Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a7zz » Mon Feb 02, 2015 9:43 am

Zove me prijatelj iz sj.Hrvatske,kaže,jel ti vidiš što rade ove propalice.Zna se naravno za koje propalice pita.Ja njemu onda kažem,boli me đonđi za njih i za savez koji oni vode.Niti sam član,niti im plačam članarinu,niti ću platiti i što mi mogu.Mogu mi samo puhati u frulu.Radim kada hoču i oni mi ne mogu zabraniti.Prema tome skroz su mi nebitni.A vi budale im plačajte kada hočete.To mu je moj odgovor.A čujem da sve više ljudi radi kao i ja.Znam ih poimenično barem 20.A koliko ih je tek a da ih neznam.Naravno,nisu anonimci,ne daju broj cipela kao što im Ivo kaže u facu.Mislim,ovim dvoličnjacima.Baš su jadni!Možeš si misliti mudraca,kada mu paše ne treba mu ni ime ni adresa,dovoljno je 59,čak i preko posrednika.A sada bi on zabranjivao rad na bandu ako mu ne daš ime,prezime,nick name,adresu,ime psa i ostalo.Kakve budale sve pišu po forumima,nemreš bilivit!Polako ali sigurno sve propada.Nema veze,jedino dobro u svemu tome je da to svi vide.A baš je dobar osječaj sprdati se sa njima.Odličan! :D :D :D :D :D :D :D
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Feb 03, 2015 7:25 am

Zahuktala se ekspedicija na Navassu. Osim jednog posta, otvorenog od čitatelja HRS foruma, ni riječi ! Kako se ova ekspedicija pojavi jednom u dvadeset godina, a izvjesno je i da će , nakon ove, biti zatvorena za radioamatere, normalan je golem interes. Svugdje, osim na HRS naslovnici ! Zato jer radiooperatorstvo i radioamaterizam ne stanuju više ondje.
Predsjednik, tajnica i službenica, tri znaka, nijedna veza. Ni QSL-ka, seveda.
Pays-bas, zero point !
I, onda mi očekujemo da će nas oni razumit ? Ufanje, ludom radovanje. Puko uhljebljenje, i otaljavanje posla, tobože u osnovnoj djelatnosti, a u stvarnosti sve, samo ne to !

Nisu krivi oni, nego oni koji su ih izabrali. I koji ih trpe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 04, 2015 3:37 pm

Naravno da je poštanska usluga poželjna i kurirska je tu samo kao nadopuna zbog uštede. Dakle, ako nitko ne ide u SB u nekom periodu, logično je da se QSLke trebaju poslati poštom.

tim "tehnologijama" se služe i drugi Savezi i druge QSL službe, od biroa u našoj okolini, do "velikih" biroa.

Ovo je, svojedobno pisao na HRS forumu, komandant Plastična puškica, a sve na tragu pravdanja postupaka HRS-a, i , u njihovo ime, QSL managera. Koga oni muljaju i lažu ? Slanje Hrvatskom poštom je za njih misaona imenica. A tek pregled i presjek strukture ukupnog troška, pod stavkom QSL biro ! Ali, tu je NO, čiji se članovi "kupe" financiranjem putovanja, i "izleta" , izviješće kaže da je sve u redu !
Dokle ?

Ne moram ni pisati da sam kontaktirao mnogo Saveza u Europi, i zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Nitko ne poznaje sustav distribucije a la Mirko & Slavko. Čak ni Rusi, sa kojima se neki sprdaju !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 09, 2015 6:15 pm

Da li naš zakon zabranjuje da ja, licencirani amaterski radio operator, radim sa
klupske stanice pod svojim znakom ?
Ako zakon to brani, onda je svaka rasprava suvišna.
Ako zakon to ne brani, ja osobno u tome ne vidim ništa loše. Uostalom, tko je u
klubu postavio sve te antene i ostalo ?
73
Martin 9A2JK

Malo, ali glupo. Rekli bi naši stari, kud prije ovoliko nasere, u par rečenica !
Ja ću samo reći da neki posijede, ali pameti ne steknu.

Da li vam je sada jasno, dragi štioci, na čijim su se (nepresušnim) izvorima (gluposti) napajali mlađi naraštaji, na sjeveru Hrvatske i po Slavoniji ? Meni je bilo, od početka.

Pusti osobni znakovi , niko stanice. Klupski LOG prazan (osim za ona tri -četiri "natjecanja" u organizaciji HRS-a), a privatni pun ! Osobni DXCC standing raste, klupski je ostao početkom devedesetih, do danas, na istom mjestu.

Mogao bih ovako, do Sudnjeg dana, ali najbolje im je (uvijeno) napisa Kefa, citiram, "dva - tri operatora, stotinjak veza, za deset - petnaest znakova". Problem je u tome što njega (skoro) niko ne sluša, a govori istinu, i pametno.

Uvijek se sjetim Sarle, Bog je poživio, kad je istoj ciljanoj skupini (na koju pikira Kefa) rekla na bandu : Šta se mučite, dajte mi spisak !
Oni "zaboravili", Kefa i ja nismo, jer smo bili na frekvenciji, i čuli iz prve ruke ! Moga bi još, ali bi se tribalo pokarat sa devedeset posto dx-era u Rvata.
Kako pjesnički reče komandant Plastična puškica, da me većina i ovako ne voli, onda bi, valjda, bila "totalka".
Problem za njih je što ja i Kefa govorimo istinu.
Ima i zapisa, ne hodžinih !
UHER radi ! Čudo jedno.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 10, 2015 6:22 pm

Djelovanje Saveza i rad svih njegovih tijela javni su i utemeljeni na demokratskim načelima. Javnost svog rada
Savez osigurava otvorenošću sjednica svojih tijela, izvještavanjem članica i javnosti putem sredstava javnog
priopćavanja, časopisa, biltena, internetskih stranica i putem vlastitoga informatičkog sustava, omogućivanjem
članovima uvid u spise.

Dragi čitatelji, vjerovali svojim očima, ili ne, ovo je članak 12 predloženog teksta Statuta HRS-a.
Kako vuk, potezom pera, može postati janje ?
One snage, koje do sada nisu prakticirale ni D od demokracije, sad bi htjele biti demokratske ! Je, ako im budu dizali ruku oni isti, od zadnja dva puta !

Pitanje za 500 miljardi dinara RSK : Da li ste vidjeli ikada objavljen zapisnik sa sjednice IO-a, polugodišnje, ili godišnje, svejedno, izviješće o radu HRS-a, na web stranici HRS-a ?
Za kvantitativne i numeričke podatke, sa nazivima primatelja, i datumima, pošiljki sa 9A QSL biroa, neću ni spominjati.
Za činjenicu da Povjerenstvu HRS-a za priznanja Nikola Tesla presjeda bivši član NO-a, i istomišljenik vladajućih, od kojeg javnost nije dobila ni slova o njihovom (ne)radu.
Prijevara sa časopisom ?

Ova garnitura šumom, dok demokracija drumom.
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Feb 11, 2015 10:09 am

Kakav tek pokvarenjak moraš biti pa dignuti ruke za te mufljuze.Prodati ljudskost za 1 putni nalog.pri tome se dobro namazati vazelinom da se lakše uvučeš u š...čić tim jadnicima.Možeš misliti ljudskosti. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
9a7zz

Postby 9a2jg » Wed Feb 11, 2015 12:35 pm

Prava:
• dobivanje pravodobnih i istinitih informacija o radu Saveza,
• da biraju i budu birani u organe upravljackih tijela Saveza,
• pravodobno izvještavanje Saveza o svom pravnom položaju, programu rada i njegovu ostvarenju te
drugim pitanjima važnim za uvid u stanje i razvitak udruge,
• uporaba imovine i radijske komunikacijske infrastrukture u vlasništvu Saveza,
• strucna pomoc Saveza u skladu s odlukama tijela Saveza,
• sudjelovanje u aktivnosti i osposobljavanju clanica i clanova za obranu domovine i zaštitu ljudi i imovine,
u slucaju nepogoda ili prirodnih katastrofa,
• stjecanje priznanja i nagrada za svoj rad,
• sufinanciranje clanica, pravnih subjekata u programskim aktivnostima iz podrucja radijskih komunikacija
od posebnog interesa za Savez.

Idemo dalje...

Najjači im je kohezioni faktor četvrti stavak. Uporaba imovine... , za stoku sitnog zuba je uporaba repetitora, a za "odabrane", iz uzdaničkih klubova, i "zaslužni drugovi", se podrazumijeva (sa, ili bez reversa) beskrajna uporaba vokaca, KV uređaja, opreme...

Vikali smo na Peru, jer je bio skroz privatizira jedini laptop u HRS-u. Ovi su učenici nadmašili učitelja, po svim pitanjima.

Pandorinu kutiju, zvanu institut tajnice, otvaramo za vikend, kad prođe Navassa ! Puna Raba !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 12, 2015 8:30 am

Najjača baza, ovih glumaca u igrokazu Demokracija, je forma u kojoj bi trebali poslati mišljenja, kritike i prijedloge. U rubrici za upisati bit stvari, ima mjesta za napisat, otprilike, ka studoši iz Zagreba, doma materi : Bog ma', ja san dobro, pošalji ćagod šoldi, ako ima...

Odma su me asocirali na "glasovit i čuven" demokratski postupak, kad napisaše da tekst diskusije na skupštini moramo posalt 15 dana prije kancelariji HRS-a !
Ni Berija ih se ne bi postidio !

U dvi riči, cila 9A RA javnost ih je pročitala, iz prve, opet oće zadovoljit formu, a radit, i dalje, po svome.
Naopako, zna se.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 9:39 am

Možda je to točno, ali ne vrijedi za naš slučaj!
Da li smo zadovoljni stanjem u našem Savezu radioamatera je jedna stvar, a članstvo u
tom istom savezu je nešto potpuno drugo. (Stanje u Savezu je odraz stanja u državi.
Nismo posljednji u EU bez razloga.)
Vrijeme je da neki konačno shvate da bez nacionalnih saveza radioamatera ne bi bilo
ni radioamaterizma. Preko nacionalnih saveza radioamatera, predstavljeni smo u ITU
i zato nam je dodijeljen dio radijskog frekvencijskog spektra na korištenje.
Zato trebamo biti članovi Saveza.
73
Martin 9A2JK

Dok ja dx-iram, Martin pokušava jeftinom demagogijom još više zaglupiti RA pastvu u Rvata.

"Pametni" Martine, da imaš D od demokratičnosti, baš kao i oni koji trenutno vode HRS, napisao bi pošteno, a ne u formi kukavičjeg jaja ! Trebamo biti članovi Saveza, ali ne nužno ovog, i ovakvog !
Saveza koji služi nečijim trećim interesima, a ne radioamatera, operatora i konstruktora, koji su ga i osnovali ! Koji , odavno, nema svoju bazu ! Koji harači nad 90 % klubova, uzimajući im do lipe ono što sakupe od članova za klub ! Koji je izmislio toliku naknadu za potvrdu o pozivnoj oznaci, da te na silu "gura" u klub, i u Savez ! Ne treba napominjati da za taj iznos ne dobiješ ništa !
Točnije, članovi dobiju potvrdu o pozivnoj oznaci, i uslugu QSL biroa. Kakva je, bolje da pod ovim topicom ne pišem, ima drugih, ali, loše, do zla Boga.

Ponoviću svoju tvrdnju od prije neki dan, "pametni" Martine, kladim se sa bilo kim u Hrvatskoj, neka Savez ukine spomenutu naknadu, ostat će bez 90% članova. Za QSL-ke bi se snašli.
Ponavljam, u "račun" ne stavljam uzdaničke klubove, i one koji muzu državnu sisu, sve skupa nije deset posto.

To je sjaj i bijeda ovakvog Saveza, a ne stanje u državi, "pametni" Martine. Baš kao ni "šatoraši" u Savskoj.
9a2jg

Postby 9a7zz » Fri Feb 13, 2015 1:50 pm

Koki moj,i ti sa svakim pokušavaš komunicirati.Je li ti stvarno misliš da je on išta od ovoga razumio?Dovoljno ti je jedna njegova glupa rečenica da bi znao sa kim imaš posla.Po njegovoj logici,doduše pokvarenoj, savez je osnovao radioamatere??????????Može li gluplje?Ne može!!!
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK