Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a3z » Sat Oct 22, 2016 8:21 pm

Danas smo u Zagrebu proslavili 70 godina tehničke kulture u Republici Hrvatskoj. Zadovoljan sam svečanom akademijom i, kao predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje 70 godina tehničke kulture u Hrvatskoj, zahvaljujem svim suradnicima koji su radili na tome. Hvala i izaslaniku predsjednika Hrvatskog sabora Boze Petrova na dolasku i obraćanju te predsjednici države Kolindi Grabar Kitarovic koja nam je poslala pismo podrške.
Bilo je i nekoliko radiomatera koji su dobili Povelje i koji su mi se javili: Emil 9A9A, Mark 9A8A, Mahmutović 9A6AA sa suprugom koja je isto radioamaterka. Pričali smo i o nadolazećoj skupštini.
I, da, čestitam svim radioamaterima koju su dobili Povelju za svoj dopinos razvitku tehničke kulture u povodu ovog okuglog jubileja.
9a3z

Postby 9a4db » Sat Oct 22, 2016 8:51 pm

Povelju je dobio i aktivni & vrlo produktivan autor sa ovih stranica.
"Za izniman i dugotrajan doprinos"....
U svom radu promiče tehničku kulturu ali i demokratske navade.
Stoga ću mu ja javno čestitati, premda se sam nije pohvalio (za sada)

Čestitam i ostalim članovima ovog foruma a i svim RA koji su dobili istu povelju.
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Sun Oct 23, 2016 9:04 am

Kritičari ne dobijaju priznanja.Ja koji sam u 9A donio prve 3 diplome na Svjetskom nivou ali ujedno i za Savez,nikad lijepu riječ neću čuti.A to je isto promocija RA u Hrvata.Ili se možda varam?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a4db » Sun Oct 23, 2016 9:58 am

Ti si još mlad, za tebe na 80 godina stigne još na vrime :P
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Oct 23, 2016 11:17 am

Bilo je i nekoliko radiomatera koji su dobili Povelje i koji su mi se javili: Emil 9A9A, Mark 9A8A, Mahmutović 9A6AA sa suprugom koja je isto radioamaterka. Pričali smo i o nadolazećoj skupštini.

Da san zna da će doć i Emil, bija bi doša, da ga upitan di mi je odgovor na direkt , kojega čekan, deboto, desetljeće i pol, kad je prvi u 9A aktivirao prefix 9A15.
Sukladno temi, da ga ne "zakinem" , onda bi mora isto pitat i Emira, za puno karata.
S Markon bi priča o drugim stvarima.

Nema toga čovjeka kojemu nije drago dobiti komad karte, pogotovo ako je svjestan da je zasluženo. U tom smislu, i duhu, i dalje tvrdim da, kad je resetirano JEDINO radioamatersko priznanje Nikola Tesla, da bi ga, opravdano, i bez razmišljanja, ove i još nekoliko godina naprijed, trebalo godišnje dobiti 20-30 radioamatera, a kako bi se premostio vakuum koji je trajao 26 godina.

Pođem od sebe, najbolji primjer, meni je potpisan Zlatko Kunst, 1985.g. , isto kao da je tada vrijeme stalo, ne za mene, nego za stotine koji su to stvarno zaslužili.
Sada, kada, zahvaljujući drugu Goranu, je izbačena novčana komponenta, bi se mogla počet ispravljati ta nepravda, stara više od 30 godina.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Oct 23, 2016 11:26 am

Kad neće HRS, tvoj je dugogodišnji volonterski rad u tehničkoj kulturi prepoznala Hrvatska zajednica tehničke kulture.
9a3z

Postby 9a2jg » Sun Oct 23, 2016 11:33 am

Hvala predlagaču, i hvala onima koji su glasali ZA, ali, da ne ispadnem bez kućnog odgoja, i lijepog ponašanja, za pravog radioamatera više "piza" jedna riječ na priznanju Nikola Tesla, nego sve ostale skupa. Zašto ? Pa zato jer to radioamateri daju radioamateru, i , među sobom, svi najbolje znamo koliko ko "piza", i koliko je ko dao.
Možemo se mi, za javnost, u predizborne svrhe, ili inata radi, javno svađati, i suprostavljati argumente, i "argumente", u dubini duše, svaki od nas zna, poznaje, i priznaje istinu.
Ja sam se sa pokojnim Leonom stoput posvađao, ali sam uvjeren, da kad se vidimo gore, na nebu, da ćemo govoriti istim jezikom.

A što se tiče prepoznavanja, tu naveke vrijedi ona čuvena Isusova rečenica da , citiram, "niko nije prorok u svome kraju".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Oct 23, 2016 1:19 pm

Neka je tebi komad karte da ti ne piše zaludu ono na dnu -> 55 & 51

Vidiš da bi Reniju a i svima nama ostalima čak i taj komad karte bio super ;)

Ja ga lipo tješim do 80te ali znam i sam da 99% neće biti ni HZTKa ni HRSa tada.
Zašto neće jer para za to nema niti kome to i takvo treba....

Što središ i platiš sam za sebe i svoju dicu&unuke to će ti i biti....
U ona doba što sam ja prošao kao mlad kroz klubove,
moj mlađi je prošao kroz naše frendove/suradnike globalno (o svom trošku),
jer po HZTK danas i ovdje sigurno nebi...
Napr. --------------------->
Jedrenje
Autonomno ronjenje
Raketna & Aerospace tehnologija
Zrakoplovstvo
Kompoziti
3D simulacije & konstrukcije
----------------------
Da bi na kraju završio profesionalno u zrakoplovstvu.

Struja & Radio tehnologija ga nije posebno zanimala ali lotat zna.
Pa tako danas mene koristi za radio komponente onoga što ga
zanima u aerospace segmentu....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Oct 23, 2016 2:16 pm

Ispravak vlastitog netočnog navoda, godine, skleroza, ;) , ispričavam se...

Dakle, na Odluci o dodjeljivanju brončane plakete Nikola Tesla je potpisan Hrvoje Penavin, YU2RRI, Predsjednik Konferencije Saveza radioamatera Hrvatske, nadnevka 03. prosinca 1984.g.
Zlatko Kunst je potpisan na papiru koji ide uz Srebrenu značku SRH-e, 1985.g.

Hvala drugovima iz OZNE Zagreb, što me upozoriše na netočnost.
Ne moran ja bit budan, ima ko je uvik...
9a2jg

Postby 9a3z » Sun Oct 23, 2016 2:33 pm

Zlatko Kunst, pokojni, radioamaterima znan kao Nino, 9A2EA, meni je potpiso kao predsjednik komisije diplomu za za C razred prije 29 godina, poslije diplomu za B i na kraju za A razred, uvijek kako predsjednik komisije.
9a3z

PreviousNext

Return to PHRK