by 9a2jg » Thu May 19, 2016 7:29 am
Reni, spominješ majicu, ja znan ko ih je ima punu boršu, ali, govoridu, o mrtvima sve najbolje, pa ću, iz pijeteta , mučat, a ne bi triba, jer nije zaslužija. Jer, govorila je moja pokojna mater da čovik ne može na se stavit dvi košuje, ni izist dva ručka...
A da su nas izvozali (da ne rečen izjebali) jesu, i to ne furešti, nego naši, s kojima smo jili i pili. Tako za MIS, PEP81, Olimpijadu u Sarajevu 84', U 87', PEA 90, nema di nisu...
Moja ćer to vidi, od kako je bila prohodala san je vodija u klub, i nju i , poslin sina, stavi ih u jedan kantun, zabavi ih QSL-kama i papiron za crtat, a ti radi, satima, za klub.
Od svih tih manifestacija san bija dobija dvi majice, dičji broj, za PEP81, i to od čovika koji nas nije angažira, i koji nije ima veze sa radioamaterima, nego san ga zna iz pučke škole...
Uređaji su se dilili po nekom volšebnom ključu, koji mi nikad nije bija jasan, jer ko je najviše radija, kako klub, kako pojedinac, ne bi dobija ništa. Godinama nakon pojedinih manifestacija san viđa vokce i mobilne uređaje po kućama i u autima "zaslužnih drugova", ali, eto in, na dušu in, dosta ih je i umrlo, gori in neće tribat, siguro...
A kad san spomenija PEP81, jedan kuriozitet. Uspili smo se bili izboksat za veće pare za tiskat karte, nego za MIS79, ali doživotni predsjednik RK iz Supetra, i drugovi iz CBM-a nisu došli pitat ! Zašto ? Zato jer su toliko odnili onih od MIS-a, i stavljali timbar na njih, kako za klub, tako i za ličnjake, da in je još tu, 1981' g. bilo, i za još nikoliko godin poslin !
Poslin PEP-a sam vodio akcije 4N0ATC, 4O0IYY, od početka do kraja, ali nisu ni prismrdili blizu, baš kao i WPX na Marjanu, na drugoj Vidilici, sa 7 el. monobanderom, vrtuljkom koji ga je okreća (prvi i jedini put na Balkanu), kilovaton, i velikim rezultatom...
A pojedini i dalje pišu da su oni prvi ovo, da su oni prvi ono...
A klub iz kojega su išli u Domovinski rat samo na bijeli mob poziv nek se pokrije ušima, i neka muče, jer, nisu išli branit Domovinu, nego ispunjavat građansku dužnost, pod prijetnjom zatvorskih sankcija.
Daleko bi nas odvelo da ovdje stavim spisak predsjednika, ili odgovornih osoba, koji su rat samo vidili na HTV, i usput primali masne plaće u firmi.
Ko mi pokaže komad karte, da san potpisa, da san primija i jedan hrvatski dinar, u Gardi, ili HV-u, ispeć ću mu vola na supetarskoj rivi, ka kad je Tuđman, prvi i jedini put doša tamo.
Njima nije bilo teško, kraj velike plaće, otkupit stan, 92' , dok su drugi bili, bez kinte u džepu, po prvim crtama, od istočne Hercegovine, do Like...
Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja