Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a6r » Sat Jan 28, 2017 1:49 pm

Nemoj se ljutit, ali razvidno je da je tu bilo masu sranja zbog kojih ste se i doveli u situaciju da vas izbace iz prostorija.Šta je najgore te prostorije sad ničemu ne služe,ako se ne varam.Ja te razumim da si vezan za klub i prostorije.Ja san se "cijepio" protiv te "ovisnosti".I mogu ti kazat da mi je skroz dobro.Jedna sekiracija manje. ;) Ništa mi ne znači sve to.Jednostavno zaboraviš i gotovo.Isto ka šta naši rukometaši moraju zaboraviti onaj poraz sinoć od Norvežana i pokušat večeras pobijediti Janeze te uzeti tu medalju.Sve drugo je borba sa vjetrenjačama.Jebe mi se hoće li moj bivši klub radit još sto godina ili će sutra stavit ključ u bravu.Zaboli me ona stvar za sve to. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 28, 2017 2:31 pm

Na nikoga se ja ne ljutim, osim na one koji pokušavaju krivotvoriti povijest, a samim time, pokušavaju opravdati svoje krive, a nekad i kriminalne postupke.

Kao što si mogao vidjeti i na danas skeniranom i okačenom dokumentu, neki drugi klinci, a ne ja, su ugovarali, dogovarali, potpisivali (bez pravne osnove) ugovore o podnajmu, a, kad su dotjerali cara do duvara, digli ruke, dali ostavke, i ostavili one koji su se još htjeli baviti s radioamaterstvom, s hrpom dugova, bez vode, struje, vlastite opreme, i narušenog imagea i statusa u gradu.

Jer kako je piva Arsen, "ako je moral prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao", svi koji su se lagano "izvukli" su dali, ko manji, ko veći, obol ruiniranju , i propadanju kluba. Prostor je samo točka na i.

Na narečenom druženju, od kojeg je i počela ova tema, su, između ostalih sjedili i neki, koji su potpisivali takve dokumente, znali da rade lošu i nezakonitu stvar, ali su tjerali dalje. Sjedili su i oni koji su još dan, danas po tom osnovu dužni klubu. No, iz glave u pijesku se ne može vidjeti da su oni upravo one osobe koje su, između ostalih protagonista, doveli do konačnog stanja, a ne ja.

Bio sam, po Velikoj Britaniji, na masu lokacija gdje se članovi radio kluba sastaju u pub-ovima, ali to je tako od prvoga dana !
Mi smo imali sasvim drugačiji razvojni put klubova, socijalnu i društvenu komponentu, koju su novokomponirani i novodeklarirani Rvati nastojali zatomiti, šupljim frazama, od "jugonostalgičarstva", nadalje.
Ne možemo se mi uspoređivati s tim Zapadom, iz mnogo razloga, trebao bi kraći esej za pobrojiti ih sve.

Ponavljam, može klub raditi i biti aktivan i koristan, kako za članove tako i za zajednicu, i bez prostora. Prostor je samo jedan od kohezionih faktora, po meni značajan, ali ne i presudan.

Sama činjenica da smo, sukcesivno, godinama, smanjivali standard, i apetite, nauštrb odgoja mladih operatora, i doveli sami sebe da od najmodavca molimo prostor A PPS-a, od cca 12 m2, kao zadnju crtu obrane, i doživjeli situaciju da nas neće niko ni da sasluša, razotkriva nebrigu gradskih otaca, za ovaj vid hobija, u društvenim okolnostima, kada nema ugroze opstojnosti i slobode.

Činjenica da prostorije sada zjape prazne (osim učione, gdje se ušančila Udruga roditelja djece s down-ovim sindromom), i da stanari, kad god nas vide, vape za nama, i mole gradske oce , citiram, "vratite nam radioamatere", ne znači društvu ama baš ništa. Oni si to mogu priuštiti, jer naivno misle da, u slučaju nove ugroze, sve mogu riješavati mobilizacijom !
Ne jednom sam napisao oporu istinu, da koga god smo mobilizirali kao vezistu u 114. br. HV, iz građanstva, je bija za nosit motaljicu na škinu, ili za radit na tel. centrali od 10 brojeva, kao krajnji domet. Pametnima dosta.

Zadnje tri godine nekoliko CB-eaša je uspilo uvjeriti Grad da će im oni držati mrežu za opasnost, i elementarne nepogode. Upravo toliko je trebalo vremena da ih se uvjeri da to tako ne funkcionira.
Pomalo se šaltaju na UKV FM. To ti je tako kad imaš neuke na obje strane, po ugledu na Rijeku, gdje je to isto neslavno propalo, na istim osnovama.
Tom CB klubu je grad nudio prostor, davao fin. sredstva, omogućavao rad iz Zvjezdanog sela.
Radioamateri Gradu ne trebaju.
Do iduće ugroze.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 29, 2017 12:48 pm

Zanimljiva rasprava o članstvu izazvala me je na malo istraživanja. Kao početni dokument poslužila mi je ovdje objavljena tablica "Popis članova HRS-a (12.11.2016.)".
Dakle, HRS ima 93 člana.
Prema podacima iz Registra udruga RH, 16 od njih nije uskladilo svoje statute sa Zakonom o udrugama (dozvoljavam da nešto od toga nije još "proknjiženo", jer i u toj bazi ima svašta - bez OIB-a, premda postoji, datumi prve registracije su uglavnom netočni itd.).
Prema podacima iz Registra neprofitnih organizacija, 9 klubova nije registrirano, a od onih 82 registrirana 18 ih nije predalo financijski izvještaj za 2015. godinu.
(Kod dva kluba koji su predali izvještaj sam slučajno primijetio da nisu imali rashode za članarinu, a još uvijek su punopravni članovi HRS-a!?).
Samo 55 članova poštuje zakone, dok su ostali u (ozbiljnom) prekršaju.
Razumijem da mnogi klubovi nemaju kapaciteta sve to pratiti, ali tu je njihov matični savez da im u tome pomogne.
Također, primijetio sam da ima klubova koji poštuju zakone, a nisu članovi HRS-a, niti im je članstvo prestalo (prema navedenoj tablici). Zašto?
Lp,
9A2QU, Željko

Interesantan post. Jer pisatelj piše o pravilima, zakonitosti, redu...
Na qrz.com ga nema, na HAKOM-ovoj listi izdatih i važećih dozvola ga nema.
Ko koga ovdje prca, a niko ne gušta ?
Može li se samo reći, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ?
Zar, koliko prije par dana, na tom istom HRS forumu, ne prozivaše tajnicu da se "kiti" pozivnim znakom, a nema dozvolu za rad ?

A sad malo o sadržaju posta. Zna li, rečeni Željko da golema većina klubova, što ubere od članarine, samo transferira Savezu. Naknada za slanje se plati iz džepa, kao i kamaru drugih troškova.
I onda on ima obraza spominjati Financijsko izviješće ! Posjet knjigovođi je od 350 do 400 kuna, a za vođenje knjigovodstva cifra je od cca tisuću i pol kuna, naviše !
A šta će i knjižit, kad sve šta je ušlo, isti sekund je i izašlo, prema Zagrebu ?
Znam, knjigovodstveni propisi su jasni, i trebalo bi..., samo klubova koji (financijski) jedva preživljavaju, je MNOGO VIŠE od narečenih 18.

Najlakše je filozofirat, i govoriti u kondicionalu, trebalo bi, i sl. Kibi - dabi. Dao bi ja autoru, samo jednu godinu, da moli voljne članove da plate članarinu, ne bi više ovako pisa... Garant !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Jan 29, 2017 2:06 pm

Moraš dat za članarinu klubu
pa za 100 kuna savezu
pa još od članova skupit 500 kuna za savez
nadalje, sve to ide preko žiroračuna, banke uzimaju proviziju
moraš još dat za banku

a martin bi da se plati nekom za nešto
ljudi moji, pa što onda rade te dvije zaposlenice
9a3z

Postby 9a2jg » Sun Jan 29, 2017 2:40 pm

Čitam tamo što Hrle lupeta, ko Maksim po diviziji. Pročita je on, šta sam ja napisa da prvo njegov klub ne radi u KV natjecanjima HRS-a, a on sjedi u IO-u tog istog Saveza !

Njegova spika me podsjeća na vic, kad su se svađale Braška i Komiška, govori braška komiškoj : Kurbetino jedna ! Komiška jon vraća : I ti biš bila kurbetina, da nisi škrta !

Kad ga se taklo u pravi botun, on odma obrće, daje na opću tehničku kulturu, pokret, masovnost, kad ga čovik sluša reka bi da je on izmislija Tehničku kulturu ! A sve zato jer mu je Adam reka istinu, da se na receiveru ne čuje nikog iz Istre !

O tome ja godinama pišem, pusti operatori na papiru, u stvarnosti pustoš na bandu. Bitno je da su oni, ka i neki drugi uzdanički klubovi, potegli (našu) lovu iz HRS-a za operatore na papiru.
I takvi ti vode HRS.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 30, 2017 2:47 pm

Zove me pajdo iz metropole, veli , kako to nismo skužili da vladajući u HRS-u oklijevaju s objavom podataka o članovima za 2016.g. , jer da "fali" 400 - 500 članova !
Ja jesam vidio da neki diskutanti barataju s cifrom od 1.600 članova, po HRS forumu, ali nisam tome pridavao važnosti. Mene više muče one "mrtve duše", ne s biračkih spiskova u Vrgorcu, nego oni kojima je uplaćivana članarina, iz drugih izvora, samo da ih je više na broju. Imamo neke pokazatelje, samo, s kim god pričam, prva mu je rečenica : Nemoj mi spominjati ime ! Bude veselo, Bože zdravlja !
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 30, 2017 4:05 pm

Toliko ih je aktivno da nemoš nać slobodnu QRG od pustih operatora :!: :lol: :lol: :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a3z » Mon Jan 30, 2017 6:35 pm

OPaaaaaaaa

Koliko se sjećam, Ljilja je rekla da je 2015. bilo 1900.
Ako je tako, uspjeli su smanjiti u godinu dana za 300.
Mislim da će u 2017. biti 1400.
9a3z

Postby 9a2jg » Tue Jan 31, 2017 7:42 am

Osobno mislim da ja broj manje više konstantan, između 1.800 i 2.000, ali sve veći broj RA ne želi plaćati HRS-u, pogotovo oni koji ne koriste usluge QSL servisa.
To je trend zadnjih desetak godina, i nema naznake promjene. Tvrdoglavci u D-12 ne shvaćaju da tim ljudima ne daju ništa, samo uzimaju. Nikoga ne potičem na takvo ponašanje, ali ih u cijelosti razumijem.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 31, 2017 9:45 am

Znam neke koji ne plaćaju već godinama HRS-u.Mene veže buro i ona članarina što se plaća IARU.

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK