https://www.hamradio.hr/hrs-na-ham-radio/
Ovo ti je ono, kad ti netko gurne prst u oko, pa još vrti...
Mrtvi se 9A amateri vrte u grobu gledajući kako je jedina, masno otisnuta poruka iz Hrvatske : Mala zemlja za veliki remote rad ! U što su mrtvi, i živući ugradili desetljeća svog rada, da bi neki novi klinci tvrdili da im je remote rad jedina izgledna budućnost ?
Gledan i čitam podatke o pojedincima koji odrađuju to, što je netko drugi zamislio. Dolaze iz klubova gdje članovi (?) ne plaćaju članarinu HRS-u, ni svi klubovi ne, QSL karte se ne spominju, a image pojedinaca je stvaran hvaleći jedan drugog u horizontalnoj ravni...
Ja, kao mali čovjek, umirovljenik, i običan član HRS-a, ne mogu utjecati na kanalizaciju i usmjeravanje društvenih sredstava pojedinim klubovima, ali mi nitko ne priječi javno i argumentirano kritizirati način na koji se to radi, s osvrtom kome se to radi.
Na spisku od desetak klubova, je većina klubova sa 1 do 6 članova ; tamo gdje su dvocifrene brojke su plaćana članarine za "žive duše", ljude koji i ne znaju da im je plaćena članarina, od društvenih sredstava, seveda !
Na spisku su i klubovi sa članovima koji se daju izbrojiti na prste jedne ruke, u naravi je to redovito one-man-show. Moram li pisati da u svakom od tih klubova redovno stoluje i provjereni drug ?
Suma sumarum, jasno je zašto Mate neće da odgovori na javno postavljena pitanja, o članovima, članarinama, klubovima, DMR repetitorima, remote lokacijama, vlasništvu, naplaćivanju, dozvolama za rad, pozivnim oznakama, UNLIS radu, ukratko o svim ilegalnim radnjama koje se rade na očigled sviju, pa i njih !
Nikada, pa ni sada, nisam tvrdio da je za sve to Mate kriv, ali njegovo 6-mjesečno stolovanje ne daje nadu da će se krenuti u raščišćavanje, dapače, tvrdeći da je remote rad, put mladih u 9A, i pozivajući strance da to rade iz Hrvatske, rade suprotno interesima hrvatskih radioamatera.
I tebe sam, sit kafano, dabogda se proširila....