Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a6r » Sun Mar 20, 2016 2:42 pm

A šta ćeš pričat.Da bi ja njoj i svima takvima radit misec dan u privatnika pa da vide kako je to,lebac im hebem. :x
Neću spominjat da je normalno da radimo 6 dana u tjednu a sedmi kad je potriba pa mi se namisti tri tjedna bez dana odmora!
Plaća manja od tvoje mirovine,života mi.
A ipak se svaki dan ide na hebeni posao.Čim odeš na posao taj dan moš zaboravit na druge aktivnosti.Pa logovi su mi prazni.Dođem umoran,pospan,štuf.Ko more udrit po kontestima nakon toga? Đugašvili i takvi sigurno mogu.Ovi udbaši u ranoj životnoj dobi ošli u mirovinu i to ne onu 2000 kn.i sad još uvik mladi ljudi mogu skakat po ženi i udrit po DX-u i kontestima.Ovo se ne odnosi na svit 65 pa na dalje.Koliko je god.ima prof.kad je iša u penšjun?
Malo i ništa.Manje nego šta ja sad imam,ovo lito 50 god.
A već je puste god u mirovini ,ide po festama,otocima,faunama i zajebaje se.Može jer ima novaca,ništa ga ne boli a kako i bi.Oli je šta teško radija u životu pa ga škina boli! :roll:
Takvih je pun kurac u LN i poserem se na sve takve.Poserem se i na one koji su im to omogućili.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2016 3:54 pm

U svakom sustavu, društvenom uređenju, ili suverenoj zemlji, imaš vojsku, policiju, i službe koje se na njih naslanjaju, da sami sebi izboksaju fenomenalne uvjete za mirovinu. Nije toga pošteđena ni LN.
Vrsnik moje kćeri, policajac, ne specijalni, ide iduće godine u punu mirovinu. Neću to komentirati, samo ću podsjetiti da je to godište rođeno 1976.

Nama, znači, ne može biti bolje, jer nam odlaze ljudi , u punoj snazi u mirovinu. Nema ko punit vriću odakle se isplaćuju penzije penzionerima, i krug se zatvara.

U našem hobiju je puno uniforma, odora, i undercover agenata, tako da "obični" hobisti bivaju preglasani, i ispišani sa velike visine. Da bar pišač šara, pa ajde, de, nego stalno na istu ciljanu skupinu !

U strukturi HRS-a ima dosta onih koji su rano umirovljeni, pa sami ne znaju šta bi sa sobom, prika mu je odradija sve zemlje, ima lokaciju, nešto je uređaja sa reversa, nešto se maznulo, nešto se dobilo kao provizija za povoljnu kupnju "beneficiranih" uređaja, sve u svemu, nije se puno vadija portafoj.

Ti i takvi prikrivaju sve nepodopštine, amoralne i krim radnje, samo problem običnih ljudi je u tome što je u ovoj zemlji puno drugog kriminala, pa ovaj, sitni, ne dolazi nikako na red za procesuiranje.
Dvaput sam podnosio prijave, jedanput mi je rečeno da je to kriminal, ali sitni, drugi put mi je rekao da ja neću toliko dugo poživit da vidim, i posvjedočim procesuiranje.

Mladog bi čovika to prestravilo, i ponukalo na ekonomsku emigraciju. Mi smo prestari, i , na žalost, zadojeni onom Šantićevom, Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba, toliko, da smo bili slijepi kraj zdravih očiju.
Nismo htjeli vidjeti očigledno, nismo htjeli sebi priznati da se nismo borili za ovakvu Hrvatsku.

Zato imaš osobe u HRS-u, sa pukovničkom penzijom, koji su se meni smijali, dok sam bio u Zboru narodne garde, moj sadašnji predsjednik kao Prvi hrvatski redarstvenik, a oni svirali kurcu, i svaku večer grijali ženi, ili ljubavnici, guzicu.

To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 20, 2016 4:03 pm

Iša je kao satnik u mirovinu.
Ali svejedno,kao mlad čovik.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 21, 2016 12:49 pm

Prvi Marfijev zakon glasi : Ako nešto može poći naopako, poći će naopako.

Sve što je išlo preko HRS-a je završilo naopako.
Nominiranje za društvene nagrade, gdje su htjeli biti filter, katalizator i suodlučivač, da nagrade svoje podobnike, i stupove režima.
Priznanja Nikola Tesla za RADIOAMATERSKI rad , zasluge i rezultate. Tu ih razumijem, jer oni bi trebali odlučivati o nečem što ne razumiju, ni upražnjavaju.
Organiziranje KV natjecanja, Saga o robotu, kuhinja, da joj bosanski lonac nije ni do koljena.
Dijeljenje naših para klubovima za završene tečajce, nema veze šta niko nije, u konačnici, ostao. Bitno je zadovoljiti formu, koju su sami propisali, za izvući novce.
Naknade za pozivne znakove, natruhu socijalizma, obilato koriste, baš kao i HTV TV-pretplatu. Socijalizam je dobar kad ti ide u džep.
Jedinu sponu sa članstvom, QSL-iranje, ne rade, a u svijetu smo se već, zadnje tri godine, dobrano profanirali.
Šicerovski prijete klubovima da im , pod odma, dostave nova rješenja, registracije... Šta u protivnom, streljački stroj, Šibenik, prijeki sud, Rade Končar...?
Od kako smo makli Peru, tražim, po ugledu na zemlje u okruženju, javni spisak osoba i klubova, ko je platio članarinu za tekuću godinu...Evo deveta godina, želja pusta...21. stoljeće !

Nisu oni krivi, dragi čitatelji, nego VI, vi ste ti koji ste im to dopustili. Vi ste ti koji nikako da oformite kritičnu masu za svrgavanje vodstva koje radi protiv interesa radioamaterizma u RH.
Vi ste ti, koji, ako već nećete jurišati na Bastilleu, nećete da osnujete novi Savez, koji bi radio sve što ovaj ne radi, u prvom redu, služio radioamaterima operatorima.

Nije vama kriv Puki, vi ste samo njemu poslužili, kao bezimena ruka u zraku, i kao kasica prasica za ispunjavanje prohtjeva i želja uskog kruga osoba.
Ljilja tu samo služi da opslužuje tu i takvu politiku. Zato im i govori šta bi ona, kad bi ona, i koliko bi ona. Odnos master-slave, ili ucjenjivač i ucjenivani ? Ima ko zna. Gumeni.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 22, 2016 1:29 pm

Na djelu je ista rutina, kao kod rezultata nacionalnih KV natjecanja, a sve u režiji, i kuhinji HRS-a.
Kod robota ih je krenulo, stoka šuti, što da ne nastave dalje, istim smjerom ?
Rezultat glasovanja će biti poznat kad se dovoljno skuha, u bosanskom loncu, da rezultat bude poviljan za Ljilju & jatake.

Neodoljivo me podsjeća na Ljubljanu 1972' , i suca Maksimovića, još bi se igrala utakmica, da Partizan nije dao gol u 93+ minuti.

Ovo je Balkan. Dobro su rekli Srbi Turcima, citiram, hebali ste nas 400 godina, sad ćemo mi vas 400, a za onih trećih 400, ćemo se dogovoriti.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 22, 2016 2:12 pm

Je,samo oni nas opet "jebu".Mislim na sve Kršćane,Hrišćane...kako god hoćete.I bombe detoniraju svako malo.Jutros samo pet komada.Mrtvih i ranjenih ko u akcijskom filmu.Samo ovo je direktni prijenos,nije flim. :(
Sućut obitelji poginulih i ranjenih.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 23, 2016 11:37 am

Kako stvari stoje, čini se da je samo 7 zastupnika glasovalo protiv prijedloga IO HRS-a.
Treba napomenuti da je dosta zastupnika izgubilo pravo glasovanja jer nisu podmirili doprinose za HRS.
Pretpostavljam da će se na webu HRS-a moći uskoro vidjeti kako je tko glasovao.

U socijalizmu smo imali "proverene" drugove, koji su uvijek imali "pravu i svežu" informaciju, naravno, "iz poverljivih izvora".
Ništa se nije prominilo. Baš kao što je cca 200.000 partijaša priokrenulo kaput i ušlo u HDZ, tako su odgovorni i pouzdani drugovi, bili, i - ostali. Sve do svoje smrti, ako se drugačije ne naredi.

Ni Emir nije imun na tu pojavu. On, očigledno zna, članstvo ne zna. Podsjeća me ova situacija na Staljinov SSSR, retušeri su prije znali kojeg funkcionera treba izbrisati sa svih partijskih fotografija, u uredima i udžbenicima, nego zastupnici Dume.

Manipulacija članarinama, članstvom i važećim glasovima me podsjeća na spisak birača Vrgorca i okolice, 1990.g. Dvaput više nego šta ih ima, i svi glasali za HDZ. HDZ je 90' ima Mrkonjića, ovi u D-12 imaju širi izbor, "školovali" su ih, zadnje 24 godine.

Predlažem Pukiju , Ljilji i SVIM članovima IO HRS-a da idu raditi za Charlie Hebdo, nas su dosta nasmijavali. Dosta je, brate mili, zaboli stomak, a mogli biste se i udavit u vlastitim lažima.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 23, 2016 10:38 pm

Možda drug Južnji i nije u krivu kad je reka da triba raspustit ovakav Savez. :( A možda on već zna nešto što mnogi neznaju? Nebi se začudija. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 23, 2016 10:54 pm

Kad sam, početkom sedamdesetih, doša na službeni put u Beograd, čuja san zanimljivu priču, iz prve ruke. Šiptari su radili pretežito u komunalnom gradskom poduzeću, ali ne za stalno. Nisu mogli dobiti zaposlenje za stalno, jer nisu imali ličnu kartu, a ličnu kartu ne može imat ako nema stalno zaposlenje.

To ti je ista stvar i sa ljudima koji normalno misle i odlučuju svojom glavom, za nešto (pokušati) promijeniti u HRS-u, moraš biti član, a kada si član, svi novci šta ti i tvoj klub date idu u neželjenom smjeru.
Ja trpim stalne kritike Djanija, Viktora, i mnogih koji ne žele da im se spominju imena, što plaćam članarinu. Oni su u pravu, ali ja ne bi dobio ni onih jadnih 5 minuta po točki dnevnog reda za diskusiju, da nisam zastupnik, odnosno da ne plaćam članarinu.

Neko napisa da kako nije sram članove IO-a , dizat ruke za ovakve amoralne i u zakonu nepotkrijepljene odluke, o otpremnini, odlasku kad tebe volja, i raspisivanju novog natječaja kad nekom paše .

Oni su svoj obraz ODAVNO izgubili s prvom amoralnom i protuzakonitom odlukom.
Pa kad ih je pošlo...

Ponavljam, kurba je ona koja se jebala jedan put za šolde, isto ka i ona koja se jebala sto puti.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Mar 23, 2016 11:02 pm

Tako je.Kad si onaj put izgubija nevinost ili ona ...gotovo je...nema povratka.Ukra jedan put ili milijun puta isto je.Triba li to nekome crtat? :x
Apropo obraza...neki ga nikad nisu ni imali...majke mi. :D

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK