Naravno da Stručna služba HRS-a nije dala Radnom predsjedništvu skupštine moj zastupnički dopis. Još jedan, u nizu očajničkih poteza, da se ostane na vlasti. Ali, klizi im iz ruku, i oni to znaju.
Zato i je golema nervoza.
Naravno da nije bilo kvoruma ; skupila se , jedva, trećina zastupnika, tek toliko da se skupština otalja.
Već prije početka Skupštine, zvalo me par zastupnika, i pitalo, da li prisustvuju Ronilačkoj skupštini, Filatelističkoj, i u kojoj zemlji ! Naime, osim zastave HZTK, nije bilo obilježja HRS-a, amblema, zastave , bannera, barjaka Republike Hrvatske... Po ničemu se nije dalo zaključiti ko je to zauzeo veliku dvoranu, od 11 sati, nadalje ?
Zna se čiji je to propust, profesionalke ! Sjebali su jon šemu, ona suboton ide na Dolac, a oni bi organizirali nekakovu skupštinu, sa tridesetak ljudi ! Moš mislit !
Kako je već u rujnu Izborna skupština, već su na ovoj pokušali početi s balkanskim ujdurmama. Najslađa im je tema - zastupnici i njihovi mandati. Ovih zadnjih 9 godina smo, jedno 4 - 5 puta, pisali , na njihov zahtjev, HRS-u i, uvijek nanovo, potvrđivali, i tupili jedno te isto, zastupnik kluba, članice HRS-a, i njegov zamjenik su izabrani za CIJELI MANDAT, i tu nema mjesta raznoraznih "tumačenja", jer je Statut kluba tu jasan, a Statut je ovjerilo tijelo državne uprave, zaduženo za to !
Ovdje se ponavlja priča o "ultimativnom zahtjevu" Stručne službe HRS-a da klub mora dostaviti novo rješenje tijela državne uprave za registraciju po važećem zakonu o udrugama. Po drugi put bi se netko u HRS-u igrao policajca, žandara, porote i suca, sve u istoj osobi, a sve samo s jednim ciljem, filtracije klubova - članica, odstranjivanje nepoćudnih elemenata, i stvaranje "baze" po volji vlastodržaca !
To nisu radili ni Ceausescu, Honnecker, Xoxha, ili neki drugi autokrat tiranin.
Kako su napravili golemi propust s odsustvom aktivnog učešća u izradi klasifikacije hobija i djelatnosti, tako da nas nigdje nema, ovime su htjeli trenirati strogoću na članstvu.
Ali, oslobodija se Mathausen, oslobodit ćemo se i mi. A onda, zna se, svako treba da odgovara za svoja (ne)djela.
Malobrojni zastupnici su, barem u kuloarima, bili jednoglasni u totalnoj osudi ovakvog načina (ne)rada, srozavanja ugleda, favoriziranja ARG-a, na štetu osnovnih djelatnosti, radiooperaterstva, i konstruktorstva, lošeg rada QSL biroa, odsustvo kvalitetnih programa, nenominiranje zaslužnih ljudi za priznanja, kako društvenih, tako i za Nikolu Teslu.
Sve u svemu, nazočni će prije petog škropeca, zaboraviti ovu skupštinu.
P.S. Tek danas su, nakon šta ja skičim desetak godina, donijeli Pravilnik o godišnjim odmorima. Otpremnina za Ljilju će ići po osnovnom zakonu o radu, a ne kako su oni zamislili, jer, objasnio im je, u prethodnom postupku pravnik, nemaju odgovarajuće pravne akte koji podržavaju išta drugo ! To ja pišem, već četvrti mjesec !
U tijeku je i cirkus s statusom budućeg radnika na određeno vrijeme. Kako javlja Radio Mileva, u igri je jedan od bivših predavača HRS-a na Zvjezdanom selu. Oće vlast na odlasku ostavit konja u D-12.
Zna se kojeg. Trojanskog.
Ima još, ali pišem za neke druge portale, čujemo se...