Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Mar 30, 2016 9:26 pm

Slušam malo ove naše postaje na remote SDR da vidim kako se to čuju na drugom kraju svijeta. Kad nas krene, onda bogami krene, sve naši znakovi jedan za drugim. Bit će da je dobra mikrolokacija, dobra vodljivost tla.... ;D

Dobro je da je ovo Adam (nježno) napisa, jer bi neko moga pomislit da san ja maka.

Ova pojava koju on opisuje se zove LISTA (nadrealista, a nisu iz Sarajeva).
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 10:33 am

Zna Adam da te veze ne vrijede ništa.To zovem sumrakom DX-nja.Katastrofa.Di ovaj Svijet ide?Quo vadis? :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 10:59 am

Gledam jutros podatke o aktivnosti Sunca.SFI 83,SSN 13,A13,K3.Možda sam mrvicu falija napisat ali isti đava.Sunce SPAVA!! Zato svi koji mogu rade remote i još se hvale po dxclusteru!Bože oprosti im...

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 11:43 am

Pazi, problem je višeslojan.
Imaš ono klasično pitanje : Močo, i skočo ? Dobro, primjer je iz seksa, ali je primjenjiv u svakodnevnom životu, za svaku situaciju, samo minjaš imena aktera !

Koliko uložiš, toliko imaš. Mnogi su ograničeni gradskim stanovima, kućnim savjetima, susjedima, mogućnostima, a HTJELI BI !
Izlaz traže, najčešće u "jocker zovi", i to na Balkanu uvijek pali, i , što je najgore, većina to ne osuđuje, nego je on frajer, on se zna snać, a oni koji ne zove je šonjo, propalica, bezperspektivan, "nikad od njega ništa", kako je slikovito rekao svoju umotvorinu diplomirani ekonomist.

Imaš kategoriju onih koji imaju sve, uređaj, linear, antenu, poziciju, pa isto im se ne da provesti više sati pozivajući. Osobno ih poznam bar deset !

Slijedi kategorija, imaš znak, volju, i na kući TV antenu, ilitiga sindrom Uzdanica ili Rendula. Klupska lokacija, deri za tri kvarta Istre, ali ne i za klupski znak !
To je podkategorija, tipa Rendula, klupski LOG prazan, ti odradiš što čuješ i možeš.

Slažem se s tobom da u RH ima opremljenih postaja za 1,8 , koliko bi ih stalo na prste ruku i nogu, više ne, samo manje. Ako meni nije teško učinit sto kilometara, što je drugome ? E, ali lakše je da to učini tvoj klupski, partijski, ili interesni drug, ili , jednostavno, patriota !

Gledan slotove dviju postaja iz Daruvara, zajedno dvadeset, na klupski znak NULA. A sve na svoj znak su radili sa klupskih uređaja, i klupske lokacije !
Ako 90% RA operatora u RH izjavi da je to u redu, ja ću se javno ispričat, na skupštini, Deanu, Zoranu, Uzdanici, i njih desetak u Zagrebu.

Namjerno san napisa 90% , jer je upravo taj postotak bio ZA onaj besraman prijedlog glede statusa Ljilje. To je ta kritična masa koja godinama pušta da ih Sava nosi. Rezultat je da nema rezultata, da je sve to tavorenje, a umjesto da se Sava bistri, ona se zadržava u retenciji kod Siska.

Da je referendumsko pitanje bilo i glede (apsolutno) nezakonite otpremnine, isti bi bio rezultat.

U životu ti je dovoljno jedanput pišat uz vitar, pa ostat popišan, poslije te krene, baš kao i Sava prema Brodu...

Kako se jednostavno napravi, i zatvori krug, od glasovanja za nemoralnu stvar, do "odrađivanja" lista podobnih i prijateljskih stanica.
Kurba je ona šta se jebala jedan put za šolde, i ona šta se jebala sto i jedan put !

P.S. I jutros je drug Martin odradija vezu za drugog, samo ga čekan da ga vidin. U međuvremenu, mogu on i njemu slični seruckat po forumu podobnika !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 12:46 pm

Vidim uradija si ih na 160m a znam da nemaš antenu.Ja jesam u vel.fibri ma isto solidno vidim slotove.Jeli to bilo joker zovi ili dodatnih 80km na celeru? ;)
Čini mi se da ni za 80m nemaš antenu :?: NHF

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 12:49 pm

Evo san puka FT4JA na 28 CW.Čuja san 2GF kako kucka,neznam jeli ih uradija.Imali su solidan signal,nije problem.Više ubost pravi SPLIT. ;)
Fibra se opet diže,toka poć u posteju. :( GL

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 1:23 pm

Jesan, učinija san 240 km, u zadnjih par dana. I učinit ću opet, koliko triba, za puknit ga na 80 m. Moja generacija, sudeći po frekventnosti obilaska Hearda, to više neće imat šansu radit.
Da me niko krivo ne shvati, ali , znamo šta smo prošli, znamo koliko imamo godina, imamo doma zrcalo, a i etažer sa medicinom. Ni šonete nan ne idu u prilog !

Osobno nisam siguran da ću ikad više imat šansu radit Palmyru, ali kućni odgoj, i radioamaterski dril mi nije dozvolio moljakanje tipa "jocker zovi".

Što kaže Adam, posve ispravno, ti "pozivači" sami znaju koliko in ta veza vridi. Remote stn je druga dimenzija iste priče ; više meni vridi South Sandwich sa vertikalkon i 20-30 vati, nego nekome cijeli DXCC, no, što kaže naš narod, svaki bedak ima svoje veselje.

Moja prednost je što ja imam potvrđen Heard od 1978.g. i želja mi ga je puknut na bilo kojem bandu i SSB, ako se ostvari. Ako ne, fala Bogu, idemo dalje.

Da, točno je, ja nemam (razapetu) antenu ni za 80 m, upravo sam je jučer ponudio (besplatno, naravno) novoosnovanom RK Brač, za njihovu dicu.
Kupio sam je u 9A2HC, ali je neman di rastegnit, pa kontan, bolje dat za našu dicu, uzdanice naše, nego da kupi prašinu.

Ni Uzdanica nema nikakvu antenu za donje bandove, pa isto ima vezu na 160m, kako to nisi sinja , a...? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 4:03 pm

Zato jer mi je potpuno nebitan taj lik.Sve OK.Ja ih sigurno neću radit na 160 jer nemam antenu.Na 80 možda jer imam antenu.Na TOP bandu imam 52 cfm i sve je rađeno solo rig.Odavno nisam aktivan na tom bandu.Uradija tu jednu CW vezu sa FT4JA ali bit će ih još!Gripa me dosta štopala..možda mi zbog toga i propadnu neke veze ali ne vozim se i ne zovem na mobitel.GL

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 31, 2016 5:47 pm

Nije sramota sist u auto, otić na prijateljsku lokaciju i odradit vezu...
Tom je to radija još u sedamdesetima, zapara bi na lokaciju od BHI-ja i odradija prefiks, ili IOTA-u.

Ja još uvijek govorim isto, sve nan je prid noson, ali ne znamo ! Zvjezdano selo, imamo lineare, antene, uređaje, svak bi otiša ujutro na izlet gori, radija cili dan (minja se sa supatnicima po DXCC-u) i navečer otra doma. Odozgara, nema te zemlje koju nečeš skinit, QRM-a nema, smetnji nema, ne hebu te puste mašine, mikrovalne, impulsni ispravljači, mir Božji...

Samo triba prominit dvoje ljudi u sustavu, voditelja ZS i tajnicu ZTK, i da objekt služi onima koji su ga i stvarali, gradili, i pomagali, dok je bila ledina.
Mike i ja to najbolje znamo, jer smo upirali na skupštini SIZ-a tehničke kulture, kad u to niko nije virova, a najmanje narečeni, tj. uhljebi.
Još čuvam neke materijale za skupštine SIZ-a gdje je, ama baš SVAKI put, naglašeno da se to radi za SVE osnovne organizacije TEhničke kulture Splita,i gravitirajućeg područja.
Nije zanemariva činjenica da je sve tamo izgrađeno sredstvima samodoprinosa, doprinosa i poreza radnih ljudi Splita i bliže okolice, znači, MIke, mene i stotine drugih, koji su involvirani i u tehničku kulturu, tj, segment radioamaterstva.

Podobnici sustava, oni koji ga zadnjih 25 godina muzu, i uhljebi, su okrenuli pilu naopako, oni dovedu dicu na CB tečaj 4 dana, za RA 6 dana i na račun toga ubiru priznanja i novce, i zamazali su oči svima, osim onih koji znaju istinu.

Ponavljam se, ZS , baš kao i NCTK u Kraljevici, su Obrovci, iskorišteni 5 % ! Razlika je jedino što se ono u Kraljevici gradilo državnim novcem, iz proračuna, a ovo našim, splitskim, iz naših džepova.

Kad smo , 2009. i 2010.g. dolazili na skupštine u Kraljevicu, onda bi na dan dolaska , na brzinu postavili D4B. Ne bi manifestacija ni završila, već bi bila skinuta!
I tamo, baš kao i u Zvjezdanom selu, u pripremnim planskim dokumentima stoji, da će služiti STALNO svima, pa i radioamaterima. Koliko im služi govori činjenica da su zatrli i ono malo radioamaterizma što ga je tamo bilo.

Moga bi ovako do prikosutra, moran fermat, opet će ti skočit koji grad fibre....
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 31, 2016 6:07 pm

A evo mi je opet.Znam ja dio te priče jer smo govorili u Marjanu da ćemo imat odakle radit.Je da je Mosor iza leđa ali opet je bolje nego iz grada.A ovi se uvatija tih nazovi tečaja ili ispita,neznam kako bi nazva onih 6 dana?A svi znamo da tečaj traje 6 miseci a ne 6 dana.Ovako ispada da jedino voditelju i Tajnici to nije
jasno?I na kraju nitko od tih tečajaca nije aktivan.Možda i ima koji u ovoliko godin?
Dok si živ evo i drugi će nešto saznat.A da počmeš pisat knjige?Da ostane pisani trag u koricama.Ili u Pdf-u...ha ha

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK