QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sat May 24, 2025 10:16 am

A ništa ne piše oće li tamo, na friškoj ariji, QSL manager dilit karte ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 24, 2025 1:06 pm

Di se dile QSL-ke? Skužaj,uskočija san ka padobranac s pitanjem,iz noćne san se pena usta.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 24, 2025 1:18 pm

Oli nisi čuja ? Dimnjačar dili... !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat May 24, 2025 1:18 pm

Boli me briga.Jel to taj?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat May 24, 2025 1:50 pm

A, bogati, jel' to atar Dimnjačara i Vuka samotnjaka, ili nije ? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 31, 2025 12:50 pm

Dakle, sutra je značajna godišnjica, 5 godina djelovanja v.d. QSL managera. U tih 5 godina sam vidio 3 ( hrvatski, latinica : TRI) izvješća o KOLIČINI pojedine pošiljke, po primateljima, u gram. Tri izvješća, na otprilike stotinjak pošiljki po Hrvatskoj u ovih 5 godina, je zahebavanje sa članstvom, i držanje istih za budale.
Nismo vidjeli ni slova, ni brojke, koliko je išlo privatnim managerima ; to se krije ko onaj čuveni štapski dokument, kojim je mahao zastupnik zadnjeg saziva skupštine Jugoslavije u Beogradu ( poslije se ispostavilo da je držao prazan list papira!), i zazivao vojsku da preuzme državu !

Mate još nije ukinuo onu sramotnu odluku, sklepanu od bivšeg predsjednika, i bivše tajnice, kojom se grubo vrijeđaju osjećaji svih poštenih RA u Hrvatskoj !
Ne lemozina, više daš uličnom sviraču, što umorno pjeva uz gitaru :" I lije na uglu petrolejska lampa, svjetlost, crvenkasto žutu..."

U pet godina ne vidjesmo ni jedan jedini dokument s pregledom troškova rukovanja i ekspedicije QSL karata u hrvatskom QSL birou.

Ono što JESMO vidjeli, da su pognute glave pristali na smanjenje životnog prostora biroa, tako da golema većina nas ima veću špajzu od tog prostora !

Mijenjao se (bespotrebno) i namještaj, jer je to nekome u HZTK odgovaralo, ali o tome ćemo drugom prigodom, u drugom topicu. Zahvalna je tema, kako za koga.

Ali, nije to hendlanje počelo sa drugom Laureatom, nego puno prije, pod Nikolom, zajedno s poklanjanjem jednoslovnih znakova. U paketu, kad je bal, nek je maskenbal.
Točan datum se ne zna, nije ni bitno, zna se godina, 1999. , znaju se svi akteri.
Znači, ko u narodnoj pjesmi : Gdje ja stadoh, ti produži...
Kontinuitet managementa.
Da sve ostane u famiglia-i !
Omerta.

P.S. Nije to jedini izvještaj koji čekamo 5 godina ! Od "rada od kuće", nadalje... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jun 06, 2025 5:45 am

A ja se sićan vremena kad je Mate sla QSL-ke za aktivacije hrvatskih otoka, nikad nije omanuo, ka švicarska vurica. Ko je ugasija sviću ? Ko drži prekidač ? :(

P.S. Za neuke, nije to bilo prije rata, nego prije "samo" 17 godina !
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jun 09, 2025 9:26 am

Poslao ja , prije godinu i po, OQRS zahtjev za QSL-ku 7O73T, na managera UA3DX. Čovjek poslao, kako sam i tražio, via biro prije godinu dana. Pošto znam da pisma i mali paketići cirkuliraju cijelo vrijeme rata, intimno sam se nadao da ću je već dobiti, no, za sada ništa. Da nije išla Sjevernim tokom ? Ili preko Stare Pazove, i Bajne luke ?
BTW, od narečenog managera sam, do sada, uvijek sve dobivao, bez greške i zastoja !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jun 12, 2025 7:46 am

Da se referiram na vlastiti predzadnji post. Naš je Mate sla redovno, prije 17 godina, ali na njegovoj karti je bilo tiskano TKS QSL ! Znači, još onda, je racionalizirao slanje ! Tako i treba.
Čitam nočas da nam v.d. QSL manager ide u F-hafen. To je osobna stvar, no, kad je javno obznaniš, više nije ! Tražili treću osobu za suputnika, i odma našli ! Di su oni lipi dani kad je HRS sve plaća, dava i nekima u NO taj izlet kao "plaću" za zlatnu šutnju... Samo su tri putnika u autu ; za pretpostaviti je da su u ostatku prostora outgoing QSL-ke ? A i donijet će se nešto u povratu ? Znat će to HRS honorirati, to su značajne uštede, one o kojima se ne piše zadnjih dvadesetak godina... Znamo i zašto.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jun 17, 2025 7:01 pm

Deset dana do F-hafena ; iz dva europska saveza će donijeti tamo QSL-ke, za otpremu nacionalnim savezima ! Neću reći koja dva, da ih ne ureknem ! ;) Znači, svaki savez ima svoga Mirka, Slavka, Dimnjačara, Valtera, Prleta i Tihog ? Ili je utanjilo i u zapadnoj Europi ? :( Sreća naša, sve budemo saznali iz pr(a)ve ruke ! ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK