by 9a2jg » Thu Feb 05, 2015 8:00 am
Ja sam ga , 1978.g. , puka sa Atlasom 210X, odličnim uređajem, koji principski nije urađen za CW, pa nema serijski ugrađen VOX, znate što to znači. Dakle, 100 W out i DX3B na četvrtom katu stambene zgrade u Splitu, Mažuranićevo šetalište. To je bila godina dobrih propagacija, i svak ga je mogao raditi sa 100 W , oni su bili radili sa kW out i tribander beam. QSL-ka, in-return, stigla u par miseci.
Toga se sitin dok čekam QSL-ku sa Tromelina , iz Francuske.
Svaka roba nađe kupca. Ameri "lože" ostatak svita već nekoliko godina, kako imaju "nezamislive" poteškoće pristupiti tom parku prirode, a kako se bližila ekspedicija, vijesti su bivale sve više "bombastične", najzadnja, ujedno i "najjača" in je baza da je američka Uprava za zaštitu prirode odlučila da više NEĆE puštati radioamatere na tu lokaciju !
Kako znamo iz priprema, i iz spiska učesnika ekspedicije, tamo nisu išli divljaci koji će onečistit prirodu, nego sjedine, kulturni ljudi, inače, 90% američkih državljana. Sa njima je i nekoliko časnika američke Uprave za zaštitu prirode.
Ko koga onda tu guzi, i uši vrti ?
Podsjeća me na izvanrednu izbornu skupštinu 2007.g. kad je Faraon, kad se dočepa mikrofona, reka zastupnicima HRS-a, dreto-šćeto, da ne bi bio epilog kao na ronilačkoj skupštini !
Oće reć - šaketanje.
Eto, koliko on drži do radioamatera, i kakvo ima mišljenje .
Što mi mislimo o njemu, i njegovoj diktaturi, već više od 25 godina, napisali smo bezbroj puta. Nadam se, da će i ostala šutljiva hrvatska većina progovorit, kad ga maknu. Bolje ikad , nego nikad.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja