Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Predsjednik kakvog članstvo zaslužuje

Postby 9a6r » Tue Dec 13, 2016 4:15 pm

I tako opet dođemo na 6 miseci ka ća je i normalno. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 13, 2016 4:54 pm

Uvik je to tako bilo, i bit će. Kako u Hrvatskoj, tako i u Ukrajini, Bugarskoj ili Poljskoj. Ne postoje nigdje instant operatori, nije to kesica Nescaffe-a, koju češ usut u šolju, dodat vruću vodu, i popiti. Prvi koji je promovira tečaj od 5 dana je posta Laureatom ! Znači, od glave riba smrdi, uvik je i smrdila !
Šta javnosti nisu priznali da su organizirali kupanje i odmor dice, nego su nas, godinama, pravili budalama ?

Da su tako rekli, ja prvi ne bi ima ništa protiv ; i ja sam, ka dite, iša preko društva Naša djeca, na Pokljuku, Brezovicu, Mariju Bistricu, Fužine, Lokve, i ko zna gdje sve ne. Ovako, predavači su vodili svoju dicu, svoje pulene, za naše pare, i to NIKADA specificirane, po pojedinačnom projektu, nego uvijek đuture, po principu, nas i Kineza 4 i po miljarde !

Da li trebam reći da nikad nisam dobio QSL-ke sa tih Obrovaca, a radio veze, i poslao svoje QSL-ke ? Lijepo ih uče, od malih nogu naopako ! A kako bi drugačije, kad ih onaj koji ih uči ne šalje, ni iko iz njegovog uzdaničkog kluba !

Kada sustav da takvoj osobi DRUŠTVENO priznanje, za takvo ponašanje, onda je vrijednosni sustav svih filtara, koji su doveli do tog da takva osoba primi društveno priznanje, najblaže rečeno UPITAN, da ne rečem neku žešću, adekvatniju, riječ.
25 godina je funkcioniralo po principu ja tebi - ti meni. Taj obrazac ponašanja je rođen u HZTK, a onda se "primjenio" i na HRS. Baš kao što HZTK glumi meritornog suca između države i volontera, tako bi , djeliće tog "sudovanja" i "filtriranja", htio sebi prigrabiti HRS.

Pošten čovjek tu nema šanse dobiti priznanje koje je debelo zaslužio. Tu je počelo nepravdi, zadnjih 25 godina. Za ostale parametre se "pobrinu" drugi faktori.
U konačnici, svi dobro plaćeni sinekuristi se svojski trude da svi volonteri i dragovoljci, jedan po jedan, dignu ruke, i pošalju sve u neku stvar.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 14, 2016 8:12 am

Narodu je u Hrvatskoj postalo teže (nego u socijalizmu) kad je počela pretvorba i privatizacija na hrvatski način (trade mark). Jedan od "dostignuća" te pretvorbe i privatizacije je uništenje srednjeg sloja građanstva, onog na kojem počiva svaka država. Model "200 bogatih obitelji koje će vladati Hrvatskom" je propao prije nego što je i počeo, jer je propao i na izvoru, u Južnoj Americi.

Na spisku klubova, učlanjenih u HRS, je 100 klubova. Tri su u postupku gašenja, a 27 ih je sa 10, ili manje članova, s tendencijom raste, upravo te skupine.
I sada, vodstvo HRS-a, umjesto da donese odluku o članarini za 2017.g. da ti i takvi klubovi ne moraju plaćati članarinu (čitaj : latinica, hrvatski, do zadnje kune što uberu od članova), a u interesu održavanja istih na životu, oni se prave ludi, i traže, baš kao i svih prijašnjih godina, članarinu prema HRS-u, koju takvi klubovi ne mogu skupiti od svojih članova ! Zašto ? Jebe se vodstvo HRS-a za klubove do 10 članova, oni su im, kao i do sada , kasica-prasica, iz koje veliki klubovi uzimaju naknadu za položene članove, organiziraju se kupanja za djecu u ZSM i Orahovici, te izleti ARG-aša.

Veliki klubovi glume onih 200 obitelji, iz prvog pasusa. Trećina klubova je gladno, ostali preživljavaju.
Nije dobro kad susjedu krepa krava, sutra će ti njegova žena zakucati na vrata, da uzajmi malo mlijeka , za gladnu djecu. Nova Rumenka nije ni na vidiku.

Moram opet ponoviti čuvene stihove evergreen-a Miše Kovača "čuvaj se onog, ko naglas se kune,a iza leđa, sve riječi briše,...", može i Isusova prispodoba o onima koji se mole na raskrižjima, da ih svi vide, dosta smo ih se nagledali na skupštini.
Hrvatska lisnica, u hrvatskom džepu, kako je govorio Šime Đodan, 1990.g. , ali stalno tuđa ruka uzima naše novce iz te lisnice...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 14, 2016 10:54 am

Nije Hrvatska usamljena.Ima još takvih država pa i u susjedstvu.
Živimo na brdovitom Balkanu i ja znam da će ovdje biti sranje dok je god ljudi i apsolotno nikakve pomake na pozitvno ne očekujem.Dao dragi Bog da nisam u pravu,da falijem u prognozi ali ja za sve imam odličan "feeling"pa tako i za budućnost LN.Nikada mi na "zelenu granu"nećemo pogotovo što se nije lustriralo koga se trebalo.A kako ih se i moglo kad nikad nisu ni sišli sa vlasti.Sve je u njihovom rukama a oni su samo male poslušne sluge i jude u rukama onih koji nam kroje kapu.A znamo ko su ti.Oko na vrhu piramide nas stalno gleda i upravlja našim "malim"životima.
Prema tome,koji HRS,koji bakrači :?: :roll:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 14, 2016 11:17 am

Šime Đodan, nikad prodan, za mnoge nezgodan, je bio, baš kao i Gotovac, moralna vertikala hrvatskog društva, koji se nije nakrao, i koji je cijeli život radio za boljitak Hrvatske.

Imamo HRS vodstvo, po volji polutrijeznog gledališta u D-12, jer im je tako najlakše, ne misliti, nego dignuti ruku, zamišljati da sudjeluješ u kreiranju odluka, koje je davno prije donio uski krug osoba.

I sadašnje vodstvo, baš kao i prethodna, čini sve da mali i srednji klubovi životare i/ili umru prirodnom smrću. Pri tomu peru ruke, baš kao , svojedobno, i Pilat. I poslije Pilata - Pilat.

Niko za ništa kriv, a svi skupa tonemo, nezaustavljivo, HZTK nas ne prepoznaje kao partnera... To se očituje u financiranju, prepoznavanju programa, ne-predlaganja za društvena priznanja.

Božić dolazi, niko da dobije jedino radioamatersko priznanje kojeg dodjeljujemo sami, između sebe. Odgovor znate, jer je duboki jaz između vlasti u D-12, i neistomišljenika. Ne vjerujem da će se išta promijeniti nabolje, samo nagore, jer vladajući dobro znaju što mislimo o njima, i njihovom odnosu, postupanju i "rezultatima". Informiranje članstva im je misaona imenica.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 14, 2016 2:03 pm

Ne zanosim se da će išta uopće biti bolje.Može biti samo gore.Starimo,pritom mislim na članstvo u Savezu.Da mi je znat koji nam je prosjek godina.Onako...
Ja sam na S19 kanalu najmlađi sa 50 godin .Tamo nas je stalnih jedno 6-7 amatera.Mislim da san sa ovim sve reka. :( Svjetla budućnost..kako ono..Arkadija jeli :?: ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 14, 2016 5:01 pm

http://www.hamradio.hr/index.php/11-new ... 016-godinu

Evo, ja im ga dođem kao "inicijalna kapisla", ja jučer o tome pišem, kako stalno , na silu, hoće biti veći katolici od pape Franje, oni bi glumili filter i korektivno tijelo, moš mislit !
Dotjerali HRS do ruba provalije, čeka se, ka i 41', da učinu sudbonosan korak naprijed.
Ne sumnjam da neće kandidirat nekog od svoje bratije. 25 godina nije dobio niko ko se s njima, ili s HZTK slizao nije.

Apeliram na um zdravog dijela tkiva HRS-a da valjane kandidature pošalju direktno na HZTK, ima zemana. Da je Boga, slalo bi se na Ministarstvo, ni HZTK filter nam ne treba, samo, ovako su drugovi navikli na "važnost" institucije koja namiri prvo sebe, a Narodnoj tehnici ako što ostane. A i lakše je krivit nekog drugog, kad zasluženi volonteri ne dobiju ništa...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 16, 2016 8:24 am

Povodom 70 godina tehničke kulture u Gradu Zagrebu, večeras su u prostorijama ZZTK dodijeljena priznanja brojnim aktivistima na svim poljima tehničke kulture. Na prijedlog Zagrebačkog radioamaterskog saveza a nakon nominiranja matičnih radioklubova, priznanja su dobili i zagrebački radioamateri: Zdenko Blažičević - 9A2HI, Milan Drlić - 9A2WJ (posmrtno), Želimir Klasan - 9A2DQ (posmrtno), Petar Miličić - 9A6A, Nikola Perčin - 9A5W, Branko Plazanić - 9A3PM, Ivica Sorić - 9A7R, Ivica Vlašić - 9A0W i Boris Vrbanović - 9A2JY.

Čestitke nagrađenim. Predsjednik HRS-a nije iz ovog izvukao nikakvu pouku, kud božićni domjenak, kud nagrade Nikola Tesla, očito je riječ o "kontinuitetu vlasti" ! Ni pod prethodna dva predsjednika se hrvatski radioamateri nisu nauživali priznanja ! Žalosno.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 16, 2016 8:09 pm

Ovo me podsjetilo na onu epizodu iz Malog mista kad je načelnik da ključ od pržuna Brici i reka mu:"Evo ti ga pa se sam zaključaj." :lol: :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 17, 2016 7:54 am

Kaže naš narod da je Bog prvo sebi bradu stvorija...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK