Možda se odgovor na pitanje o broju zastupnika krije u ovoj točki dnevnog reda zadnjeg IO HRS-a:
Ad 15. Utvrđivanje evidencije članica i članova Saveza, temeljem članka 22., 23.
i 24. te članaka od 26. do 29. Statuta:
• usklađenosti Statuta članica Saveza sa Zakonom o udrugama,
• plaćenih članarina članica Saveza u 2015. godini,
• plaćenih članskih doprinosa članova radioamaterskih udruga (članak 28.),
• važećih vjerodajnica zastupnika Skupštine (članak 27. i 28. Statuta).
Uvodna riječ: Zdenko Blažičević, 9A2HI
Izvjestitelj: Zdenko Blažičević, 9A2HI
Predsjedatelj je informirao članove IO o klubovima koji nisu uskladili svoje Statute sa Zakonom o udrugama, nisu uplatili članarinu HRS-u za 2015. godinu te nisu dostavili važeće vjerodajnice za zastupnika i zamjenika zastupnika u Stručnu službu HRS-a.
http://www.hamradio.hr/download/ZAPISNIK_IO_1_2016.pdf
Evo ja, danas po drugi put citiram Emira, Fata je Fata , a dvaput je dvaput. Ipak, bez treće, nema sreće.
Po ne znam koji put me "umnici" iz HRS-a neugodno iznenade. Nije HRS taj koji provjerava, može, i smije tražiti usklađenost Statuta radiokluba sa Zakonom o udrugama. Zakonodavac je jasno propisao, tko to radi, koji su rokovi, i kakve su sankcije.
HRS bi se, baš kao i u slučaju društvenih priznanja, "igrao" moderatora, usmjerivača, i suca. Ne ide to tako. Radite svoj posao, za koji ste pozvani, i plaćeni, ne onaj za koga niste.
Istina je drugačija. Neki klubovi su to riješili u pripadajućim uredima državne uprave u mjesec - dva. Moj klub je predao zahtjev u roku, požurivao referenticu svakih 15 dana, da bi nam PROŠLI TJEDAN, onako s visoka, rekla da je ona prezauzeta, ali da moramo iz Statuta izbaciti JEDNU rečenicu.
Kakav Staljin, kakvi bakrači, birokracija je vlast ! I onda se mi još čudimo da nas inozemni investitori zaobilaze u širokom luku !
Zapisnik sa sjednice IO je vrlo interesantan, i znakovit, jer dokazuje nezakonitost, kakva je vladala, i vlada, u D-12, svih ovih godina, od stimulacija, preko jubilarnih nagrada, do sadašnje - otpremnine.
Nisu naveli osnov prijedloga Odluke, jer ga nema. Nema pravnog uporišta za isplatu otpremnine, osim abnormalnog pritiska Ljilje na možđane svoje radne i ine okoline, o čemu je i Reni pisao, a jednom i ja nazočio.
Iz zapisnika je vidljivo i još nešto ; oni su ZNALI da će (na silu, dakako) ostaviti Ljilju na poslu i dalje, i tek tada, 9. ožujka tekuće godine, donose Odluku da će raspisati natječaj za radno mjesto !
Ovo je kriminal, jer odgovorna osoba je trebala dati nalog da se to uradi u siječnju, a da bi novozaposlenik(ca) počeo raditi 20. travnja, kada Ljilji prestaje radni odnos, ili, što bi po meni bilo logično, onoliko dana unatrag, koliko joj iznosi GO i slobodni dani, pa bi lako i brzo došli na datume oko početka ožujka.
Odgovorna osoba HRS-a svjesno krši Zakon, u svim narečenim primjerima, a IO također. Neznanje, kažu u sudskom postupku, ne opravdava.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja