Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Wed Jun 18, 2025 6:23 am

Prije 7 dana obećah svekolikom čitateljstvu ovog foruma moje skromno viđenje ; osvrt na period od 18. prosinca prošle godine, kada je izvršena pismena primopredaja starog i novog predsjednika, do danas, vremenski period od 6 mjeseci.
Za neke puno, za neke malo. Osobno smatram da je situacija ista kao u nogometnih trenera, efekat njihova rada se mora gledati u dužem vremenskom periodu. To su tvrdili svi velikani, od Tomislava Ivića, nadalje. U potpunosti se slažem s njima.
Mi smo, plebiscitarno, izabrali Matu za predsjednika. On je bio moj, i naš, kandidat i prije 15 godina. I onda su on i pokojni Krešo , po mom skromnom sudu, bili premalo "na vlasti" da bi ih se moglo uopće ocijeniti !
Neko će onda reći : Ako je to tako, što onda ocjenjuješ nakon 6 mjeseci ? Odgovor je : Mora se ! Zašto ? Zato jer su obnašatelji dužnosti predsjednika , u dva mandata prije njega, dotjerali cara do duvara ! Nema dalje ! Ne može niže !

Ja, kao dijete socijalizma, naučen prvo na samokritiku, i kritiku, ne mogu a da ne napišem, javno, iskreno, i pošteno, ono što Mate do sada NIJE napravio, a mi smo mislili da hoće, treba, ili mora. Mislim da je to jedini ispravni put, jer svaki novi mandat mora započeti poštenom, dubinskom inventurom, kako MTS-a, tako i ljudi, a samim time i odluka koje su samo štetile HRS-u, i njegovim članicama (klubovima) i članovima.

Kao što jednom već napisah, od samog starta mu zamjeram dvije stvari, koje nije javno objavio. Životopis, i zapisnik o primopredaji vlasti. Nije HRS privatan, pa da je taj zapisnik ičija svojina ! Ako je dobro, dubinski, napravljen, on krije odgovore na mnoga pitanja, koja ću ja, u daljnjem tekstu postaviti. O životopisu neću diskutirati, to je stvar profesionalne kulture ponašanja ; i za puno manje položaje se traži, i smatra se normalnim javnim dokumentom.

Sve počima, i završava, ISTINITIM podacima. Kako o članstvu, članarinama, prodanim pozivnim oznakama, svjesno falsificiranih podataka da bi se za neke ishodila dozvola za rad ARS-e kod HAKOM-a, sumnjiva i netransparentna sufinanciranja, od istarskog hotelskog dokoličarenja, do (su)financiranja raznih ekspedicija, netransparentnog rada QSL biroa, pet punih godina (a manjkaju podaci i za tri mandata prije !), sramotne i amoralne odluke o hendlanju QSL karata za gastarbajtere, i još puno drugih stvari, koje sam stoput napisao !
Za nijednu od njih nije Mate KRIV, ali, gledajući kao penzioner sa šentade, kriv je jer nije poduzeo (do sada)ništa da se to popravi, ispravi, izmjeni. Što kaže molitva : Mišlju, riječju, djelom, i propustom !
Tu dolazimo do krucijalne točke , ima li on to s kime, ili s čime pokrenuti ? Stručnu službu je naslijedio, ali zato u IO-u, i NO-u stoje jarani i ababi, ne moji , nego "njegovi". Nije ih mogao birati, jer, kažu zli glasovi, oni su izabrali njega !
Bilo bi zaista nepošteno i nefer reći da je izabran jer nije bilo protukandidata, ali i sama ta činjenica je teret, koji predsjednik HRS-a mora, kao Job, nositi na plećima.
Prije 5 godina su bila izgledna dva kandidata, pa je pokojni Vincek otpa, jer nije htio ići na rukopolaganje, i po svoje mišljenje. Drug Laureat je, i zato je bio izabran.

Kao dijete sam, mnogo puta iša "rerom" iz Splita za Dugopolje. Kad bi se stara parnjača, na uskotračnoj pruzi, penjala uz Klis, moga si pored nje hodati, koliko je sporo išla ! I tako sve do Prosika. Čin se prođe Prosik, pukne pred očima dugopoljsko polje. Svima bude lakše, ljudi odahnu, jer je sva muka, i teret, iza nas.

Mislim da se naš Mate, skupa s onom parnjačom, na garbun, još muči, za dosegnuti gornju mrtvu točku. Šta je prije dosegne, prije će poteći rijeka, ili potočić, odluka.
Neće sve biti nama po volji, ali, strpite se, i žena ne može rodit prije nego što iznese čedo u stomaku devet miseci...

Da zaključim, i mnoge ću razočarati, naš Mate je, za promatrani period, osta NEOCIJENJEN ! Jednostavno, nisam ga imao za što ocijeniti ! Nije promašio ceo fudbal, nego se još nije presvuka u dres, ni obuja kopačke !

Završiti ću pjesmom, koju smo pjevali kao pioniri : "Druže Tito, naš maršale, mase su te izabrale, izabrale ovog rata, za Vrhovnog komandanta, druže maršale, naša borba takva je....!"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jun 21, 2025 12:53 pm

Teško je pored ovih vidjeti tračak nade i svjetlost na kraju tunela.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jun 22, 2025 8:33 am

A kako će se vidit svitlo, kad su, čin je otišla JNA, poskidali sve prekidače, grla, razvodne kutije, počupali kabele, u svim tunelima, Vis, Lastovo, Pelješac ? Isto ka da je to ostalo dušmanima, a ne svom narodu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 24, 2025 2:57 pm

Kleli su se da je Facebook mjesto gdje se može dobiti informaciju bla bla bla bla
I onda kad pitaš konkretno pitanje, dobiješ napadački odgovor jer su tako indoktrirnirani i još debelo plaćeni svaki mjesec za to. Ili je to samo odraz nekulture i izostanka kućnog odgoja. Želiš im platiti članarinu, ali oni teraju silu i iskazuju svoju moć. Zapravo - jad i bijedu ostataka organizacije koju su srozali. Imao je Koki pravo glede HRS-a i Facebooka...
A ti koji tako nekulturno odgovaraju trzaju na one debele novčane nagrade.

Ovo je pisao pokojni Denis Vincek, 9A3Z, prije 10,5 godina. Ništa se promijenilo nije. Bahatost, i ne-služenje članstvu se samo pojačalo.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jun 24, 2025 3:28 pm

Isto kao i organizacija UN.Čemu,kome 2025 ona služi? Kome služi ovakav HRS? :roll:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 25, 2025 6:44 am

https://www.hamradio.hr/hrs-na-sajmu-ha ... pnja-2025/
Redigirani, i uljepšani tekst programa HRS-a u F-hafenu. Ubačena i razmjena QSL karata. Izbačeno imenovanje zemalja u okruženju s kojima bi se družili, čitaj, hrvatski, latinica, jer u prvoj verziji nisu bile SVE nabrojene, nego neke...Sada, 65 godina poslije, meni puca pred očima zašto smo morali učiti napamet Smrt majke Jugovića
Mili bože, čuda velikoga!
Kad se sleže na Kosovo vojska,
U toj vojsci devet Jugovića
I deseti star Juže Bogdane;
Boga moli Jugovića majka,
Da joj Bog da oči sokolove
I bijela krila labudova,
Da odleti nad Kosovo ravno,
I da vidi devet Jugovića
I desetog star-Juga Bogdana.

Pa mi onda dođe , i odvrti se scenarij iz Murtera, prije 20 godina, i sve se lijepo posložilo...

Sit gladnome ne viruje, kome nije zviždalo oko glave, ko nije jeo SDO američke obroke iz baza u Njemačkoj, s datumom 1971. , i tko nije prespavao cijeli rat s dva šatorska krila, jedno ispod, drugo poviše, ne može razumjeti što ja pišem, i o čemu.
Ali, nije samo to. Odgojili su nekoliko mladaca, na način na koji im paše, i proturaju svoju doktrinu, kojoj je zajednički nazivnik : Tko zavadi ?
Tu se YUTEL-borci, i oni na stvarnoj, ili falšoj, radnoj obvezi savršeno uklapaju. Oni, za sebe, imaju odgovor di su bili 91' !

Sretan put, i mirno more...
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jun 25, 2025 7:52 am

Ko nas bre zavadi :?:
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jun 25, 2025 8:27 am

Isti onaj koji nas sada ( tobože) miri...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 30, 2025 8:56 am

Interesantno, ode vladajućima, i njihovim postupcima pišu oni koji (godinama) rade bez dozvole za rad ! Sve njihovi jarani i ababi !
Zločesti bi pomislili da vlast podržavaju prekršitelji i kriminalci ? ;) Ma kako to vlast ne glorificiraju slobodomisleći ? Zato jer uče unaprijed ? ;)

Do sada Mate nije ispravio ni jednu krivu Drinu, svojih prethodnika !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 01, 2025 9:58 am

Znači ovogodišnji sajam u FHN je imao službeni moto "theRemote Radio - Connecting the World".
I dalje piše kako DARC starta od ove godine s tim projektom. Eto meni je baš drago da nisu prvi. Mi to imamo već 6 godina ;D

Alkar Hrvoje u sridu, te imade 3 punta !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK