by 9a2jg » Fri Feb 12, 2016 12:46 pm
Dragi moj Reni, ja iman Pandorinu kutiju, otvorenu, kod sebe doma, ne triban je otvarat. Sin ide na posal po mraku, po mraku se vraća, čeka vikend za prat , peglat i, eventualno, poć na misu. Ćer nezaposlena, ako šta ubode faturetice, to jon je sve, zaludu jon zvanje, znanje i 15 godina staža...
Zakone za odlazak u punu mirovinu sa 67 godina smo prepisali od Nijemaca, nije nam ih nitko naturija, nego nesposobne Vlade, bilo in je lakše prepisat, nego se zadubit u problematiku...
Slažem se, državi je cilj da tu mirovinu (nakon 67. godine života) niko ne uživa ! Znači, hrvatski, latinica, trpaj u vriću zvanu mirovinski fond 45 godina, a iz njega nečeš potegnit ništa !
Zašto ? Zato jer su prethodne pare iz tog fonda isparile u pretvorbi i privatizaciji, a ove (zadnjih 15-20 g.) su dane kojekakovim fondovima i bankama na korištenje, koje su se igrale s našom ušteđevinom, baš ka i dica sa virtuelnim ulaganjima po internetu ; jebalo ih se, svoju su proviziju uzeli, a naše novce nisu oplodili, kao što je zakonodavac imao intenciju kad im je to predao, nego su sumnjivim i lošim ulaganjima, SMANJILI glavnicu, samo, o tome neće , ni vladajući, ni oporba, to je NAJVEĆA Pandorina kutija u državi. Ukrali su nan sigurnu budućnost. Mi, sadašnji penšjunati, kako-tako, vi, koji ćete tek ić, nikako !
Da Bog da ja jezik prigriza, ali, bojin se, ostat će cili...
Last edited by
9a2jg on Fri Feb 12, 2016 1:02 pm, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja