Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a7zz » Mon Feb 09, 2015 6:03 pm

Koki,vjerovao ti meni ili ne ja te ometače ne primječujem,ne čujem a kamoli da se zbog njih nerviram.
9a7zz

Postby 9a2jg » Mon Feb 09, 2015 6:58 pm

Ima ih dosta, i ja ih neko vrijeme trpim, a onda pođem na drugi band. Ja sam tu nemoćan.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 10, 2015 8:05 am

Kako je silenzio iz šibenskog zaleđa, jedna poluperioda spava, druga mora radit za obojicu.
Tako nas pametni Martin uči šta je dobro, a šta nije na opsezima, s naglaskom na ono moralno.
Cila spika mu padne na prvom koraku , činjenici da mu drugi rade rijetke veze.
Ja čuo, osobno.

To je je, ka da na Teologiji , Moral i Etiku predaje umirovljena kurbetina. Otprilike.

Ali, nije problem u Martinu. Problem je počeo oko 1993' , i kao "opravdanje" je imao "argument" da se čuje što više hrvatskih postaja. Nije tajna da se i iz susjedne države, sa dobro opremljenog vrha, radilo "sa liste". Na listi su i neka "uvažena" imena, pa se onda o tome ne govori.

Na KV-u znam sve, jer (što kaže pametni Martin) SLUŠAM. Za 50 MHz, koje ne rabim, čujem iz prve, ili druge ruke. Gadljivo do nebesa, Baš kao u upravo repriziranoj seriji Sjever i Jug. Samo ovdje kod nas Jug "pomaže" Sjeveru.
DXCC sve trpi. Iza one naljepnice se ne vidi , i ne čuje, ko je , gdje, i kako radio, koristeći pozivnu oznaku koja je na diplomi.

Ne bi dalje, tukalo bi prepisat magnetofonski zapis, a posebno iskopirat kartele iz firme di je osoba na diplomi u to doba radila.
Ja znam. Znaju i oni. Ostale, to ne interesira. Osim folklora, i besplatne zabave. U nedostatku časopisa.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Tue Feb 10, 2015 10:47 am

A najjači je sa pričom kako odraditi nekoga u gužvi.
Slušati
Slušati
Slušati
Ja bih dodao,
Glup
Gluplji
Najgluplji.
Gledali ste taj film,je li tako?
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Feb 10, 2015 11:16 am

Nasmija si me Viktore, do suza. Podsjetija si me, na prvi razred Tehničke škole u Splitu, kad bi picavali školu, za ić na matineju, gledat filmove Sergia Leone-a, sa Giuliano-m Gemmom u glavnoj ulozi, od koji , bez premca, je kultni film Dobar, loš, zao http://hr.wikipedia.org/wiki/Dobar,_lo%C5%A1,_zao .

Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju !
Jedno vrime je Martina bilo uvatilo, stalno je pizdija o brošurici Radioamaterska etika.
Onda je doša red na LoTW.
Sada je na redu priča, kako uraditi ekspediciju.
Poslin će opet doć na red LoTW, jer slanina ima red crvenog, pa red biloga.

O svemu on piše, samo ne o SVOM poštenju, i odnosu prema etici i moralu na KV valovima.
Neki dan, jasno i glasno, napisa svoj stav glede klupske imovine. Nakon toga je i budali jasno zašto klubovi odumiru. Biće i njemu jasno, samo koristi dokle ide.

Drugi su mu, malo, pomalo, sve napisali, za pametne.
Od krađe uređaja, do "krađe" klupskih prostora i lokacija.
Samo, kako od glave riba smrdi, to se PRVO dogodilo u uzdaničkim klubovima, od Supetra, preko Kaštela, do Istre, onda vrhuška, koja i inače ne komunicira sa članstvom, ne reagira.

U bivšem sustavu, "nenarodnom režimu", kako ga novokomponirani "veliki Rvati" vole nazivati, za aplicirat za Dozvolu za rad si morao upisati marku, tip uređaja, i serijski broj. Podrazumijevalo se da si imao dokument iz kojeg je razvidno da je uređaj TVOJ ! Već više od dvadeset godina svjedočimo obrnutoj proceduri. Izdavatelja Dozvole ne interesira jesi li taj uređaj ukra, odnija iz kluba (blaža sintagma za ukra), ili ti ga je, morti, "posudija" Savez ?

Tu je počelo amoralno ponašanje, suprotno postavljenim moralnim okvirima društva, za kojeg smo se borili da bude bolje. U ovim segmentima je - gore.
Zato dvadesetak sijedih i prošarano sijedih glava ne govori sa mnom, jer sam ih javno prozvao, za lopovluk, i ruganje sa moralnim zasadama. Jedan od njih mi je čak vršnjak pokojne matere, vidiš dokle to seže !

Ima još, ali bi tribalo uključit SUP i MUP.
OZNA sve dozna.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 11, 2015 12:42 pm

Kako jutros šetam po Dalmaciji, naletija san na kolegu koji je, vjerovali ili ne, uzeja dio godišnjeg odmora, za isprokidat K1N na svim opsezima, i vrstama rada !

Zajebajen ga ja, velju, oli ti nije bilo lakše nazvat mobitelon ? Mrko gleda, pod sebe, progovara : Nemoj mi još i ti bacat sol u ranu !

A ja , prošli misec obisija ovdje link, sa portala Njuškalo, da komplet diploma, uključujući DXCC, jednog pokojnog osječkog radioamatera - 50 kuna !
To se uklapa u onu, Milasovu, s početka devedesetih : Kilo mozga - marku !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Feb 12, 2015 10:56 am

Miljenko pozdrav,

Ne bih se slozio da je tvoj zadatak razmisljati sto je netko mislio nego samo procesirati rezultate koje smo prijavili i upravo onako kako smo ih prijavili.

Namuciti ces se i neces izaci na kraj sa takvim pristupom. Trud kojeg ulazes u ovakvim situacijama nije dovoljan za rijesavanje problema nego i poznavanje materije. Za to ti je potreban netko tko ce te savjetovati ali takvog nazalost nemas.

Obrada rezultata 9ACW je puno slozenija nego lokalna natjecanja, ako nista drugo onda zbog broja ucesnika. Taj zahtjev je prevelik zalogaj za vas apetit i mislim da ga niste u stanju odraditi onako kako treba, jer niste rijesili ni onu djecju igru od lokalnih natjecanja.

Dok jos ima vremena (jako malo) predlazem da lijepo zapakiras te prijavljene logove a Savez neka kontaktira Kreseta i zamoli ga (i plati ako je to potrebno) da provuce rezultate i obradi cijeli kontest po standardima koji su uvrijezeni za svjetske konteste i na taj nacin koliko toliko spasimo svoj obraz.

Ovo vodi u katastrofu i sramotu koju cemo tesko isprati u buducnosti ako zelimo biti na glasu kojeg sada imamo u svjetskim takmicarskim krugovima. Na kraju ce kod nas netko podnijeti ostavku (citaj: izio vuk magare) a nepopraviljiva steta ce ostati (citaj: broj ucesnika iduce godine ce se prepoloviti).

Stvarno je nevjerovatno kako smo u godinu - dvije uspijeli srusiti cijeli sustav koji je tako dobro funkcionirao, samo zato jer su krivi ljudi na pravim mjestima.

QV

Ni ja ne bi bolje napisa.
9a2jg

Postby 9a7zz » Thu Feb 12, 2015 1:55 pm

Nevjerojatno koliko toga uspjevaju uništiti mufljuzi u HRS-u.Vidim,momak koji "upravlja" robotom pokušava svojim neznanjem spasiti što se spasiti da a nije svjestan da samo tone sve dublje i dublje i da se neće izvući iz blata.Veliki mudrac zvan KV manager mu niti hoče,niti zna pomoći ali eto ima "titulu", KV MANAGER. Koja sprdačina ,on i njegova titula.Momčino,ugasi robot i odjebi te neradnike i muljatore,to bi ti bilo najpametnije.Naravno,predsjednika boli neka stvar za to,jer je bezobrazan,nesposoban i pokvaren,IO također.A vi stoko sitnoga zuba plačajte im članarinu!Dobiče đonđija a ne članarinu i da ste pametni i od vas svih bi dobili isto.Što vam mogu? NIŠTA !!!!!!!!!!! Rezultati kontesta neće biti ispravni,to je više nego jasno! Naravno,ta vijest će se brzo proširiti na sve strane a onda ,zna se što slijedi.Tko će im se javiti u sljedećem kontestu?Ako ga ti nesposobnjakovići uopće budu mogli organizirati u što iskreno sumnjam.
9a7zz

Postby 9a2jg » Fri Feb 13, 2015 4:30 am

K1N rastura na 7 CW. Za rastanak su stavili rasnog operatora s odličnim ušima, sluša od 2 do 20 up, radi ga se barefoot, s dipolom, iz prve.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Feb 13, 2015 12:14 pm

Meni je osvanula veza i na sedmom bandu 18MHz.Na 80m sam pokušava u par navrata ali uvik ih jako slabo čujem a gužva znamo kakva.Da mu je bija jači signal skinija bi ga sigurno,ali....nema veze.Ja sam prezadovoljan s obzirom da radim u QRL-u.Evo i sad se moram spremat za posal.Dalo se to dozvat možda još dikod ali noću vikat na 7 SSB dok moji spavaju zaista nema smisla.Sretno svima dok su još aktivni.Evo ih na 125K veza.Tili su oko 140K ali važnije je da ih je 35000 RA uradilo.Sigurno će bit i onih koji neće uspit ali takav je život.I moj kolega u Njemačkoj ima veću plaću i bolji standard. ;)

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK