Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2017 5:43 pm

Evidencija košta, zaposlenik košta, računalo košta, ured košta, povjerenstvo košta, pravilnik košta, komunikacija sa HAKOM-om košta. To što HRS ima ljude koji besplatno odrade dobar dio posla, a sva sreća djelatnike ne plaćamo iz naših članarina, to ne znači da taj rad i resursi ne vrijede ništa.

Evo klasičan primjer notorne demagogije, ovaj put ne od matoraca, nego od HRS-ove uzdanice, druga Hrleta. Sve ono što on napisa je laž, jer to spada u hladni pogon, i pokriveno je sredstvima koji se dobiju od države. Povjerenstvo ne košta, evidencija ne košta, pravilnik ne košta, a nije slučajno što je on ugurao i evidenciju , kao krušku, među jabuke. To je posao koji treba obaviti HRS kancelarija, u redovno radno vrijeme, da su olovkom pisali, već bi je napisali, a kamoli u excelu ! Nije slučajno, jer pokazuje nerad sebe i službenice po (samo)zaduženju za "izvanredan" posao.

U pozadini je uvijek lova, jer kad su odredili plaćati za prijepis transkripta skupštine, pamet je ostala ispred vrata u D-12.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Thu Jan 26, 2017 9:46 pm

A onaj sa kokošijim mozgom opet kaže da za PRODULJENJE dozvole treba iz njihovog saveza prijedlog ili kako oni već to nazivaju,potvrdu o prijedlogu pozivne oznake.
NE TREBA GLUPANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !NE TREEEEEEEEEEEEEEBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !
Evo ja produljio prije par danaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .Do 2022.Nadam se da će vas do tada vrag odnjeti.Ako i ne,zaboli me neka stvar za vas i vaš savez.Meni ne trebate.Zabite si qsl-ke......Drugo ovi koji vam plačaju ništa i nemaju od toga saveza.A i to je jako upitno.
9a7zz

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2017 8:03 am

To smo mu, Viktore, napisali sto puta. Ali on je jedan od onih koji konstantno begenišu vodstvu HRS-a, piše mu hvalospjeve, a opoziciji sugerira , citiram, "da se bavi radom na stanici, i QSL-kama !". Znači, manjina da nas prca, i bavi se visokom politikom Saveza, a mi da čkomimo !

Zaboraviše oni, odavno, što je supstanca, što je bit radioamaterizma, radiooperaterstvo i konstruktorstvo, sve ostalo je nadožuntano poslin, i , vjeruj mi, da mogu sami opstati na tržištu ideja i lepeze tehničke kulture, odavno bi osnovali svoj Savez, od ARG-a do Ferijalnog saveza Hrvatske.
Ali, lakše je biti krpelj, pijavica, i sisati ono malo crkavice što Savez ima za osnovnu djelatnost ! Uz svekoliku pomoć i stalno upiranje nekoliko pojedinaca, za baš takvu opciju.

Evo ti najbolji primjer kako "novo" vodstvo nije ništa bolje od starog, dapače, gore. U netom završenom Zimskom kupu rok za slanje dnevnika je bio 23.1. !
Danas je 27.1. , mi još uvijek imamo samo prijavljene rezultate ! Desetine RA s kojima sam pričao, govore isto, ovo je "intermezzo" za štelu, da se "podese" dnevnici, čak i pošalju, jer, mi nemamo mogućnost provjere da li je neko poslao poslije toga roka, kad sam autor robota govori da ga stalno "podešava" !

U normalnoj državi, normalnoj udruzi, nakon isteka roka prijava, rezultat se zna nakon jedne minute. Meni , ko laiku u kompjuterskim programima, to godinama tvrde mladi ljudi, školovani, i znalci. I sada tvrde isto.

Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 27, 2017 8:50 am

Govoriš u "normalnoj"državi :?: :roll: Nit je ovo normalna država a još manje normalni"savez". ;) I ko da se samo ti dnevnici štele??
Koki,šteli se SVE,ama baš SVE :!: Ni sa čim ovo nema veze.Treba nama red,rad i disciplina.Demokracija se shvatila i provodi na potpuno krivi način.Iako ni ona nije idealna i ima manjkavosti.Od glave riba smrdi.Prema tome ishodište ovakvog stanja treba tražiti u našem društvu uopće.A ono je blago rečeno katastrofalno.Ponekad bih volio biti noj,zabiti glavu u pijesak da sve ovo ne vidim i ne čujem.Žaj mi je što ne mogu. :(
Tonemo ka Titanik,signalnih raketa ponestaje a i telegrafist je pri kraju snage. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a3z » Fri Jan 27, 2017 8:59 am

Rekao je Martin za nešto što je konstatirao Mahmutović da ne valja u Savezu.

Ne valja, ali nemojmo o tome raspravljati.
9a3z

Postby 9a2jg » Fri Jan 27, 2017 9:33 am

Politika guranja pod tepih je dovela da nam je 100.000 najpametnijih ljudi, mladih, zdravih i sposobnih, u nekoliko zadnjih godina otišlo u druge zemlje. Samo iz Slavonije, lani, 30.000, cijela sela opustošena, kuće s okućnicom se prodaju po 10.000 eura, priča mi čovjek iz okolice Valpova, veli, drugdje je još i gore.

Mladi ljudi ne daju na se, i ja ih podržavam, dosta je politikanstva, nepotizma i svega što nema veze s zdravim razumom. Kruha i rada, na žalost pod tom krilaticom je i Musolini okupljao istomišljenike, obukao im camice nere i, marš na Rim. Znamo kako je završilo, ali , teške ti muke podgovorit gladnoga, i bez perspektive...

Ne jednom sam napisao da mi nije toliko briga što smo imali loša vodstva u HRS-u, zadnjih 10-13 godina, nego što su nam ukrali budućnost. Sumorna polutrijezna skupštinska većina je samo pripomogla.

U zadnjih 25 godina, samo jednom se udostojio doći predsjednik HRS-a u Split, na sastanak s dalmatinskim radioamaterima, u prostorije bez struje, pokojni domar i ja donijeli 4 kanistra vode, za proliti po WC školjki poslije nužde, i niko, od njega, nadolje, da se zacrveni. Molio sam ga ko Boga da nam bar verbalno i dopisima pomogne, kod najmodavca, ni abera ! Njemu je bilo bitno otaljati sastanak, i produžiti na Hvar, dakako, na putni nalog HRS-a.

Nije da se hvalim, ali boli činjenica da je Brač još ostao jedini otok na kojemu žive i rade čak tri radiokluba. NHF, Korčulanima, ja iz tri posjeta uspio naći jednog radioamatera u Veloj luci, onaj jedan iz Korčule mi se javio telefonom. Mate 4M se prijavio tamo, da ih više ima, na papiru. Kome to treba ? Opet Potemkinovo ? Pričam s Josipom na Rabu, on ostao posljednji Mohikanac.

Jel Savez služi članovima, ili smo mi njemu ipak samo kasica-prasica ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 27, 2017 10:04 am

"savez"je sam sebi svrha :!:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a3z » Fri Jan 27, 2017 10:26 am

Moraš biti precizniji.
Savez samom sebi?
ne, nego dvjema zaposlenicama, od kojih je jedna primljena na vrlo neobičan način - o čemu je Koki pisao višekratno.
9a3z

Postby 9a6r » Fri Jan 27, 2017 10:33 am

Dobro znaš da sam u pravu.A tih uhljeba ima na svakom koraku jer je posla sve manje."Štele"su kod nas sasvim uobičajene.Već viđeno. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 28, 2017 9:04 am

Evo Reni, kako san i obeća, još jedan prilog o geneaologiji kako smo izgubili prostore kluba. Dok smo mi bili po prvim crtama, predsjednik s još par istomišljenika je "osmislio" izvor prihoda - podnajmom prostora. Iako sam njemu, i svim ostalim predsjednicima govorio da je to protuzakonito, oni nisu previše marili za moje riječi, i nastavili su tjerati po svome. Plaćanje je bilo neredovito, naknada premala za naše režije, dugovanja najmoprimaca golema. Nakon 12 godina te rabote, koja je poslužila gradskoj službi za gospodarenje poslovnim prostorima kao "jaki" argument za naše izbacivanje, pod sadašnjim predsjednikom koji je postao friško, a na moju inicijativu, održana je tematska sjednica IO RK Split, dana 13. travnja 2004.g. Ostalo sve piše na dokumentu. Pametnima, i bez očala, dosta.
Attachments
AKL 2004.jpg
AKL 2004.jpg (315.85 KiB) Viewed 2428 times
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK