by 9a2jg » Tue Jul 29, 2025 4:53 am
Dva dana nakon IOTA natjecanja, na HRS forumu - ni slova ! Nije ga bilo ni prije samog natjecanja ! Toliko o tvrdnji da majka voli svako svoje dijete jednako !
U bivšoj državi je postojao pojam jadranska orijentacija. U ovoj, neki u vrhovništvu HRS-a su se kleli u IOCA program, nisu do današnjeg dana mrdnuli malim prstom da se on održi u životu, poboljša, osuvremeni, učini atraktivnijim...
Ono malo stranaca, zaljubljenika u hrvatske otoke, su rastjerali, ne svojim aktivnim djelovanjem, nego obrnuto , odsutnosti ikakvih djela, prvenstveno onih koji bi donijeli boljitak programu.
Ko danas se sjećam Kraljevice, Aniko i Feri su došli na NAŠU proslavu i hamfest, sjedili za stolom sami, nitko iz vrha HRS-a da im priđe, porazgovara... U neko doba to već nisam mogao gledati, otišao sam za njihov stol, i proveo neko vrijeme u ugodnom razgovoru. Stara je poslovica da lijepa riječ i gvozdena vrata otvara !
Samozvani elitisti nisu nikad išli po otocima, otočićima, grebenima i hridima, stoga ja razumijem njihovo odsustvo interesa. Ali, stjecajem okolnosti, oni su u glasnoj većini u skupini koja vodi Savez, oni vuku novce za raznorazne ICC i ostale konferencije, a ono što čini Hrvatsku, zemlju sa 1000 otoka, su zaboravili preko noći, za tuđe interese.
Čudi me Mate, koji je i sam išao prije 15-20 godina po otočićima, radio lijepu aktivnost, slao QSL-ke, log-ove, ukratko bio uzor aktivist IOCA programa !
Zar će woke ideologija, tipa remote, izbrisati sve ono lijepo što imamo ? Zar bi se trebali klanjati zlatnom teletu ? Kud poklič "Tuđe poštuj, a svojim se diči !" ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja