by 9a2jg » Wed May 18, 2016 8:53 am
Dragi Reni, ko sritniji od mene, a pretpostavljam i tebe, da se cca dvije tisuće osoba iz Hrvatske, sa položenim ispitom, mota po , mahom neiskorištenim resursima u eteru, i tako, ako ne ništa drugo, bar "dokaže" opravdanost naših romantičarskih zahtjeva kod urgiranja za dodjelu novih frekventnih opsega.
Istina je poražavajuća, ma što mi pričali o tome. Ne da tavorimo, nego se gubimo, u cijelim županijama smo u tragovima... Sviđala se istina nekom, ili ne.
Friziranje podataka za državna tijela samo (kratkoročno) pomaže ostati na vlasti nekome bez mozga, dugoročno, još više zakopava budućnost ovog lijepog hobija. Jer, u laži su kratke noge.
Otok Brač je jedini svjetionik na Jadranskom moru sa tri radio kluba ! Već sam prije pisao da sam, na žalost, u zadnjim godinama posjećivao Kalos u Veloj luci, i obišao cijeli otok, svaki put , nekoliko puta.
U Veloj luci, ostaci D4B, u centru mjesta, na DX lokaciji ostaci nekadašnje sporadične aktivnosti, u samom mistu našao jednog živućeg radioamatera, koji, BTW, nije aktivan. U Korčuli još i gore, našao jednog, koji mi se udostojio javiti povratno mobitelom. Na papiru, Korčula 3 člana, Vela luka 10 !
To ti je isto kao kad na HRS-ovom spisku ima 34 člana u Vukovaru, ja godinama čujem i radim samo jednog !
To je poanta mog pisanja, HRS-ove strukture su, na svim razinama, kopirale fantomska izvještavanja, o nepostojećoj aktivnosti, "mrtvim dušama", pustim uspjesima, a u stvarnosti - ništa !
U to se uklapa i bombastična "vijest" 9A5W o 1. mjestu u svijetu u EA RTTY 2016 ! Svaka čast mladim operatorima, ali mi, između sebe, znamo koliko šta piza !
Baš kao što je , prije nekoliko godina, bivši član RK Vidova gora, Petar iz Pučišća, ustvrdio za novinarsko pero, da je - prvak svijeta !
Interesantno, kako ide to lažno prikazivanje, zadužene drugove, u tim uzdaničkim klubovima ! Onda, dođe rastava braka, ogoli se istina, i, di si bija - nigdi, šta si radija - ništa . Sve došlo na svoje.
Što reče pjesnik : "ono je opet kao prvo, obično malo, jadno, drvo..."
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja