Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Fri Mar 06, 2026 9:36 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pol ... ostalo_d_0
To je bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti ! Nas dva brata, skupa ratujemo, ne plač majko, ako poginemo !

Ne bi se štel mešati, šta je sa onim desetinama tisuća tona toksičnog medicinskog otpada u srcu Like? Kako su nas učili u pučkoj školi, najdjevičanskijem dijelu Europe.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 08, 2026 11:42 am

Danas je Međunarodni dan žena. Mi, kao školarci, u socijalizmu smo ga obilježavali kao Majčin dan. Taj dan je bila svečana akademija u školi, čitali su se najbolji dječji uratci na temu majke, recitirale pjesmice, pjevao dječji zbor, majkama u čast.
Kako smo ušli u neovisnu Hrvatsku, vlast, potpomognuta crkvom, upire da se označava druga nedjelja u svibnju, kao Majčin dan. Ne zaboravimo, na popisu stanovništva, 92% su se izjasnili kao vjernici ! Dam desnicu u vatru da ih , prije DR-a, 90 % nije znalo kad Katolička crkva obilježava Majčin dan.

Dakle, da se malo vratimo u blisku prošlost, da pojasnim ovoj omladini, do 40+ (po HRS-ovoj nomenklaturi, ;) ), kako se to obilježavalo prije rata, Radnici i radnice u proizvodnji, dežurstvu, važnim službama su morali radit, bože moj, zna se ! Nadgradnja, ilitiga službenici (-e), bi, ko fol radili do 9 ili 10 uri, onda bi bila svečana zakuska o trošku poduzeća, ženska populacija bi popila jedan - dva pića, i trči na Pazar, učinit spizu ; neudate žene, raspuštenice, i divojke bi ostale malo duže ! ;) Muški bi se pošteno ponapili, i onda pravac kvartovski kafić, di bi se dobro izbetonirali. One pametne udate ženice, iz prethodne rečenice, su trčale doma, svom alkoholičaru mirne naravi, skuhat laganu juhicu, od zelenjave, ili od mola (oslića) sa rižima, ka najtežem bolesniku. Kad bi ga čula uza skale, da ulazi u portun, štuca, i podriguje, samo bi otvorila ulazna vrata, vrata od konduta, i digla dasku. Prvi čin opere Rigoleto je počeja.

Ali, to nije sve ! I ona udata, i ona neudata, ne bi mogla izdržat, i kupila bi (sebi) buket cvića, pitar sa lipin cvićem, ili aranžman. To bi se nosilo do kuće, sa ispruženon rukon, ka štafeta voljenom Maršalu. One su samo i čekale da ih vidi koji poznati, i pita : A je li moja, jel ti to muž (momak) kupija ? One bi redovito rekle : A je, dobar je on ! ;) To je ono za ne dat gušta svitu, da ne znaju kakvoga jebivjetra imaju doma .

Ima i nastavak, to ćemo drugi put, puno bi bilo sve odjedanput ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 12, 2026 4:18 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/struc ... ort_prva_d
Dva puta, u 50 godina, nas ne mogu zajebat, na istu fintu. Jednom smo plaćali samodoprinos, punih 5 godina, za našu dicu, za najmlađe, sve otvoreno građanima...
Šipak, da ne rečen otvoreno, šta ih spada...

Interesantno, zaboravili su staru hrvatsku poslovicu : Frig u loncu, zec u vršcu !
Može i novijim hrvatskim standardnim književnim jezikom : Tko će to platiti ?
Veliki klubovi, od španjolskih, preko njemačkih, do britanskih, naprave projekt, ponude ga banci na financiranje, na duži rok. Ako bankovni analitičari zaključe da ima izgleda da vlasnik-korisnik stadiona uspije, da mu kredit, uz uvjet da se banka od početka gradnje upiše kao vlasnik, do pune isplate posljednje rate kredita !
Nemojmo se praviti grbavi, imamo to pred nosom, Arena u Zagrebu, kao uspješnicu, i Spaladium arenu u Splitu, kao - neuspješnicu.
I blentavi bi dalje znao i sam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 17, 2026 8:32 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/mar ... ostalo_d_0
Dokaz da smo nezaštićeni od imigranata, da policija nema zaštitu i odgovarajući tretman, šalje se pogrešna poruka pučanstvu da ga nema tko štititi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 18, 2026 7:48 am

Gledam sinoć nogometne eliminacije, i točno sam znao da ovogodišnja senzacija, Bodo Glimt, neće proći. Kod protivnikovih 2 : 0, sudac svira nepostojeći jedanaesterac, bude 3 : 0, produžeci, i onda amateri protiv profesionalaca nemaju šanse.
Dokaz više kako ne igraju sportaši, nego interesi, profiti, politika, utjecaji... Malome se može dozvoliti iskorak, samo do određenog nivoa. Poslije te točke, stop, zalutao si mališa, vrati se u svoje malo mjesto, i pričaj unucima da si jednom došao do osmine finala...

Čitam tamo na sterilnom forumu da pišu i spominju našeg Dalmatinca Gorana Vojkovića. Moj bivši mlađi radni kolega, AKL-ovac, pisac i kritičar. Jedini mu je crimen visoki IQ. Em piše, em visoki IQ, doživljava isto što i pokojni Vincek, po istim osnovama. A ja naivac mislio da su Vještice iz Eastwicka davna prošlost ? Ako koga smeta, neka riječ Eastwick zamijene riječju Salem.

Miljardu puta sam pisao, i vjerojatno to nije kraj, da je najveća bolest na svijetu zavist. Ona pokreće bolesne osobe, daje im snage da izdrže na svom bolesnom putu.
Nije priljepčiva, tako da se ne moraš brinuti kraj koga češ sjesti. Nije ni nasljedna, bogu hvala. Ali da zagađuje medijski prostor, to sigurno.

Sreća naša, UI nam je ostavila ono svemoguće čarobno dugme, ON/OFF. Ne radi nas, nego radi sebe.
9a2jg

Postby 9a4db » Fri Mar 20, 2026 8:30 pm

Znam ga osobno iz ne amaterskih kontakata. Zgodno je spomenuo da je on to nekada slušao
kao radioamater. Pametnom dosta...
PS nisam ni ja odavno upalio RX na HF. Čemu?!
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Mar 21, 2026 8:04 am

nisam ni ja odavno upalio RX na HF. Čemu?! 9a4db

E vidiš, zato je u mom matičnom klubu, AKL-u, bio uzus, nepisano pravilo, donešeno iz glava ratnih vezista 26. dalmatinske divizije, koji su osnovali i vodili klub, da čovjek koji je završio kurs mora uzeti i SWL znak, slušati doma, na SVOJOJ opremi, najmanje dvije godine, imati POTVRĐENO QSL-kama, najmanje 100 potvrđenih DXCC zemalja, da bi stekao JEDAN od uvjeta za pristupanju ispita za radiooperatora II klase (B). Jedan od ostalih uvjeta je bio određen broj veza na 3,5 i 7, samo CW.
Idući takvim putem, nisi se mogao ne zaraziti radioamaterstvom, iako smo već došli "zaraženi" !
Danas se čelnici HRS-a hvale da im stranac ODLIČNO podučava mladež i podmladak u Zagrebu. To sami izjavljuju i pišu. Znaš kako su ti samozvani elitisti počeli tu rabotu?
Razvalili su i pokrali 2BQR, najbolji klub u Zagrebu. Jadnici, nisu znali da u tuđem nema sevapa. Sada samo služe tuđim interesima. Rezultat se vidi. Biće i gore...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 24, 2026 9:04 am

https://www.index.hr/lajk/poster/262465 ... slovnica_d
Ko danas se sjećam kako ih je tadašnji ministar unutrašnjih poslova 2015. promovirao, nutkao i poticao žene sela na istočnim granicama RH, da izađu na njive, daju im kruha i domaće marmelade, da se okrijepe...
Angela Merkel jest kriva, ali su nama zasigurno više krivi domaći političari, i oni koji od svega toga imaju koristi. Zna se !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 25, 2026 1:11 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/misko ... ostalo_d_0
I Mišković kuka i žica grad, županiju i državu da mu sagradi novi stadion na Kantridi ! Ugledao se u Hajduk, a oboje u Dinamo. Svi su dizali kuku i motiku na Mađara, kad je investirao u osječki stadion, ali to je, bar u tom segmentu, politika čistih računa.
Sve ove morske kombinacije, i u Zagrebu, Splitu i Rijeci, su ekonomiji nepoznati hibridi, koji na kraju dovedu do teških anomalija, a troškove redovito snose porezni obveznici.
Usporedbe radi, stadion na kojem igra Tudorov Totenham košta miljardu funti, i platio ga je njegov vlasnik. Ako ispadne u drugu ligu, investicija se neće nikad vratiti (ni isplatiti).
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 26, 2026 10:34 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/hajdu ... 75511.aspx
Šta su u većem dugu, oni žešće nabavljaju strani kadar. ! Više mi ništa nije jasno ? Zar Šute nije izjavija da je i blagajna Grada prazna ? Dođem ti... ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK