Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed Aug 27, 2025 12:42 pm

Da sam imao kladionicu pri ruci, kao što nisam, kladio bi se na gosn' Gogu, da mu to neće biti zadnji post na ovu temu. Šta ćete, uvijek se kladim na sigurno.

No, kako RK Marjan, u kojem je on počeo svoju karijeru, nije, čak ni kao vojni radio klub, nikad ništa organizirao povodom Dana JRM, baš bi me začudilo da bi me, slučajno, on podržao u vezivanju datuma natjecanja, uz Dan HRM-e. Strefilo bi me nešto, ziher, ili kolap, ili kaj god. Ali neka, vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Ali, iza bad cop-a, dolazi good one ! Veoma je točno definirao koja je prava namjera , zvučno nazvane, "Konferencije ICC", ne moram više dodati ni zapetu, iako nisam bio u JNA. Jedno, nakon seciranja, miješati s drugim, je ko bog i šeširdžija.

A što se tiče "velikodušne" ponude 6KX da netko drugi preuzme reformirani contest, to je čista demagogija. Usrali su motku s promjenom pravila, i sada bi prali ruke !
Ne meže.

A da su se već "naplatili", dobili su sponzorstvo HEP-a, a u tijelima HRS-a ih ima neprirodno, i neprilično, puno, s obzirom na brojnost stanovništva, pa onda i RA, u sastavu Republike Hrvatske.
Da ne spominjem nagrade i priznanja, kojih je, u neovisnoj Hrvatskoj otišlo najviše u Istru. Ali, karma is a bitch. Svi smo pismeni, samo svi ne čitaju pozorno, kao ja, ne da se hvalim. Proteklih godina je bila ridikulozna situacija da bi iz Pazina došle 3 plaćene članarine, a otišlo 5 priznanja u neovisnoj RH !
Pa nije tamo rasadnik najboljih, i onih koji su najviše dali ! Srećom, znamo kako to ide, ko je bliže oltaru, bolje misu čuje.

Mogao bih još, ali mi (stalni) čitatelji tvrde da se ponavljam. Jesam, i ponavljat ću se, sve i dok zadnji RA ne primjeti diskrapancije u svim sferama života i rada HRS-a.

Živio remote radnog naroda ! Živio !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 27, 2025 8:16 pm

Bilo bi tužno i žalosno da natjecanje proširiš sa sa SSB-om i da padne broj sudionika ? ;D 73 Mark

Stjepane, Stjepane, pa svekoliki se "uspjesi" vižljastih i sposobnih karijerista, od 1995 do danas baziraju na politici velikih brojeva. Ja sam nešto, u grubo, računao da, koliko su doživotni predsjednici, onaj u Supetru i onaj u Kaštel Gomilici (i RK Marjan) naštancali (na papiru) operatora, od 1995 do 2025, više nego ih ima registriranih u cijeloj RH !

Baron Munhausen, plemić Potemkin, i ostala bratija im ni kalfe ne mogu biti ! A majstor Gepetto bi morao ići u Gorski kotar da izabere najvišu jelu za učiniti novi Pinokijev nos v. 2.0.

Na ovom forumu sam detaljno prije 10+ godina obrazložio kako je došlo do te zarazne bolesti. Osnivanjem američke visoke škole za management u turizmu, u Dubrovniku, nakon smrti ministra Browna. Oni, u svojoj pedagoško-poslovnoj filozofiji zagovaraju politiku velikih brojeva, iako se zna da je to nerealno, i da tiha voda brege roni...

A da je Zvjezdano selo promašilo ceo fudbal, pričam od početka. Sada, kad se sve raspada, broje polaznike na prste ruku, dovode ih iz BiH, i iz cijele RH !
Šta je slijedeće ? Lovit će ih po ulicama, ka i Ukrajinci vojne obveznike ?
Kao što sam x puta napisao, i ZRF i ZS su passe, samo se čeka pametno dansko dite da objavi, urbi et orbi, da je car gol !

Nakon više od 15 godina, obistinjuju se sve moje riječi napisane u skromnom uratku Quo vadis domine u HRS glasilu.
A zbog njega su me razapinjali ka Isusa na križ ! Dobro je reka razapeti razbojnik, zdesna Isusu : Ja znan zašto su mene razapeli, ali, zašto su tebe ?
To te ja pitam.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 28, 2025 5:38 am

Dobro jutro, jazzeri ! Evo mene tu, za vas. Još malo "umotvorina" iz neiscrpne riznice !
Zašto ja pišem, a drug Goran se ježi na samo spominjanje možebitnog povezivanja datuma Kupa Jadrana s obilježavanjem dana HRM-e ?
Odgovor je vrlo jednostavan, samo ga sada nadobudni mladci, od 40-ak godina i ne mogu znati kad tada još nisu ni bili rođeni !
Dakle, u onom "nenarodnom" režimu je postojala lijepa, poučna i svrhovita diploma Jadran. Ustanovio ju je moj klub, AKL, a prvi manager je bio Tom 9A2AA. Kad je on prebjegao u bratski gradski radio klub Marjan, ja sam nastavio obavljati tu dužnost.
Ta je diploma imala svoje propozicije, i mogla se komodno odraditi, u normalnom, svakodnevnom radu po KV opsezima. No, postojala je i prečica. Povodom dana JRM je bio mini contest, članovi kluba bi se raspršili po Dalmaciji, radilo bi se pretežito sa lokacija koje su nešto značile u NOB-i. Na taj način, potencijalni osvajači te lijepe diplome bi, ubrzanim putem došli do nje !
Nema više Jugoslavije, nema više JRM, što je pucala po Splitu, i ostalim mjestima u Dalmaciji, od Brača, do Hvara, Korčule i Pelješca. Otišla u povijest.
Imamo Hrvatsku, i HRM. Šta je normalnije i primjerenije nego vezivati Dan HRM-a, uz Kup Jadrana ? Da li je zbog takvog mišljenja nečiji um izopačen ? Ili je od onoga koji to niječe, pače i otklanja i samu pomisao na to ?
Ko je bio na Muzilu, ja, ili on ?
Ali, baš kao što nitko od hrvatskih RA nije prihvatio moju ideju da reafirmiramo mini contest za Dan roda veze HV-e, tako se pretežito isti dižu na zadnje noge i sa ovim prijedlogom ! Ne moram pisati da su svi ti revnosno radili , u onom sustavu natjecanje za Dan roda veze JNA. Sad muče, i potkopavaju svaki sličan prijedlog.

Dobro je pivala moja sugrađanka Nikolovska : Balkanskom ulicom prolazim...
Može i Jelena Rozga. Ista meta, isto odstojanje...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Aug 28, 2025 10:26 am

Stvar je vrlo jednostavna.
Te diplome i natjecanja su doživljavali kao svoje a ove hrvatske,nove im i prije starta nisu baš pri srcu.JBG,moš jugoslovenu izbit jugoslaviju fizički ali ne moš iz njega,iz svijesti I srca.Neprežaljena nakaradna tvorevina i njiov drug bravar.U to se ne dira. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 6:00 am

https://www.hamradio.hr/forum/index.php ... n#msg77768
Jesan li van reka, dragi štioci, da on neće moć mučat ?!!! Progovorija bi na guzicu, ako ne može na usta, samo s jednom jedinom nakanom, da njegova bude zadnja.

Ali, ima nas još, malo doduše živih, koji smo svjedočili tom vremenu, i koji znamo da to nije bilo baš tako, kako drug Goran opisuje ! On jest marljivo radio, u paru s drugom Laureatom, da nas se deložira iz klupskih prostora, ali moj tadašnji predsjednik i ja nismo bacali arhivu, nego je pohranili, na suho i sigurno, o našem vlastitom trošku.
Stoga, za sve što tvrdim, imam i materijalne dokaze. No, čemu i kome to dokazivati kad ih se više od pola tada nije bilo ni rodilo, a drugu polovicu ne zanima.

Zajednica RK ZO Split je stvorena iz ljute potrebe, i saznanja RA u Dalmaciji da se na njih ne obraća adekvatna pažnja, skoro ništa ne ulaže, a traži jednako kao i od onih u Zagrebu. Da se ne shvati pogrešno, nije to bio izraz bunta, protiv ikog osobno u Zagrebu, niti ijedne institucije u Zagrebu, samo smo htjeli biti kovači svoje sreće.
Najaktivniji su bili članovi, predstavnici klubova iz Zadra, Šibenika, Trogira, Makarske, Kardeljeva (Ploča), Dubrovnika , naravno Splita.
Moj matični RK Split (tada Ante Jonić) je bio stožerni klub, oko koga se sve vrtilo, i koji je bio inicijator i glavna osovina svih događanja.
Tako je bilo i sa Kupom Jadrana, koji je bio drag članovima, koji su voljeli otići na mini ekspedicije, od jednog ili dva dana, na mjesta koja su imala veze sa NOB-om.
Koliko se sjećam, zadnja takva ekspedicija je bila 1986. kada su Bartul 2UN, i pokojni Drago 2DV radili iz Podgore, kolijevke JRM.

Zašto je netko protiv, i zašto se srami da se potaknu takve aktivnosti, vezane uz stvaranje HRM-e, akcije dragovoljaca HRM-e, od odreda naoružanih brodova koji su pomagali opkoljenom Dubrovniku, do napadnih djelovanja topničkih bitnica na brodove JRM, ne znam. Imamo mi i našeg divnog člana, koji i dalje želi ostati anoniman, koji je radio na navođenim torpedima, koji su zaprečivali uski kanal između Brača i Šolte, i tako prisilili agresora na uzmak prema Visu.
O svemu tome se ne govori, ne piše, ne stvara saznanje kako je ovaj narod branio i obranio svoje. Čim ne stvaraš kult, na bazi činjenica, ne možeš ni kod mladaca kreirati pobjednički mentalitet. Što reče JBT, na povijesnom govoru u Splitu "gdje mi ne radimo dobro, ubacuje se neprijatelj, i rovari." Svaka mu dala, od Žitnića, do Mostara.

Sad će on, samo šta nije, iz arhiva koje samo on smije posjećivati... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 10:48 am

Jeba te, ovo postaje napetije nego Muppet show ! Drug Goran sipa podatke, Davor sipa. Očito da manje od 10 i 18 nisu isto ? Znači, neko obmanjuje javnost !
Ono što je nesumnjivo jest činjenica da interes opada. A opada jer klubovi preživljavaju, jer se lova, reversi i sponzori grupiraju na 4 do 5 mjesta u Hrvatskoj, po diskrecionom pravu ravnatelja, direktora ili managera javne ustanove, poduzeća, ili tijela. Izgubili su ono što je bio lajtmotiv u bivšoj državi-ravnomjernost razvoja.
Ista se postiže samo financiranjem i u ona područja za koja znaš da neće postići vrhunske rezultate, ali rade, trude se, žive...
Rekli bi naši stari, održavaju vatru...
Indijanska plemena su, u odsustvu pisane riječi, izabirali jednu osobu, kojoj su svi članovi plemena ispripovijedali sve što znaju, i on je to čuvao, nadopunjavao, i, na kraju, prenio svom nasljedniku. Mobile memory, rekli bi Z generacija.
Goran, i stariji, među kojima sam nesumnjivo i sam, se nudimo, od završetka rata, da netko "pokupi" to silno znanje, mudrost i iskustvo, 30 godina je to razgovor gluhoga i nijemoga. Zašto ? Zato što je ta generacija (kako kažu u kultnoj seriji Prosjaci i sinovi) "pripametna", i misli da je njihovo mišljenje i stav "uber alless !" A nije.
Rezultat ? Prodaja strancima, rasprodaja Hrvatske, gaženje obiteljskog srebra nije dobar put za očuvanje jedine nam Domovine !

Kako to da ovogodišnji ICC reklamira (plaćeni) Amer, pretpostavljam, od hrvatskih novaca, da ne kažem naših, ili doniranih ? A Dave ?
Dublja je tišina nego na dubini do koje je došao Jacques Cousteao.

Za kraj, zašto, ako se svi verbalno zalažemo za red i zakonitost, hrvatska javnost ne može (ili joj je zapriječeno?) doći do podatka koliko ICC košta HRS ? Ne pitam Davora, jer njegov javni odgovor na moje pitanje o (ne)brojnosti učešća mladih u HRS KV fildžan natjecanjima, čekam već 3 godine ! Pitam druga Gorana, koji je Matin abab.
I ima mogućnost čitanja onoga što mi obični smrtnici nemamo. Ako se drugačije ne naredi.
Pa tako tri puta. Nema veze sa Srbijom i Srbima ; jednostavno, kako je počelo, biće i četvrti...
Jer, vrana vrani oči ne kopa.
Svoj svoga do jame vodi, u jamu ga ne baca.
Jer zna da će i na njega doći red.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 12:17 pm

Pa ne bi više.
Da će ovo drug Goran napisat ? Reka je slipac : Da mi je ovo bilo vidit !
Prije će bit da mu je abab reka da je gazda Jezda reka : Basta !

Jer, sukob argumenata je ka na Kosovu polju. Biju Turci, al biju i naši ! Strukturni vs sustavni argumenti ; tu nema ni pobjednika, ni poraženih. Samo , i sušto prilagođavanje, prestrojavanje u hodu, i adaptiranje na sve nove inpute...
Ništa bez Merzuke, Umag remote, i rasprodaje Hrvatske...
Reka je jedan moj suborac iz Garde : Nije slučajno da Štafeta voljenom maršalu kreće iz Umaga ! Otvoreni bili mercedes je iz Njemačke. Danke, Herr Gencher !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 2:26 pm

Koliko god bio drven i zaostao

Naravno da slipac nije moga vidit nešto što se nije dogodilo, niti moglo dogoditi ! Njegova da nije zadnja ? Nema šanse !
Samo, glede kvotirane rečenice, ispovida se u crikvi, ne na HRS forumu, lipo počmeš : Valjen Isus oče duovniče, ispovidan svoje grije, šta san i'učinija od zadnje ispovidi
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 4:02 pm

Aj ća ! Sad ga je 6KX počeja inpicavat, i jebat na abak. Jebali ste ježa ! A i nije pošteno, dva na jednoga ! Pravda je na našoj strani...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 29, 2025 8:12 pm

Gotovo je, baš kao i u onoj poemi "na cesti iznad grada, cijeli dan se biju, tri bojne, i brigada..."
Sad me je i Davor počeja inpicavat, i slikavat očeve diplome, kao da mi ne čuvamo evidenciju izdanih diploma ? Čemu to ? Oli smo mi šta zatajili oko postupka izdavanja ijedne diplome ? Nismo, i nećemo. Pa ja sam upozna Toma baš kad je imao znak YU2NEG, davno prije ustanovljavanja diplome, kao i njegovu suprugu. Stoga, alkar Davor u ništa ; promašio ceo fudbal.

Ono što on, kao član NO HRS-a taji jest organizacijski i financijski odnos ICC-a i HRS-a. Na ovim stranicama sam vjernim čitateljima predočio i potanko objasnio kako je to teklo, induktivnom i retroaktivnom metodom druga Laureata, a ni Mate se nije proslavio (do sada) transparentnošću u tom segmentu ! Rekli bi braća Srbi : Sve ispod žita !

I prosječno pametan RA u Hrvatskoj je shvatio, ono što je drug Goran (zbog Mate) učtivo nazvao druženjem, a ja svojim pravim imenom, DOKOLIČARENJEM, kako su prvi gosti-turisti nazivani na Hvaru i Braču. Porodica moje žene je PRVA počela sa iznajmljivanjem u Bolu na Braču, 1927.g. , dakle, za dvije godine, sto godina !

Ako isključimo KuK ukaz, kojim se Opatija proglašava odmaralištem monarhije, sve ostale lokacije u Istri su daleko iza Bola i Hvara. Stoga, pričati i dokazivati nama, čiji je pišo duži, ne pristoji. Naročito u svjetlu nedavnih događaja gdje zaštitari Grupe X tabače nedužne slovenske turiste jer su došli na NJIHOVU plažu !

Opet se vraćamo na Ustav, red i zakonitost, da su sve plaže i kupanje uz liniju spajanja mora i kopna, za plime, wide world opened, za sve ljude svijeta. To je u svijesti Inuita, kojima je to u tisućljetnoj predaji, a čije su ideje prihvatile , prvo nordijske zemlje, a zatim i sve slobodomisleće zemlje svijeta, i, kao i mi, ugradili u Ustav.

Prodaje se Istra, baš kao i Hrvatska, na parčiće, koncesijama, ograđivanjem, neposluhom, i kršenjem zabrana, baš kao i ostatak Hrvatske.
Umag remote ? Za koga ? Za Merzuke ? Za koga ? Za Tita ? Za koga ? Za Partiju ? A svi vi, koji nazočite ICC-u ste ga podržali ! Pametnima, u ostatku Hrvatske, dosta.

Da zaključim, da me , štono reče drug Goran, "ne ubi jaka reč", pometite prvo ispred svoje kuće, pa onda tek drugima solite pamet.

Upitajte se, dok se ujutro brijete, i gledate u zrcalo, kome služite ? Onome koji radi protiv interesa Hrvatske ? Sjetite se Nazora, Mate Balote i ostalih velikana.

Huji bura, čista žena.....
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK