Dragovoljci u ratu i miru

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Dragovoljci u ratu i miru

Postby 9a6r » Tue Apr 12, 2016 12:45 pm

Jeli.A kad si sve lipo reka aj se upitaj kolika ce meni bit i na kraju hoce li je i bit za 17 godina?A?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 1:21 pm

Mene su, ka dite socijalizma, učili, radi pošteno, radi najmanje 40 godin, i bit češ u zasluženoj mirovini.
Radija san pošteno, 44 godine, zaslužija san mirovinu, ali je mizerna, ma što ti mislio o tome. Da mi nema ženine mirovine, ja od svoje ne bi moga živit.
Ima tu i drugi faktor , iznajmljivanje soba i apartmana, ali ja ti neću govorit ništa, da ne bi bija pristran, pitaj Tomu u Supetru, pa doživotnog predsjednika RK Vidova gora, pa Mihovila u Milnu, Žekija 5ST na Veli Drvenik, na koncu, pitaj mater, pa češ saznat oporu istinu. Niko od svih imenovanih, nije bija negdi na godišnji odmor, kupija skupo auto, ili ganja druge luše...
Uvik je bilo, školuj dicu, daj in kruv u ruke, zbij se svi u jednu kamaru , ostalo afitaj, i tako ti (nan) prođu godine, desetljeća, pola vijeka...
Držin u ruku fotku di ti je mater i moja žena, a na polaganju kod druga Gorana (dakudaće!) 1982.g. I njih dvi su pinku boje parile, onako , na vištu...

Namjerno nisan spomenija Djanija, i on je u iznajmljivačkom poslu, i njemu se ova država nije ničim odužila, za sudjelovanje u obrani iste, baš ka i meni, tebi, Mihovilu... Isto čovik muči, radi, pliva...
Svaki dan , kad otvoriš oči, zahvali Bogu šta ti je da još jedan dan, i nastoj ga što bolje iskoristit.
I ne zaboravi, bez obzira na Godinu božanskog milosrđa, nego cili život prakticiraj, svaki dan - jedno dobro dilo učinit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Apr 12, 2016 2:26 pm

Ne tražim ja sada mirovinu vec se samo pitam kako je krenulo oce li je i biti za 17-20 god.Nisam ja Prvoborac ni Dragovoljac sa beneficijama da bi ima moralno pravo tražit mirovinu.Tija bi pinkicu vecu placu jer radim i noc a bez beneficija OK?

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 4:37 pm

Beneficije ima ona Strenja Linić iz Mosta, jer su jon njeni kolege likari napisali da ima PTSP, i invaliditet, pa jon je lako zajebavat branitelje bez takve potvrde, da će dopunsko poskupit.

Ja san dragovoljac DR-a, i neman ni jednu beneficiju. Iman prav na počasni plotun kad partin, i to ne kao dragovoljac, nego kao branitelj RH.

Nisu se moja dica upisivala na fakultet sa dodatnim bodovima na papu, nego su, pošteno, prošla put prijemnih ispita, ka i svaki normalni student.

Nisu moja dica dobila ni jednu lipu stipendije, na račun papinoga ratnog puta, a mnogi jesu.

Jednu jedinu godinu je sin dobija potporu od Općine Bol, kao najbolji student, onda su počeli ronjat niki (jel triban reć da su u HDZ-u ? ), pa je načelnik (SDP, lutka na koncu) brže bolje izmislija socijalnu kategoriju, pa je da i njima.
Ni pasalo ni setemanu dan, igramo mi u oštariji briškulu i trešetu, svaka velika partida toči, a ja ću ti, ovemu meni z desna : A kako ti igraš po šolde, a sin ti dobija potporu ka socijalni slučaj ?
Šest miseci ni sa menon govorija ! Jebe mi se, ali, oću ti reć.

I još jedno slovo, jer si mi naša botun, meni je žena otišla u mirovinu, nije dobila ni jednu jedinu lipu otpremnine.
Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Apr 12, 2016 5:01 pm

9a2jg wrote:i njemu se ova država nije ničim odužila, za sudjelovanje u obrani iste, baš ka i meni, tebi, Mihovilu... Isto čovik muči, radi, pliva...
...
jedno dobro dilo učinit.

Oprosti Koki ali nisi u pravu....
Meni se je ova država odužila tako, da sam se pokaja šta nisam iša u Minken bojnu kada je bilo vrime.

Isto sam joj učini (zadnje) dobro dilo sa 9A-HRP koje leti u Šengenu u obliku komada jedan sada a uskoro i dva 8-)
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Tue Apr 12, 2016 5:01 pm

Neće ni moja kad ode.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 13, 2016 9:32 am

Neće ni moja kad ode.

A šta ti misliš, da je to Kokiju drago ? Normalno da nije. Jer, triba svak imat, prema radu, rezultatima rada i doprinosu, a ne samo neki ! No, nepravde su počele 91' , ne sada, sada se samo rastaču zadnji dijelovi vriće u koju smo trpali doprinose za mirovinsko osiguranje.
Dijelom pokradeno u devedesetima, dijelom izgubljeno, u kockanjima na burzi, onih koji se za te novce nisu ni ispod pazuha oznojili, a bili su im povjereni, fondovi i banke.
Čitav jedan mirovinski stup je "nestao" , love nema, samo o tome stidljivo, povremeno, pišu...
Nije dobro...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 13, 2016 10:07 am

Više san puta ja svoju posla znaš di ali ruku na srce nije joj lako.Dapače jako teško.Probaj samo zamislit da radiš na nogama osam uri na traci i to pazi:pet prvih smjena,pet drugih i onda pet NOĆNIH! A u ponediljak opet sve iz početka.Neću ti se puno tužit ali ona više nije ona osoba od prije 16 god.kad je počela tako radit.Ima samo 45 godina i došla je iz Jugoplastike sa skoro deset god.staža a ti znaš koliko joj triba do penzije.Ja se naježim i pri samoj pomisli ovakvom režima rada.Neću ti reć kolika joj je plaća jer je nepristojno o tuđoj javno.Ne umanjujem ničiji rad tako ni minuli ali ima ih koji su prespavali čitav radni vijek.A neko se dobro ispotija i nenaspava.Zato i ja i moja dica skupa s njon plaćamo danak.Viruj mi.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Tue Apr 26, 2016 2:26 pm

SLUŠAN JUTROS NA RADIO SUNCE DA DNEVNO UMRE OSAM HR BRANITELJA.!A NEĆE UDBAŠI,UHLJEBI,ČETNICI,PETOKOLONAŠI,ONI ĆA SU 91 UTEKLI VANKA.UMIRE ONAJ KOJI JE PROŠA SRANJE RATA,VIDI KAKO SE RASTAČE DRŽAVA,ŠTA RADE OD NJE I NAS.KAKO NAM SE RUGAJU,MIROVINE I PLAĆE KA U BURKINI FASO.NJIMA SPOKOJ DUŠI.A OVIMA ISPRID SOLIDAN PAKAL ŽELIM I JEBALO IM SVE ŽENSKO U RODU A ONI TO MORALI GLEDAT.MAMICU IM JEBEM...

6R

P.S.PROSJEK UMRLIH HR BRANITELJA JE 51 GOD.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 26, 2016 2:44 pm

Ja to više i ne pišem, a svakako da registriram, eno ti i jučer u SD dvoje, 1968.g. , branitelji Hrvatske, to je bilo najčešće godište među mojom vojskom.

Konačno miču šator, cirkus se seli u Vukovar, ko da tamo nemaju dosta i svoje muke, di god takneš šuplje.

Eno, skupljaju opet za obnovu vodotornja. Di su nestale pare koje su već prije dali gradovi, udruge i pojedinci, ne zna ni Gospa Aljmaška....

Interesantno, koja su sve "čudesna ozdravljenja" , poglavito od PTSP-a, od Kotromanovića, preko Matića, do Strenje-Linić, kad treba zasjest u fotelju, ili za siću otkupiti stan.
Kad prođe mandat "bolesno stanje" se vrati.
Već viđeno.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK