by 9a2jg » Fri Aug 19, 2016 9:28 am
Dakle, ovako. Imao sam jučer jedan čudnovati razgovor. Prika iz kluba me izvještava da je Grad Split (doslovce) izbacio još jedan klub Narodne tehnike iz prostora koji je koristio (gradsko vlasništvo), jer nije plaćao zakupninu.
Znači, doživio je sudbinu mog matičnog radio kluba. Čak je i nekoliko članova mog radio kluba bilo tamo veoma aktivno, jedan je bio i predsjednik.
Ali, nije u tom nemilom događaju (ili, bolje rečeno, neželjenoj društvenoj pojavi) štos. Štos je što se (navodno) tamo fizički nalazio naš ukradeni klupski KV linear. Prostorije su , na zahtjev Grada Splita, naravno, ispražnjene, i onaj koji ga je iz mog kluba ukrao, ga je sada , ponovo, "sačuvao" !
Ali, tu nemiloj priči nije kraj !
Izgleda da ga je dugogodišnja neovlaštena eksploatacija pokvarila. Sada bi otimač njega otkupio, za male novce, ili ga trampio za polovni KV uređaj !!!!!!!
Ne znam da li bi plaka, ili se smija ?
Ponavlja se priča, kao i sa drugim otimačem, našeg klupskog Atlasa 210X, kada mu je skurio izlazne tranzistore, bez srama i stida, pitao našeg predsjednika da mu nabavi nove !
Uopće ne zavidim bratskom gradskom radio klubu Marjan što su te spodobe sada njihovi članovi.
Jednom lopov, vazda lopov. To što , do sada, nisu (u)krali ništa u novoj sredini , ne znači ništa. Govorila je moja pokojna punica, uvik istu, hrvatsku poslovicu : Prigode beru jagode !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja