Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Sun Mar 13, 2016 11:22 am

Zovu me, pitaju šta ja imam protiv predloženika.
Naravno, ništa. Čak sam s imenovanim u dobrim odnosima, lijepo se javimo jedan drugome, kad se vidimo.
Problem leži u činjenici da se osobe predlažu za PROTEKLI period, a predloženi nije bio aktivan od 1990' !!!
Oni koji su bili aktivni u tom klubu, koji su ga "nosili" , zadnjih 24 godina, su jednostavno otišli iz njega, i osnovali novi klub. Ali, ostao je tzv. minuli rad. Nije to prevaziđeni termin socijalizma, to je jedna realna kategorija, bez obzira u kakvom smo društvenom sustavu. Očiti je problem u glavi doživotnog predsjednika uzdaničkog radiokluba Vidova gora, koji nije htio predložiti one , koji su to svojim radom zaslužili, u zadnje 24 godine.
Slijedi "brakorazvodna parnica, i podjela zajedničke imovine", to je ono što njega boli, jer su narečeni ljudi to stekli i zaslužili, ne on, svojim lažima, podvalama i falsifikatima.
Idući dani, i tjedni, budu zanimljivi.
Vrati koko, šta si pozobala...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 14, 2016 12:17 pm

Puno stvari se događalo jučer i prekjučer. Đuka stiga na Prevlaku, predsjednik HRS-a može odahnit, nije zaludu diza ruku za plan i program HZTK aktivnosti u 2016.g. To, što isto vrijeđa svakog poštenog aktivistu Narodne tehnike, radioamatere pogotovo, to je drugi par postola. Oni su se ušemili u svoje veselje, za društvene pare, bez obzira što baza misli o tome. Samozvani predstavnik baze, drug predsjednik HRS-a , je diga ruku. Sve se vraća, sve se plaća.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 15, 2016 7:22 am

Javili su se (nešto) hrabriji ljudi, za razliku od ostatka zečeva, ali, avaj, i oni u celofan, figa u džepu.
Pišu, npr. zna se već mjesecima da Ljilja ide u mirovinu, wrong , zna se već dvije godine, kada će ići, i kako, i pod kojim uvjetima.

Samo jedan piše o nezakonitosti ovakvog glasovanja, i njihovih "samozvanih postulata" istog.

Uza svo poštovanje prema Ljiljinom minulom radu, ne treba glorificirati službeničko radno mjesto sa SSS. To što su primanja bila na nivou znanstvenog suradnika na faksu, pred doktoriranjem, to je drugi par postola. Osobe tipa Vincek, ili moja kćer to najbolje znaju.

U moru amoralnih odluka, vezano za Ljilju i tajnicu, trenutno HRS vodstvo više ne mari, za jednu više, ili manje. Oni su prešli Rubikon, kurva je ona koja se jebala jedan put za šolde, baš kao i ona koja se jebala stoijedan put.

Za kraj, ali ne i zadnje, nerado citiram Amere, ali ima jedna dobra, njihova : Nije važno kolika ti je mirovina, nego koliko češ je dugo uživati.
Osobno želim Ljilji da je dugo uživa, ali nije trebala otići na ovaj način, a čemu je kumovala i ona sama, zajedno sa klikom u D-12.

Vjerujte ljudi, još ćemo se mi nagledati nezakonitosti, nebuloza i amoralnosti od te momčadi u D-12.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 15, 2016 2:10 pm

Za slučaj da nismo dobro pročitali ''pitanje'' iz ''Obrasca za glasovanje'', citiram:

''Da se prestanak ugovora o radu Ljiljani Božak zaključi sa 1. srpnjem 2016. godine te da se
sredstva za plaću Ljiljani Božak u razdoblju od 20.04. do 30.06.2016. osiguraju iz vlastitih
sredstava od viška prihoda iz 2015. godine.''

Naravno, to pitanje možemo protumačiti na različite načine, pogotovo nakon čitanja
popratnog sadržaja e-mail poruke. Kako god, pitanje je o plaći g. Ljilje i samim tim je prilično
jednostavno. I ja mislim da nam ne trebaju dvije tajnice, ali nakon ''ispijene samo jedne
čašice dobre volje'', a pogotovo kad se radi o našoj Ljilji, ja sam ZA da Ljilja do kraja iskoristi
zasluženi G.O. i da se to plati iz vlastitih sredstava (kad već ne može drugačije).

Protiv sam da se pitanje nove radnice/radnika ''lomi preko leđa naše Ljilje''.

73
Martin 9A2JK

Do sada sam mislio da je (samo) glup, sad vidim da je pokvaren. On, nama neukima, ide "objašnjavati" kako bi se nešto trebalo lomiti preko Ljiljinih leđa ! Budalino, za kakve nas to idiote smatraš ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 16, 2016 8:17 am

Jučer sam proveo sat vremena sa pravnikom koji ima 42 godine staža u struci. Predočio sam mu sve činjenice i okolnosti zadnjeg "elektroničkog" glasovanja, i ovog koji se upravo odvija.
Pažljivo je odvagnuo sve elemente, i ono što mi je rekao na prvu, da je nepobitno nezakonito glasovanje po predloženom sistemu. Znači, velju ja, nezakonito je bilo i zadnji put ? Objasnio mi je da država sama ništa ne poduzima dok neko ne podnese upravnu tužbu, tek onda se sistem počme zahuktavati, i spora, ali dostižna pravda dosegne kriminalce.
Kriminalce , da, jer to nisu prekršitelji. Prekršitelji koji nešto svjesno rade, a znaju da to nije po zakonu, su kriminalci, bez obzira što nisu (još) optuženi, pa samim time ni osuđeni.

Ima toga još pun FAP iz Priboja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 16, 2016 7:28 pm

Borise,

ako je to tako vjerujem da ama baš nitko ne bi imao ništa protiv njenog ostanka do kraja godine.
Sve što je potrebno je da stručna služba iz ovih stopa sazove hitan e-sastanak IO i da isti donese odluku o povlačenju postojećeg prijedloga i davanju novog prijedloga odluke na glasovanje.

No, stručna služba (u kojoj je i ona sama) dala je drugačiju izjavu :
Kako Ljiljana Božak osobni dohodak u razdoblju od 20.04. do 30.06.2016. ne može ostvarivati iz programskih sredstava (javni izvori putem MZOŠ-a), sredstva se moraju osigurati iz vlastitih prihoda.

Logično bi bilo da ako su osigurana sredstva za jednog djelatnika nije bitno da li je to stari ili novi djelatnik ali vjerojatno je želja zakonodavca da se što prije uposli netko mlađi i na taj način pokuša smanjiti velika stopa nezaposlenosti. Ako gledaš i sa humane strane, da li netko novi više dobiva ili onaj koji odlazi u mirovinu više gubi? Novi djelatnik dobiva cijelu plaću kojom može samostalno prehranjivati obitelj a stari djelatnik gubi "samo" razliku između redovne plaće i mirovine.

Ponovit ću još jednom svoj prijedlog - ako se gđi. Ljiljani želi financijski pomoći nek HRS otkupi furdu od nje i podijeli je klubovima u kojima ima veći broj mladih i/ili slabije stojećim klubovima kako bi se potakao rad konstruktorskih sekcija, primarno s mladima.

Ne znam propise ali zar nije i HRS mogao zaposliti nekoga za 1.600 kn mjesečno? I na taj način smo mogli uštediti novac poreznih obveznika, zar ne? No, to je priča za neku dru

Moj Ivo, pametan si čovjek, kako si se dao navuć u Borisovu zamku. Oni uopće nisu državni službenici, ni namještenici, pa se na njih citirani zakon ne odnosi.
Zakon o radu lijepo kaže, što ti prvo naiđe za punu penziju, to MORAŠ uzeti i otići. I pizda zna da je mirovina manja od plaće ! Ali, to je ono, kibi dabi...
Vi, svi pametni, se razvezali, a zakon kaže samo jedno, dotična 20. travnja nije više u radnom odnosu sa HRS-om.
Sve ostalo su mutljavine, štele i pogodovanje.

Najebu oni nezaposleni, a ja ću svakog koji dođe na njeno radno mjesto obučiti u jednom radnom danu.
Toliko.
9a2jg

Postby 9a7zz » Thu Mar 17, 2016 1:17 am

Do sada sam mislio da je (samo) glup, sad vidim da je pokvaren.]

Ja ipak mislim da je samo glup.
9a7zz

Postby 9a2jg » Thu Mar 17, 2016 8:15 am

Sjećam se, ko danas, svi smo zborno optuživali Peru da je sam sebe pozivo u posjete radio klubovima, pisao putne račune, trošio pare. On je amater.

Ovi su to doveli (skoro) do savršentva.
Prvo nam sistemski vuku naše pare, preko ARG manifestacija. Zatim, izleti po Europi i Hrvatskoj. Nezakonite i amoralne stimulacije. Onda su se Nikola i Laureat dosjetili, a Puki proguro, tzv. "naknada" klubu za svakog položenog tečajca. Nema veze šta niko ne ostane u klubu, bitno je zavući ruku u naš džep, duboko, što se više može. Slučaj Severinac je odrađen također od naše crkavice.

Vidili oni da ih je pošlo, pa dumaju, jenput više, ili manje, svejedno je, sistem APP (ako prođe, prođe). Amoralna ponuda klubovima, za zadovoljiti nečije intimne i ine želje, je kap koja je prelila čašu.

Stupovi režima vrte telefone, užarili mobiteli, a rade i mailovi, društvene mreže, sve je upregnuto u ista kola, da se dokaže "opravdanost" i moralnost takvog prijedloga. Dno dna. Niže ne može.

Niko da se nađe, pa da udari šakom po tipkovnici, i kaže istinu, osim Gorana, on jest, da smo propustili šansu da umjesto dvije predobro plaćene ženske, imamo sustave koji mogu to sve odraditi i bez njih.

Pero je vodio po Hrvatskoj ljubovcu, Zdenko Ljilju, Laureat vunderkinde na Mosor, mi smo stalno pod nečijim eksperimentom, a sve za naše novce. Dokle ?

Kakvi su rezultati te momčadi ?
Poražavajući, nema nas u nacionalnoj klasifikaciji hobija Narodne tehnike !
Nema programa HRS-a u HZTK !
Članovi, diljem Hrvatske, vape za QSL-kama. Marinko, u dosluhu sa predsjednikom i tim istim tajništvom, je "uštedio" u 2015' (i 2014!) na QSL-iranju ! Za koga ? Za nemoralne isplate ? Članovi se otvoreno ucjenjuju kako da glasaju. Tijek i rezultat glasanja ne može i ne smije provjeriti neovisno tijelo, baš kao i kod zadnjeg glasovanja. I ta Ljilja je dio te mašine, bez obzira šta joj simpatizeri i navijači pišu po forumu.

Ljiljo, skupi se i ajde doma, dok još imaš mrvu obraza.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 17, 2016 2:06 pm

Dodao bih još jednu činjenicu iz financijskog plana za 2016.:
"Rashodi za zaposlene:
1.Bruto plaće i doprinosi su namjenska sredstva iz proračuna RH za plaće zaposlenika (glavnog
tajnika i administrativnog referenta Saveza).
2. Ostali rashodi za zaposlene (vlastita sredstva) su bruto sredstva iz vlastitih prihoda namijenjena
isplati otpremnine Ljiljani Božak povodom odlaska u mirovinu 2016. godine (tri prosječne plaće u
RH)."
Ne ulazim u raspravu zasto sredstva iz točke 2. nisu na teret točke 1. ali definitivno sredstva koja bi se izdvojila ovim prijedlogom (2 mjeseca) nisu u financijskom planu za 2016. koji je usvojen kao takav.

Kako se stalno spominje taj famozni višak iz 2015. htio bih ukazati kako nam je pamet kratka. Ne tako davno za zadovolstvom smo dobrovoljnim prilozima pomogli našeg člana sa pratnjom na takmičenju telegrafije u Makedoniji. I naravno, tada se taj višak nije spominjao....

Nisam mislio (opet) spominjati tu tzv.otpremninu, ali ne postoji pravni akt po kojem se ona treba , ili mora, isplatiti. Jer , da postoji, onda bi bila predviđena u proračunu za 2016.g.

Ovdje se, po ne znam koji put, pozivaju na pravne akte HZTK, kad im to paše. Ko bog i šeširđija. Bez Ugovora o radu, u kojem to piše.

Sve od naših novaca.

Dobro se Adam sitija naših natjecatelja u Skopju, tada su im , citiram, "participirali dio cijene karte vlaka".

Reka bi, da ih bude sram, ali taj je izričaj rezerviran za časne ljude. Ovi to nisu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 19, 2016 7:40 am

U zadnju godinu dana, pod topicom Meni pašu stvari lagane, Nikola je pisao o 9A2HV i 9A2KH. Osvrnuo sam se, kako ih nema u 9A callbook-u. Nema ni mene, i moje supruge. A bio sam radioamater prije Pukija i Ljilje zajedno. Supruga "samo" 35 godina.
Puki naređuje, Ljilja izvršava. Eto, samo jedan mali, za operatore veliki, primjer, kako se hoće jedna cijela generacija, starija od Pukija i Ljilje, jednostavno prikazati da ne postoji. Zbog jedne "sitne" stvari, ne mislimo i ne delamo jednako.
I onda Puki izvede ovu cirkusijadu s glasovanjem samo da zadovolji svog partnera u amoralnim radnjama.

Ne bojte se, čulo nas se po opsezima i prije nego što ste vi znali za Narodnu tehniku Hrvatske, čut će se za nas i o nama, i poslije vas.
A vi, u kolonu po jedan, u ropotarnicu povijesti.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK