QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2016 9:08 am

Je li moran napisat da od "autohtonih" hrvatskih postaja nisam dobio NI JEDNU JEDINU QSL-ku ! Jedino je stigla od ON3RBJ, koji je radio kao 9A5RBJ/p !

Ovo je stvarno sramota, ja u dnevniku imam uredno označeno da sam (odavno) poslao svim hrvatskim postajama, a oni - ništa ! Malo je reći, pizda van materina...

Je li moran napisat da san u ovoj pošiljci dobio i ostatak YOTA karata iz 2015.g. ; sve, sve, samo ne iz Hrvatske. Na lipin nan fundamentima RA budućnost u 9A počiva, za popizdit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2016 1:23 pm

Fundamenti su se "izili"...čekamo da se sve profunda. :o
Ali meni ide na neku stvar ova OGROMNA VEĆINA ŠUTLJIVACA koji i ovdje slobodno mogu pisati ali NEĆE :!:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2016 1:37 pm

Pratim Vaš lik i djelo već neko vrijeme i mogu Vam reći da ja kao mladi radioamater Vam nikada neću poslati qsl kartu jer je niste zaslužili!
Drago mi je vidjeti da i ostali radioamateri u Hrvatskoj dijele moje mišljenje.
73
Sudionik Obrovca.

Evo ti , moj Reni, šta meni pišu mladi junoše, diplomirani plivači, Obrovčani sa Zvjezdanog sela, koji sve to odradiše na naše trude, znoj, muku, i šolde. I dan danas ljetuju tamo za naše novce, bez srama i stida !

Ali, kakvi mentori, takvi i učenici. I voditelj tog programa, drug Laureat, je još u socijalizmu bija niko i ništa, i sakriva se, ne htijući odati svoj identitet, kada se lažno predstavljao na KV opsegu, kao stanica iz Kine !
Jednom lažov, vazda lažov.
Pa će onda on nešto odgojit šta vridi ? U 6 dana, skupa sa ispiton. Ta priča je već tisuću puta ispričana, i svi u Hrvatskoj znaju za nju. Ona je njemu, tajnici ZTK Split i voditelju Zvjezdanog sela samo poslužila kao ključna referenca za dobiti društveno priznanje i društvene novce, nekima od njih i više puta. U zemlji gdje je neko zaposlen u stalnom radnom odnosu, dobiti još dodatne novce za isti posal je amoralno, ogavno i besprimjerno. Nezakonito, nažalost nije, jer su oni to sve uvili u demokratski izglasane odluke skupština, čiji su predsjednici redovito bili (prethodno) kupljeni istim takvim darom, ili su ga dobili neposredno nakon odluke. O tome postoje nesumnjivi dokazi.

Radio sam nekoliko postaja sa Zvjezdanog sela, svima njima uredno poslao karte, jedino što sam sve uredno dobio je od Borisa 9A2GA, svi ostali su za kurac.

Dobro pisaše Zmaj Jova, u Pačjoj školi : Učio ih, učio, od srijede do petka, al' se nisu makli, dalje od početka. Ništa drugo ne nauči, pačurlija ta, nego što je i prije znala, pa, pa, pa...

Ali, to nije sve.

Ima tu i Hamsphere-a, i Estonije, i Nikole, i Martija... Pomalo, tek je ultim srpnja, triba izdurat...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2016 2:35 pm

Je,Boris je kulturan čovik i ja mu se uvik javin kad ga vidin na Jarunu samo što ne idem tamo ima par godina.Čuj,dobro si podvuka da je zakonito što voditelji tih nazovi tečajeva primaju novce za tu rađu ali je pomalo amoralno a i nije u duhu našeg hobby-ja koji od postanka to naglašava.Sve što znaš,preneseš mladima mora biti oslobođeno plaćanja.Laureat je to izgleda zaboravio ili je "pica" "markirao" sat kad se to učilo na tečaju za C operatora kojeg je položio.
Ne radi se o nekoj svoti kojom će se on i slični obogatiti ili puno pomoći ali nije posve u redu takvo ponašanje. Ja ovim ne želim nadolijevati ulje na vatru već kažem onako kako su nas naši stari učili a ovi pojedinci izokrenuli naopako.O tome se radi.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2016 2:57 pm

Izvini, ali nisi pažljivo pročitao moj post. Nisam nikada, pa ni sada, pisao o naknadama za držanje tečaja. Ono o čemu ja (po ne znam koji put) pišem jest da je amoralan put odlučivanja o nominiranju i dobijanju društvenih priznanja i pripadajućih novaca osoba, koje su već zaposlene u HZTK, ZS, i sličnim asocijacijama. Ne jednom sam napisao, jer imam dokaze, da su te seanse na ZS-u prikazivane na nekoliko mjesta kao uspješno izvedeni programi, i svaka od tih organizacija je to "pizala" ka "svoj" program. Iz tog falšog načina prikazivanja je proizašlo i nakaradno shvaćanje i vrednovanje "zasluga" u Tehničkoj kulturi.

Ponavljam po n-ti put, socijalizam je bio takav kakav je bio, ali se tamo nije moglo dogodit da se tajnica ZTK ili HZTK nominira za društveno priznanje i društvene novce, i dobije ih ! Pa ona je već bila (is)plaćena za svoj rad.
Ista stvar je i sa voditeljem Zvjezdanog sela, pa sa uzdaničkim RK Vidova gora, da ne idem dalje.

9A1CFN u neovisnoj Hrvatskoj dobio dva puta priznanja HZTK, a moj klub, sa 98% dragovoljaca DR-a, i svim operatorima u funkciji obrane Hrvatske - nijednom ! Ko je tu lud ? Ja znam da ja, i ljudi iz mog kluba nismo. Ali se nismo ni laznuli tog pišljivog komada karte, za klub, ne za sebe, a zadnje društvene novce vidjesmo 1999.g. Treba li komentara ? Mislim da ne, činjenice kazuju sve, same za sebe.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2016 3:27 pm

I danas se uhićuje dragovoljce DR-a,a štiti one koje veličaju zvizdu petokraku i zla koja su se u njeno ime radila.E moj Koki...
Nije misto za raspravu.Ali ti to sve ionako znaš.
DIVLJI POTIRAŠE PITOME !!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jul 27, 2016 3:37 pm

Pišem ja o tome, ali na drugome mistu, tema je zahvalna, ali ne za ovaj forum.

Ovoga, ni ijednoga foruma ne bi danas bilo da nije bilo dragovoljaca DR-a. Sjećam se, ka danas, kad smo ljeta 91' došli u dvorište Centra za OiU u Splitu, a tamo bili već "prisilni dobrovoljci", u naravi sitni i srednji kriminalci.
Jedan od njih veli meni : A šta ćete ti , Koki, i vi iz radio kluba, ovdje, među nama ? Njima je bilo obećan oprost kazne, bez obzira kolika je bila, ili se spremala biti, a mi smo došli srcem...

Napisala se, deboto, cila knjiga...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jul 27, 2016 4:01 pm

Neki su dobili 2(dva)poziva za mobilizaciju a neki niti jedan a stanice sakrili u gomile ili su in bile na popravku.O radnoj obvezi neću trošit riči.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jul 28, 2016 5:38 pm

Sreća moja da sam na vrijeme odustao od qslki.

Uvik nas drug Goran ponovo nasmije.....
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jul 30, 2016 2:58 pm

W100AW.jpg
W100AW.jpg (308.83 KiB) Viewed 3882 times
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK