Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Apr 05, 2016 7:55 pm

Jedva čekam da ovi idu doma.Pogotovo ove budaletine sa FT5JA.Pa ljudi moji koliki SPLIT uzmu na CW-u?Pa to nije normalno.Prava lutrija je pogodit di sluša.Priko 20 KHz na 14, evo sada.A ljudi ko u priči.I ne radim sa QRP ka Martin ;) Imam GP antenu i adekvatnu snagu.Prika koji radi još bolje od mene,jer je 4 puta jači telegrafist od mene mi se nikidan isto tužija ali san onda ima gripu pa ga nisam skužija.
Na SSB ih je pizdarija dozvat uz uvjet da se normalno čuju.Ali na CW često triba dosta zvat.A kažu da više niko ne uči tu CW :!: :?: :shock:
Možda u uzdaničkim klubovima jer su lijeni ali u Svijetu..ne bi reka.Nemoš doć do zraka od ljudi.
Eto još jedanput je praksa oborila teoriju(ne zavjere). ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Apr 05, 2016 9:16 pm

Je , praf zboriš. Taj CW, to je nešto prevaziđeno...
Zato in i je 76 % CW veza, 20 % SSB, a 4% DIGI !
To je za Heard, kod ovih Francuza će bit nešto manje, ali ne puno. Frajeri imaju nekoliko vrhunskih telegrafista ; već sam ih slušao pri većim brzinama, i kako hendlaju s pile-up-om. Skidam kapu !

Nego ima puno novitadi, samo ne smin kazat...

Jutros san radija Heard na 21 CW, a oko podne i na 28, otvorija se mali prozorčić u propagacijama... Međutim, na scenu stupa drug Marfi. Frajer mene primi kao OH2JG !!!!! Nikoga nema živoga okolo, samo ja i on, ja nisan falija, a kako je on to primija, ja ne znan ! Ja, ne budi lin, posla in poruku, lipo, kratko i kulturno, sa svin podacima... Majke ti Božje bistričke, nije pasalo ura, evo ti odgovor !
Vele, je, u pravu si, ali ti ne možemo priznat vezu ! Daju mi i "savjet" : Učini drugu !

Da oni bidni znaju da ih ove sve dane čujemo na 28 na časnu rič, ne bi tako govorili...A da griše, potvrđuje mi i njihov info da su kasno popodne radili 9A3GMT, na 80 m CW, u qrz.com ga nema !

Ali, to nije sve !
With a litlle help of our friends, dokučio sam 5 postaja iz Hrvatske koje su ga radile, a uopće doma nema uređaja, na kući antenu, a okolo ne ide radit , garant ! Ima i pokoji moj prika među njima !
Ali , šta reče Luka Bebić za Sanadera, prijatelj je prijatelj i kad je teško optužen ...

Ali to nije sve !
Klapa prva, drugi put !

Iz susidstva ga radi tip, dvi veze na telegrafiju, a telegrafiju, i ne zna, i ne razumi ! Ka za dišpet, jutros na Radio Split podsjećanje na proslavu najstarijeg grada u Hrvatskoj, starog 2400 g., Starog grada.
Stari ljudi su govorili da Splićani imaju Vlaje, a Forani Brušane.

I tako smo zatvorili krug s pitanjen : Di su uređaji, TS 530S , komada dva ?
Oli su i oni na reversu HRS-a ?

Bim neću spominjat. Djani je obaša sva gradska skladišta. Nema ga.
Nema ni likvidatora.

Ali to nije sve.
Ima još.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 06, 2016 8:06 am

Svi se fokusirali na Heard, Juan de nova malo zapostavljena. Ajmo ličnjaci, kad ste znali napunit sebi desetak+ slotova, sa klupske lokacije, napunite i klubu, na FT4JA ! Ajmo curice, ajmo dječaci....

Moraću poslat svog posebnog izaslanika da mi obađe Uzdanicu, osta mi je na meškinjasta dva slota, da nije, ne daj Bože, bolestan ? Ili se prika umorija ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Apr 06, 2016 6:20 pm

Ja ove sa VK0 malo čujem!Ove sa FT se čuje.Sinoć sam ih puka na 80CW.Još bi volija jednu na 30m i meni dosta.Kod VK0 sam tanak,gripa me spizdila a oni ko da ne rade više ka na početku.Jeli to moj subjektivni osjećaj neznam ali čini mi se i ne samo meni.Nisam s njima zadovoljan,mislim da bi ekipa FT5ZM i sl.puno jače tu upirali.Možda grišim dušu ali...Jučer mi stigle kartice FT5ZM i K1N.Sla san odvojeno u dvi koverte sa lovom a oni meni sve strpali u jednu :!: :x Sad triba slat one VP8 .Pomalo.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Apr 06, 2016 7:11 pm

Ja čitam komentare amatera operatora iz ciloga svita. Ima laičkih, ima visokoprofesionalnih, ima onih, prosto iz srca. Do njih najviše držim. Tako jedan piše, citiram " što tamo radi 14 operatora, kad pola dana rade dvi ili tri stanice" ? Ili, još bolja, citiram , "kako oni znaju da nema propagacija dok ne provaju" ?!?

Ja ću in odgovorit. Da žive u Bolu, Jelsi ili Vrboskoj, znali bi. Na samu NAJAVU da bi moglo bit grubo vrime, katamaran ne vozi iz Splita na narečena odredišta, nego od punte Ražnja odma vata rotu za Stari grad !
Može i ona, balkanska, da je cigo istuka cigića prije nego šta ga je posla po vino. Kad su ga napali , on se branio : Nema vajde da ga bijem kad razbije...

I danas je bilo nekoliko otvaranja na 21 SSB i na 28 SSB, ali toliko kratka da je bilo nedovoljno za QSO.

Glede QSL-ki, javija se drug Goran, opet je u formi, opet dili savjete šta i kako triba oko QSL-ki, reka bi čovik da je iskočija iz libra, da ga ne poznamo.
Ovako, kurva o poštenju, vojska o skraćenju (sa Muzila), drug Goran o QSL-kama...
Di me nađe..........

P.S. Javija mi se jedan od prika bez uređaja, sa vezon u LOG-u VK0EK, veli : Nisi me triba stavit na internet. Ma nisan tebe, to je bilo više retorički, migoljin ja... Kurbin sine, opet će on, znan ja da si na me mislija....
Čekan ostale pozive, samo šta nisu. Teta Violeta, čudo jedno !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 07, 2016 7:53 am

Muku ti ježovu, ma di ja baš moran sinoć bit na frekvenciji kad politički i ini istomišljenici rade za druga Laureata Heard, na 1,8 ! Ali, pošto su bili "fat fingers" , ispalo je 9A5MR ! Ima Boga !

Jutros najranije je bija fajt na 14 CW, di se moramo nać, u 10 Hz, na istoj frci ja i 2C. Naravno, ja san se maka, neka ga on radi, stariji je, prije će partit...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Apr 07, 2016 11:59 am

Uspija san uradit FT5JA na 10 i 3.5!Niko mi nije učinija veze,majke mi.☺To je sad 7 bandova a 40m imam od prije.Da ih je još puknit na 6m pa sve pogasit.Na poslu sam do šest.poz.Gl

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 07, 2016 12:03 pm

Iman 8 slotova, 4 gornja banda, večeras iden na ekspediciju, za donje bandove, ako bude sriće... Jučer je bija okrutan fajt na 10, a tarapana luđaka iz EU na 7. Ima još 4 dana... GL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 08, 2016 8:05 am

Pa je Heard i na 80 m, dakudaće.
Moran poslat posebnu zahvalnicu vodstvu ekpedicije, jer, da ne bi njih, ostale bi nepotrošene domaće kobasice, čvarci slavonski, i slanina bila, masna, na kruv je moš mazat... Pa krenulo, red čvaraka, red veza na 80, red klobasa, radimo ga na 40m, sve lipo, ljudi se druže, evociraju uspomene sa prvih ekspedicija na Heard, zalije se koja, i sve fajn. Ljudi se druže, vesele, i bez Hearda se to ne bi bilo dogodilo.

Znan, sad ćete reć, moga san to i mobitelon, jesan, ali ovo mi više vridi od novog uređaja. Dragovoljci Domovinskog rata, za istim stolom, za istom ručicom tastera, za istim ciljem. Ka i 91' .

Ako posluži zdravlje, i ubuduće.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Apr 08, 2016 12:29 pm

Je ali opet nije to ka od doma sa vlastitom opremom.Ovo za druženje je OK.NHF

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK