Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a2jg » Tue Jan 03, 2017 10:24 am

Hrle, ti to kao nas zaje..vaš?
U zapisniku 2. sjednice IO se prihvaća financijski plan za 2017. a već se zna da se dobilo 100.000 kn manje od tog plana kojeg prihvaćate i dajete na glasanje. A predsjednik HRS-a traži hitan sastanak sa predsjednikom HZTK-e da mu valjda čestita Novu godinu ili što?

Neka odustanu od besmislenih kampova, koji služe za kurseve plivanja, i ničem više, i , eto te u suficitu, za 29.000 kuna ! Nek ne šalje vrle predstavnike u Njemačku, ionako nisu odradili ni domaći rad, a kako bi školski ? A pusti ARG izleti, od Slovačke do Litve, atroke Kalifornija......
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 05, 2017 10:35 am

Eto, za tvoju informaciju, a i za druge, ja sam počeo djelovati kao član NO e-mail prepiskom sa članovima IO i stručnom službom. Nažalost, bio ja ili ne bio član NO ništa se nije promijenilo. Kad zatražim nešto to ne dobijem. Sada je obrazloženje da Ivo 9A3TY nije NO i da NO treba najprije donijeti odluku kojom se traži neki dokument na uvid da bi se to i dogodilo. S obzirom da NO osim kao gost na proširenom sastanku IO i na domjenku nije imao nikakav sastanak a na moje prijedloge drugi članovi NO nisu odgovorili ne znam kako bih to trebao djelovati. Vrlo rado ću poslušati tvoj savjet.

E moj Ivo, ja san ti sto puta napisa, evo sada i stoiprvi put, da je ona teta Roža pri rata imala kažin, i, kad nije iša posal, nikad nije minjala zanat, nego kurbe !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 06, 2017 11:26 am

Vidim na naslovnici vijest o uspjehu mlade ekipe iz 9A1A.
Samo oni koji su vodili tečajeve znaju koliki je napor potreban uložiti da bi se polaznici tečaja doveli do ispita a da ne pričamo što sve treba poduzeti da se novi operatori zadrže u klubu.
Upoznao sam većinu tih momaka i cura iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, sada operatora pobjedničke ekipe. Nevjerojatan entuzijazam i zaljubljenost u ovaj hobi!
Prisjetih se 1968. godine: na tečaju nas je bilo tridesetak. Nakon ispita za tadašnju C klasu - ostao sam samo ja.
Bilo je to prije skoro 50 godina!
Zadivljujuće je to što je "moj" tečaj kao i tečaj iz kojeg je potekla ova mlada ekipa, vodila ista osoba: Nikola, 9A5W...

Prvo , odustajanje od diskusije na izbornoj skupštini, sad hvalospjevi Nikoli, znači, plivanje nizvodno, sad će podjela para Grada, preko ZARS-a, po poslovici, samo slijedi trag love...
Kako se to Emiru nije omaknulo, ako je pažljivo pročitao članak, da je rezultat polučen jer je najbolji operator bio iz Mađarske ?

Što se tiče 1968. i njegovog polaganja za C, ja sam to par puta već napisao, da on jedini iz tih generacija nije prošao put koji smo svi ostali prošli (SWL, i svi uvjeti uz njega, odrađivanje desetke "obaveza" za druge, stare vojne obveznike, kako bi klub dobio sredstva od SSNO,...), pitam se, pitam, kako to Emire ? Ja znam, ali ljudi koji te čitaju, ne znaju.

U ovom slučaju sviđa mi se Emirov osvrt. Ako bi svaki od nas aktivnih operatora uspio motivirati bar jednog hamleta da ostane u ovom našem hobiju bio bi to uspjeh. Govorim to u svoje ime, možda se 9A1CAG ponovno pojavi u eteru.

Javija se Branko, bolje mu je bilo mučat. Jer, kad sam ja došao , 25.kolovoza 1991' u Vis, drugovi iz tog istog kluba me napali, da šta san doša, da oni i JNA imaju odlične odnose, da san ja doša ka kamen smutnje, da njima niko ne treba...!!!
Rezultat zna svekolika javnost, uređaji pokradeni (ali ne od Srba i/ili JNA ! ), poslije preprodani, od Hrvata, Hrvatu. Klub se više nikad nije čuo u eteru. Pametnima dosta !
Ne bi me bilo briga da upravo mene nije posla pokojni tajnik SRH-e, Žika, da oformim radio klub, PPS u potkrovlju škole na Rivi, i da ih obučim radu na TS 510 , davne 1971.g.

A ono je Branko u uzdaničkom klubu, a , Šute mali.......?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 06, 2017 6:35 pm

Pitaj tog crvenog kmera iz Podhumlja di je onaj KENWOOD TR-751,klubski seveda :?: ;)
Baš me zanima njegov odgovor.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 06, 2017 6:48 pm

Slušaj, meni je sve bilo jasno kad san narečenog dana došao u Centar za OiU, u Visu, predio Kut. Na istoj lokaciji je bio i radio klub YU2CAG. Uređaji su bili tamo, dva KV-a, jedan UKV, nekoliko vokaca.
Okupatorska (njima, očito, prijateljska) vojska nije ni prismrdila tamo. Znači, nisu ni Srbi, ni Crnogorci odnili (čitaj rvaski, latinica : ukrali) uređaje, nego domaći mufljuzi...

Kako je mene tamo poslao Ured za obranu Splita, ja sam podnio i izviješće o svemu tome, kad sam se vratio. Ovo što ovdje, na ovom forumu, pišem, nije ni 10% od doživljenog.

Još dok sam ja bio po Bosni, čuo sam ko je uređaje preprodavao... Znam ja, znaš ti, znaju ljudi iz mog kluba, praktički , javna tajna, svi znaju sve !

Još je samo falilo da Branko napiše da bi s istim (tim) osobama reafirmira klub ! To bi bija kulmin svih kulmina ! A i ne virujen da bi se on lako odreka novog matičnog kluba ! ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 06, 2017 6:52 pm

JUGOSLOVEN.
Danas mu je "praznik"šestojanuarska diktatura. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 08, 2017 8:08 am

Podsjećam ponovo na tužnu godišnjicu smrti prvog radioamatera u povijesti.
I opet bez spomena na web naslovnici HRS... Vjerojatno se novo rukovodstvo bavi važnijim aktualnim problemima.

Nemojte ih uznemiravat, do drugoga ponediljka, raspust je...
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Jan 08, 2017 10:23 am

kako ono neko napisa

CB-jaši se bave radioamaterizmom a radeioamateri sa samim sobom i s drugima

jednom riječju: sramota!
9a3z

Postby 9a2jg » Sun Jan 15, 2017 8:36 am

Svi izvjestitelji sa izborne skupštine HSS-a izvještavaju da kako je to demokratska skupština kad se bira između samo jednog kandidata, i nikog više ?
Svaka sličnost sa izbornom skupštinom HRS-a je namjerna.
Farsa je farsa, ma šta mi govorili o tome.
Sad će Uzdanica, otkravilo se u Pazinu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 15, 2017 5:45 pm

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK