole gradske oce , citiram, "vratite nam radioamatere", ne znači društvu ama baš ništa. Oni si to mogu priuštiti, jer naivno misle da, u slučaju nove ugroze, sve mogu riješavati mobilizacijom !
Ne jednom sam napisao oporu istinu, da koga god smo mobilizirali kao vezistu u 114. br. HV, iz građanstva, je bija za nosit motaljicu na škinu, ili za radit na tel. centrali od 10 brojeva, kao krajnji domet. Pametnima dosta.
Zadnje tri godine nekoliko CB-eaša je uspilo uvjeriti Grad da će im oni držati mrežu za opasnost, i elementarne nepogode. Upravo toliko je trebalo vremena da ih se uvjeri da to tako ne funkcionira.
Pomalo se šaltaju na UKV FM. To ti je tako kad imaš neuke na obje strane, po ugledu na Rijeku, gdje je to isto neslavno propalo, na istim osnovama.
Tom CB klubu je grad nudio prostor, davao fin. sredstva, omogućavao rad iz Zvjezdanog sela.
Radioamateri Gradu ne trebaju.
Do iduće ugroze.
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja