Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon May 26, 2025 7:37 pm

Nije dobro. Jučer i danas, ni riječi o bijelom mercedesu, Umagu, Kumrovcu ...? Prijašnjih godina nisi moga odolit ! More bit i da je gazda novina reka : Silenzio !
Bidni, zaboravili su našu staru poslovicu, da je bolje izgubit selo, nego naviku. A lipo je dan prije, bija kirvaj, pivalo se, ko ima sluha, pilo se, kome likar nije zabranija, ukratko, bilo je - svega. Još da ona Kineskinja nije bila kupila Partijsku školu, mogli smo (opet) tamo vodit ekskurzije maturanata, a ne na Costa Brava !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon May 26, 2025 11:34 pm

Bila je kratka reportaža u Dnevniku na HRT.Ne pratiš pozorno vijesti.Odma se vidi da nisi služija vojni rok ka ni AP.Ja san mora.Još vojsku tira isprid televizora da se informiše. :D Ostalo mi u navici. ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Tue May 27, 2025 6:15 am

Bravo ! Pohvalit ću te pred strojem. To je budnost, osobina koja resi svakog pravog vojnika ! Hebi ga, ja gleda neke britanske sajtove, nepoćudni element, šta češ ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 28, 2025 7:49 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bro ... sti_prva_d
Mi sve ovo pišemo, već 15 godina, ali naše pisanje neće podići natalitet. Neće ni ministri, ni ministarstva, ustrojena po stranačkom principu. Agresivan pristup migranata muslimanske vjeroispovijesti samo pojačava otpor starosjedilaca, i jača desnicu u svim europskim državama, ma koliko službene politike pričale da je to laž.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 29, 2025 8:19 am

Ne pratiš pozorno vijesti.Odma se vidi da nisi služija vojni rok ka ni AP.

Daj Reni, ka boga te molin, lipo se dogovori sa bivšim kolegom Goranom, jesan li ja onda bija u JNA, ili nisan ? Kad se usaglasite, javite mi da upišem i JNA staž !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 30, 2025 9:01 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz ... zdvojeno_d
Ova se trakavica vuče već par dana po medijima. Bivša vlast (SDP) tvrdi da je ovima (HDZ) ostavila punu kasu, da lažu da nema para...
Očito je jedno, netko laže, i to debelo. A ovce (se) glasaju....
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 03, 2025 7:36 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/cip ... ostalo_d_0
Ko iz druge, ko iz treće, dijete AKL-a vavik iz prve !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 05, 2025 2:48 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/gen ... ajnovije_d
Ka da mi ne znamo da ih nisu učili da treba i - raditi ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 16, 2025 3:41 pm

Prošlog prosinca sam slušao razgovor dva Pilipinca, s jednim lokalcem u Supetru. Pita on njih jeli to idu doma, nakon dvi godine. Oni potvrde, i dometnu ; Ali se nećemo vraćati na ovaj posal škovacina (1.100 eura, plus spavanje i jedan topli obrok!) ; našli smo bolji !

Jutros , nasabajle, slušam razgovor dvi Hrvatice u poslugi Ribola u Trajektnoj luci u Splitu. Prva govori, drugoj : Ma znaš šta mi se desilo, bila san žedna na ovu vrućinu, i išla san popit tonic u jednu limenku, na željezničkoj stanici . Oni mi dali u limenci, 0,2 l. Pita ona imaju li normalnu. Nema, odgovoriše. Kad je išla platit, pita koliko je dužna ? 6 eura ! Inkolpalo me skoro govori ona ! Ali, to nije sve ! Oderali je Pilipinci ! "Preuzeli" taj biznis od umirovljenih branitelja, kojima je to dosadilo.

Ali, ni to nije sve. Od jednog našeg kolege se zaposlila ćer. Ima 30 godina, dva fakulteta i dvije magistrature ima. Plaća ? Golema, 1.000 eura ! Gledan nju, vidin svoju ćer ; ova vlast zaista sve radi da se mladim, školovanim i vrijednim radnicima Hrvatska ogadi, da pošalju sve u 3 PM, i odu vanka ! Osim ako nemaš - žnoru !
Ja, i moja dica je nemamo, ali zato uopće ne zavidim onima koji je imaju. Jer, sve dođe na naplatu ! Ne plaća Bog svake subote.

Dok sam se vraćao, iz Supetra prema Bolu, dogodila se strašna saobraćajna nesreća. Između Gornjeg Humca i Bola se dogodio sudar autobusa i osobnog auta, vozač je poginuo, auto izgorio. Neću, ni u snu išta prejudicirati, samo čitam komentare čitatelja. Pola ih sumnja u poznavanje vožnje tih Pilipinaca, legitimitet i vrijednost njihove vozačke dozvole ! Osobno sam se vozio tim autobusima, i već sam pisao o tim doživljajima. Vozač, od Supetra do Bola se ne skida s mobitela, koji NIJE hands free, nego ga cijelo vrijeme drži u ruci ! Ako nije to, onda navije ona svoje, habla-habla, CIJELIM PUTEM ! I šta slijedi ? Jedini se ja u autobusu bunim, i na prvu, i na drugu pojavu, svi ostali (Rvati i Rvatice) muče ! Čak su neke ženske toliko bezobrazne, da rečedu Pilipincu : Ma ne uzimajte ga za ozbiljno, on van je bija u ratu !
Ka da ih je Laureat učija ?!!!

Ali, ni to nije sve. Ima velikih novitadi iz Supetra, kako se prodaje Hrvatska ! Na parčiće, kaj ste mislili, da će đuture ? Budem pisao, bez brige, u tančine, moraju mi sjesti utisci na svoje mjesto...
Bum, cile, bum...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 17, 2025 5:28 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... ostalo_d_0

Nedavno je supetarska gradonačelnica imala dva javna obraćanja ; tema je bila povezivanje otoka, sigurnost putnika, i opsluživanje zahtjevnog prijevoza putnika, kako domaćih, tako i turista.
Već par mjeseci se spominje činjenica da Jadroliniji fali jedan trajekt, pa se onda dešavaju scene, koje sam zadnji put gledao prije 1990.g. ; iskrcaj trajekta, i ukrcaj povratne ture, sve u 15 minuta, a da bi se nekako održao i poštivao vozni red. Ne meže. Ta nije to oni japanski kanistar od 5 l, u koji moreš utočiti 25 l !
I jučer sam osobno svjedočio kaosu u splitskoj trajektnoj luci, a prava sezona još nije ni počela. Na samom trajektu, tijekom vožnje, domicilno stanovništvo nije ništa pričalo nego o jednoj temi, a to je usluga prijevoza na najprofitabilnijoj brodskoj liniji Jadrolinije, Split-Supetar, i neodoljivom osjećaju da oko tog puno toga ne štima.
Nije narod glup, vidi da je usluga sve gora, da prijevozniku fali brodova, da nespremno dočekujemo valove turista, kojima će sam prijevoz ostati ružna uspomena.

Mi, stariji, se nerado sjećamo prijeratnih beskonačnih čekanja u splitskoj trajektnoj luci, satima, na plus 40 C, i zaista smo mislili da je to iza nas !
Slušajući diskutante, može se izvući samo jedan zaključak, da taj prevažan segment turističke priče vode nesposobni ljudi, i da je stanje sve gore i gore...
Penzionere, kao što sam i sam, očito nitko ne sluša, ni ne zarezuje 2 %, a upravo to je onaj segment društva koji ima iskustvo, akumuliranu mudrost godina, i bolje vidi probleme od mlađe populacije. One koje sam slušao su jednoglasni, vode nas pogrešni ljudi, ne stručni, nego podobni, a to je siguran put u propast.
Trebamo li čekati još koju tragediju, da se trgnemo ? Taj dio turizma, baš kao i vatrogasna preventiva, se organizira zimi, ne sada, sada se samo provodi.
Očito je netko zimu prespava...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK