Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a6r » Sat Mar 19, 2016 5:53 pm

2013 god.na Bundeku se sovala sa Petrom oko te otpremnine.Pa ja sam to na svoje uši čuo.Slučajno sam se tu našao.Od tada nisam bio na ZG Festu!
Ta trakavica sa njom se vuče više godina.Ona zaista odlično odradi svoj posao i na usluzi je uvik bila.Tu nema ko šta reć.E sad privatno..znam ja i tu stranu ali nije ni red ni misto o tome.Ako nekoga to zanima možemo u 4 oka.
Drug boljševik bi gasija Savez...jeli ga on možda osnovao pa bi ga sad gasio ka i ona dva dična prisidnika klubove na Hvaru i Visu? A klupske uređaje prodat! Jeli to sve njihova prčija oli privatna konoba pa su "utrnuli"dva kluba? Gumeni bi "utrnija" HRS? Ma vidi ti face? Pa nije ovo 45,nema druga Valtera među živima.Srića. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Sat Mar 19, 2016 6:04 pm

Spominje se namirenje plaće iz "viška"novca iz 2015? Pa normalno da ga ima.QSL-ke dobivamo 2(puta)na godinu. E da je samo to... :?
Ko zna čega sve tu ima a mi pojma nemamo. :x

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2016 8:30 am

2013 god.na Bundeku se sovala sa Petrom oko te otpremnine.Pa ja sam to na svoje uši čuo.Slučajno sam se tu našao.

Da nisam čuo na vlastite uši, ne bih pisao. Mene je "uvjeravala" 2014.g. da 100% ide u mirovinu iduće, 2015.g. , samo neka dobije otpremninu.
Kako reče naš prijatelj Beton, jebeš čovika koji ne promini mišljenje.
Kad netko zajuni, bitno je uvjeriti samog sebe, uvjeriti svekoliko pučanstvo je mačji kašalj.
Za ono prvo, trebaš biti čist u glavi, za ovo drugo, samo koristiš uhodanu mašineriju, od Agitpropa, do laži i podmetanja, te represivnog aparata.

Biće bolje, neko viče, na Istoku stare priče...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 21, 2016 12:22 pm

Ipak, nejasno je da li je ova forumska tema o problemima HRS-a ili da gospođa Ljiljana
ode u mirovinu u, zasluženo, za nju povoljnijim uvjetima?
O problemima HRS-a možemo i trebamo raspravljati. Predlažem, bez razvodnjavanja teme.
73
Martin 9A2JK

Nema, kad god pomislim da on ne može gluplje, on me nanovo iznenadi !

Ključna riječ u izričaju je "zasluženo". Pridjev zaslužen, dolazi od glagola služiti. Kako je to hrvatska riječ od davnina, slavenskih korijena, podrazumijeva "služenje gospodaru". U kapitalizmu, poslodavcu.
Bez obzira na euforiju pojedinaca, da je ona maltene Tesla i majka Tereza HRS-a, u jednoj osobi, treba pogledati istini u oči. Ni ona, ni tajnica nemaju ni JEDNU radnu ocjenu. Tvrde ("dobro upućeni", čitaj plaćeni bukači) da su ona i tajnica državni službenici. Laž, jer da jesu, imali bi svake godine ocjenu u pisanoj propisanoj formi, koja bi ulazila u dossier državnog službenika ili namještenika.
Kako one to nisu, nema ni prava iz tog osnova.
Besramne i amoralne isplate stimulacija je bilo ništa drugo do izigravanje propisa, i trošenje naših novaca. Jubilarne "nagrade" također. O otpremnini nema ni govora, iz navedenih razloga, a i nema takav ugovor o radu. A nema ga, jer nema pravnog osnova.

Da li je netko zaslužio mirovinu, to najbolje on zna. Da li je radio predano, ispunjavao postavljene zadaće, i polučio uspjeh, pri čemu poslodavac mora biti zadovoljan učinjenim.

Neće zastupnici skupštine HRS-a odlučivat pod kojim će Ljilja uvjetima u mirovinu, to je propisao Zakon.

Ovo što se upravo radi je guranje ruke u vreću prihoda HRS-a, a na štetu radioamatera operatora. Direktna žrtva je QSL biro, slijedna žrtva su mnogobrojni koji uzaludno čekaju QSL karte.

Da je cijeli ovaj cirkus pošten i zakonit, ona bi već bila na slobodnim danima i godišnjem odmoru.
Ona je u D-12, jer joj je NETKO obećao da će on to srediti.
Zato nam i je ovako.

Stoko sitnog zuba, cvilite i dalje, uz škropec, pivčugu ili pelinkovac, prošla baka (Demokracija se zove) s kolačima.

Nema druge šanse, svoju ste prokockali.
Umro Valter, umro Tihi, umro Dimnjačar, nema vas tko spasit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 21, 2016 6:00 pm

Bili pitala otpremninu da je kod privatnika zaposlena? :roll: Aha...
Meni ugovor ističe 31.03.,sad sam na G.O. i od 01.04.16 na birou.Ko me jebe a kamoli što pita.Već od firme do firme molit da me prime na posao.E da mi je ovo prvi put u životu.Gadi mi se i ovo moje ali ova trakavica na Forumu oko njezinog molim vas UMIROVLJENJA u 65 god.života zaista je za povratit.Bez uvrede.NHF

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 21, 2016 6:32 pm

Reni, ponavljam se, jer krik vapijućih za istinom, a protiv kriminala, vapi do nebesa : Da je išta oko ovog , tobože, zakonitog i poštenog, glasovanja, ispravno, onda bi, jutros , kad su došli na posao, prebrojili glasove, i objavili rezultate.
Da su išta mislili radit pošteno, u siječnju bi bio raspisan natječaj za službeničko mjesto sa SSS, za koje je u državnom proračunu osigurano dovoljno fin. sredstava do 31.12.
Jedan mi je, u celofanu, reka da ja to vičem jer imam nezaposlenu kćer u Zagrebu ! Wrong ! Moja nezaposlena kćer dobija odbijenice na radna mjesta SSS, jer da ima previše škole !!!

Na početku ove Sage o mirovini, ili Sage o nepoštenju, kako vam drago, mislio sam i dijelio fakte, nepristrano.
Sada više ne.
Uvjeren sam da je i Ljilja dio ovog smišljenog komplota, a činjenica da je još na poslu, na dan 21.ožujka tekuće godine, mi daje za pravo da tako mislim.

Čitam tamo na HRS forumu što piše Ivo 3TY. I on, baš kao i ja, se bori s vjetrenjačama, drvenim mačem na tenk T-82, modificiran u Sl. brodu.
On je onaj glas razuma, kojemu (još uvijek, a ne znamo dokle) dozvoljavaju pisanje, iako svakim postom ih razotkriva, u njihovoj prljavoj raboti.

Količina osoba koja direktno učestvuje u ovoj tragikomediji je zastrašujuća.
Mene još više straši, ali očekivano, kolektivna šutnja, goleme većine članstva, koja se pustila, kao janje na klanje, šta se (tobože) mora dogoditi, da se dogodi.

Možda Ivo, ili Koki neće zaustaviti bezakonje i amoralne radnje u Dalmatinskoj 12, ali neće zašutjeti, i neće prestati dok se krivci ne sankcioniraju, i ne ustoliči vodstvo primjereno osnovnim načelima Narodne tehnike i HRS-a. Ovima to služi samo kao pravni okvir, u naravi floskula, jer rade sve suprotno, isključivo protiv interesa radioamatera operatora u Hrvatskoj.

Tebi Reni, mojoj kćeri, i svim nezaposlenim, kao i onima koji će, na žalost to postati, želim da nađu novi posao, da za pošten rad, dobro žive, i da imaju jednu (psihičku) bolest manje. To otvoreno pišem, jer, na žalost, dugotrajni period bez posla da i na psihu. No, o tom , potom.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 21, 2016 11:32 pm

A ovo mi je tek šesta firma.Nadam se da ću u sedmoj biti već početkom travnja jer mi je tako obećano.Ali dok ne dođem prvi dan na posao i "udren kartelu" nisam siguran.
Plaća je uvik ispod 3000 kn.Ako se uradi koja prikovremena ura onda se primi nešto više.Ja ne krijem ništa.Ali toliko je postalo sve gadnjivo u Lijepoj Našoj tako i uopće odlazit na posao atroke radit.Onaj tko je zaposlen zna o čemu pričam.U državnim firmama još nekako ali kod privatnika ajme i kuku.Ritko kod kojeg je ajmo reć dobro.I sa isplatom i sa satnicama i sa svim ostalim.Nered,nered i samo nered.Za izrigat.Da mi netko ponudi kakvu takvu mirovinu iša bi bez razmišljanja.Ponavljam ne zato što mi se neradi već je postalo gadljivo i odlazit tamo.Ali nažalost čovik bez fin.sredstava nemože živit kao i obitelj pa se stisnu zubi i osjećaji te se sve to odradi.Bilo bi mi još gore da san završija faks a godinama bez posla!Koliki trud i novci i vrime uloženi a nemaš di radit. :(
Ovako kad imam samo SSS malo mi lakše pada ali nije to nikakva utjeha.Proradit ću ja opet jer si ne mogu priuštit predaju.Nemam šta iznajmit,nemam apartmane,strojeve,zemlju i sl.Moram poć dežurat za tu crkavicu koja mi je dosta za pola miseca.Uostalom kao i mnogima u RH.
Kad smo krenuli 91 nismo išli za ovaku RH.I to me jako žalosti.Ustvari meni je više žaj ove naše mladosti.Moraju,prinuđeni su poć vanka da bi ostali živi :!:
A pok.Vranjo je sa govornica vika da Hrvatice i Hrvati više nikad neće biti sluge tuđih,loših gospodara.Jel se još ko toga sića :?: Meni se te riči urizale u memoriju,ni sa pikamerom ih se nebi dalo istuć.
E moj Vranjo,dobro si nas lago !

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 22, 2016 7:36 am

U zadnje, rečimo, tri godine, desetak ljudi mi je reklo istu priču, da im je iz kancelarije "savjetovano" da ne plaćaju članarinu, nego u onoj godini kad istječe dozvola za rad, pa onda opet 4 godine ništa, i tako dalje, željeznicu guta već daljina...

Moj problem je što tih desetak ljudi NEĆE javno da svjedoči, ili da sjedne i napiše, i potpiše se.

To mi je osvježilo možđane jučer, kad mi moj predsjednik kluba javlja, nakon što je platilo osam članova operatora, da nan fali sto kuna za platit Savezu za znak. Ja mu velju, pola ja, pola ti, i plati.
I tako godinama...
Zašto ? Da bi HRS, vlasnik vreće zvana Jama bezdanka, uprihodio amoralno visoke naknade, od PRAVIH radioamatera operatora, koji sve što uprihode od svojih članova, transferiraju HRS-u ?
Da bi onda, isti taj HRS te iste novce trošio na amoralne i nezakonite isplate ?
A u isto vrijeme, ispod stola, "prijateljski savjetovao" podobnima da ne plaćaju !

Ko je ovdje lud ? Prije par godina je u Kupu Jadrana osvojio uzdanički RK prvo mjesto, jer je brat predsjednika kluba radio pod svojim znakom, za kojeg nije imao dozvolu za rad. Ja prijavio, nikom ništa.
U mojoj blizini svaki dan cipa jedan znak, godinama nikome ništa ne plaća, nema dozvolu za rad, nikome ništa ?

Ovo je zemlja bezakonja, a takvom su je napravili oni na vlasti, ne mali čovjek.
Mali čovjek se boji Boga i Bogorodice, na prvi u misecu, kad primi penziju ili plaću, da Bogu božje, a caru carevo, a sa ostatkom se nosi kako najbolje zna i umije.
Pametnjakovići koji su umislili da su lumeni radioamaterstva, i njihove sluge i potrčkala su nas doveli dovde.

Ne može gore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 23, 2016 7:48 am

Članstvo, već treći dan, otvara naslovnicu na web-u, nema rezultata glasovanja. Očigledno da im rezultat nije po volji. Sada je u tijeku "štela".
Krepo Velež !
9a2jg

Postby 9a7zz » Thu Mar 24, 2016 12:42 am

A koji im ti q..c plačaš?Jebale te qsl-ke,ako ih dosada nisi nakupio nikada i nečeš.Koji će ti k...?Da bi nekome dokazao da si nešto odradio i potvrdio.I još da mu platiš za to da ti on kaže,bravo Koki,stvarno si odradio,čak i potvrdio.Odjebi njih i te papire i smij im se u facu kao i ja i još mnogi drugi.A biće nas još više.Izaće na vidjelo broj plačenih članarina,ako ne službeno znače se,ne brini.Aj živio!Ja bih ti poslao isto qsl-ku ali zakleo sam se da ih više nitko nikada od mene neće vidjeti.A imam ih.Biće za potpalu,dobro gore.Moje,a tuđe pogotovo!
9a7zz

PreviousNext

Return to PHRK