Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Wed May 07, 2025 5:35 am

Zovu me, inpicaju, govore da je CW reader učinija 5 veza ! Ma to mračne snage oće da nas zavade ! Nema CW readera do - pasvorda !

A da malo osvježim znanje onima koji se još tada nisu ni rodili. U drugoj polovici sedamdesetih godina prošlog stoljeća, JNA je kupila, onda najbolje na svijetu, Alpha linearna amaterska pojačala, i donijela ih u Banja luku, da ih prekopiraju. Jedan je bio za testiranja, kako u radio klubu 4EBL, drugoga su rastavili (ka da su Kinezi ;) ), da ga prekopiraju, i počmu proizvoditi.
No, paralelno s tom rabotom, kopirali su još nešto, prvi CW čitač. Nisu bili zadovoljni rezultatom, pa nije nikada išao u normalnu proizvodnju. Osobno sam ga vidio.
Razgovarajući s inžinjerima došao sam do zaključka da nisu mogli učiniti pravi stroj, s tadašnjim znanjem i komponentama.
Dobar je bio komentar jednoga od njih , citiram, "jebo ti rider, čoek nauči telegrafiju u tri mjeseca, i to onaj koji je prvi put ušo u voz, kad je išo na odsluženje" !

Ima još, ali (za sada) ne smin pisat ! Zdravi, i veseli bili...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 13, 2025 5:22 am

Opet se oteglo sa neslužbenim rezultatima i baš svaki put tako.73 Tomo 9a4w

Moj Tomo, zar niste govorili da idemo na bolje ? ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed May 14, 2025 4:30 pm

Prije godinu dana sam primio ljubaznu (cirkularnu) pozivnicu od Davora, 9A1UN, ispred organizatora Istra open contesta, da učestvujem u njemu. Lijepo sam se zahvalio na pozivu, s naznakom da ne mogu, jer nemam gdje rastegnuti antenu za 80 m.
Izgleda, po pisanju organizatora, da je bilo još nekih razmišljanja iste vrste, pa su, nakon mozganja, odlučili da će ove godine to biti na 40m.
Ali, baš kao ni vodstvo HRS-a, koji natandare fildžan i UKV conteste, na Cvijetnicu, Uskrs. kao nešto normalno, ovi su stavili datum 18. svibnja, dan kada su izbori u cijeloj Hrvatskoj ! Ja osobno, kao nestranačka i apolitična osoba, sam (poodavno) izabran u birački odbor, i to u poslijepodnevnu smjenu ! Nema zamjene !

Još samo da mi neko reče da Marfi nije Hrvat ?!!! Od stoljeća sedmog.
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 15, 2025 8:18 am

Meni ne šalju Emajle takvog sadržaja.Pitam se zašto :?: :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 15, 2025 9:01 am

Kako ne shvačaš, ja san Davoru očinska figura, iman godin ka njegov pape, otprilike se i isto godina bavimo ovim hobijem, špotam ga isto ka i pape, doduše, pape doma, a ja javno, znači, "srodne duše" !
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 15, 2025 9:35 am

Vodi ga doma kad ti je toliko drag.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 15, 2025 7:52 pm

Ali, to nije sve ! Već par dana cipa sa Remote Ozalj 9A/TA4KEI. Momak kaže da ima 17 godina, da nema svoju stanicu, da je ispit položio lani, i da radi u sklopu programa za mlade. Odma mi je pa na pamet oni Amer od niki dan, koji nije mlad, znači vjerojatno radi za lovu, a ovi malac je "dimna zavjesa" za HAKOM, i ostale naivce u Hrvatskoj.

I da nitko to u ovoj državi nije primjetija, komentira, osudija, kao varanje HAKOM-a, tj. države, jer je bjelodano očito da je to sve ishodovano s pogrešnim i lažnim argumentima. Od tada, do danas, pratim trafik na tim stanicama, isključivo STRANA mladež, ili odrasli stranci, koji to iznajmljuju ?
Znači, sve je na prodaju, od remote usluga, do rasprodaje obiteljskog srebra ? Buje, Ozalj, Veliki Broćanac, Kozjača, ima ih još, ali vinovnici su na vlasti, kako u izvršnim organima, tako i u nadzornim ! Dali vučini da jaganjce čuva !
Stranci u verificiranoj komisiji za ispite !
Jedina zemlja na svijetu gdje se remote-stranci pojavljuju na 9A DXCC listi kao 9A/..... ! Šuperali smo Puerto Rico i Haiti ! Nažalost.
Javljaju se i u natjecanjima na KV-u !

I onda, kao kruna dvoličnosti, izokrenutih parametara, dvostruke etike i morala, drug Laureat rezolutno reče u videu na YT, citiram, "oni su prepoznali i napravili spisak EUROPSKIH postaja koje su ih radili remote, sa remote postaja iz USA, dok nije bilo propagacija za EU!".
Što ne objavi spisak HRVATSKIH postaja koje su ga radile remote, sa iste čuke u 9A, i istom rukom ? Ja sluša. Samo 5 komada, od kolpa, istom rukom, prije moje veze.
Ljudi imaju izreku "dno dna" ; mi, koji smo radili u škveru, preko student-servisa znamo da postoji i dvodno ! Tamo su nas slali, jer je bilo najteže. Ovo šta Laureat radi je ISPOD toga.

A naručeni aplauzi će se i dalje oriti po sterilnom forumu. Na kojem nikada nećete vidjeti spisak izvora sredstava, i mjesta troška. Jer mu je prošlo prva dva puta.
Ima još...
9a2jg

Postby 9a6r » Fri May 16, 2025 1:00 am

Da se javim npr. kao TJ/9A6R onda bi se cili taj savez na zadnje noge diga! Pa s razlogom,jer bi bilo razvidno da je to pizdarija.Svi bi rekli da je zajeb u pitanju.I zaista bi bio.Ali kad se s drugog kontinenta stranci odoma javljaju, priko remote postaje koja je u Hrvatskoj,onda ih nema za čut.A šutnja je znak odobravanja,to svi znamo.
Strani op.koji dođu u Hrvatsku sa dozvolom i svim urednim papirima,legalno,rade pod znakom 9A/OSOBNI ZNAK to je sve čisto i dobrodošli su.
Ova sranja koja rade ti stranci priko remote postaja smještenih u HR je teška pizdarija i nema veze sa radioamaterizmom.To čak nema veze s mozgom,zdravim razumom.Nisam za zabrane ali kod ovog slučaja učinija bi iznimku.To nije sprdačina,to je žalosno.Još je jadnije i žalosnije da samo 2(dva) RA iz cile Hrvatske to primjećuju i javno o tome pišu! Jesu li svi drugi slijepi,gluhi i nijemi ili ih uopće nije briga za ovu raboru? :oops: To vas pitam.
9a6r

Postby 9a2jg » Fri May 16, 2025 4:54 am

Odgovor je vrlo jednostavan. Većina ljudi je u nekim kružocima, kojih formalno nema, ali postoje. U njima vlada američki sistem, mrkve i batine. Pokojni Vincek i također pokojni Kefa su to bili detektirali, ogolili, i prikazali članstvu, ali ih nitko nije podupro. Rekli bi braća Srbi "iz sitnosopstveničkih razloga".
Kad sam prije 60 godina ulazio u ovaj divan hobi, vrijedila je ona Kubertenova , "više, jače, bolje", i "važno je sudjelovati". Nisu se pisale Radioamaterske etike, nego su se prirodno znale, i živile.
Od Domovinskog rata, naovamo, sve se hoće preko noći, od uspjeha na DXCC listi, do strelovitog uspinjanja na virtuelnoj društvenoj ljestvici. Ne biraju se sredstva, samo da se ostvari cilj. Cijela mašinerija se samoustrojila, i služi samo podobnima.
Slobodomisleći npr. nemaju šanse pristupiti resursima koje je 100 % financirala država ! Zašto ? Zato jer su šačica feudalaca uzurpirale društvenu svojinu, i pišaju na osnovno načelo pokreta, TEHNIKA NARODU ! Pri tom ih nitko, osim šačice slobodnomislećih ne osuđuje javno, pa ispada da ono što rade, rade ispravno ! A digli zidove oko utvrda, s opkopima oko njih, samo da običan čovjek nema pristupa.

Imam i osobni primjer ; od 1998 do 2001. sam živio i radio u Zagrebu, u par navrata sam pokušao doći i raditi u PPS na Jarunu, u objektu koji se zove Dom tehnike !!!
Nisu me pripustili ni jedan jedini put. Još par slobodomislećih mi je ispričalo istu priču. Desetak godina poslije sam, u dva navrata bio po više mjeseci u Zagrebu, ista stvar.
Sad skoro, prije dvije godine, nažalost, sam bio u Zagrebu u komadu oko 7 mjeseci, pokušao, bez uspjeha !
Tko mi to brani ? Oni koji rata nisu ni vidjeli, osim na YUTEL-u, koji su svaku večer spavali u svojoj postelji, i koji nisu dali ni jedan dinar, kunu, marku, ili euro za zajedničku stvar. Sve se izmuzlo od grada, države ili sponzora. Zato se to i zove DRUŠTVENO. Ali, u stvarnosti je to PRIVATNO, jer su se oni tako postavili !
JPP, ili javno-privatno partnerstvo, sredstva javna, svojina privatna, šačice osoba, ne na papiru, ali u stvarnosti da.
To je siguran put koji vodi k uništenju hobija.
Ja vam to garantujem !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat May 17, 2025 6:20 am

Neka događanja, unutar zadnjih godinu dana, na bandu, bi definitivno trebalo zaboraviti. Pri tom mislim na neetično korištenje pozivnih oznaka. Doživili smo to da osoba X zatraži i dobije pozivnu oznaku na svoje ime, i svoj brk, i da je strancima na korištenje. Na moje pitanje njemu, gdje su, šta rade i gdje, on mi odgovori , citiram, "da ako rade nešto nezakonito, da oni odgovaraju!" Nije to baš tako ! Zato, još od socijalizma, imamo pojam odgovornog lica radio postaje. On je odgovoran za rad te postaje.

Drugi primjer. Osoba Y izvadi SES pozivnu oznaku na svoje ime, i da je Udruzi NN, koja nema veze sa HRS-om, na korištenje u njihovom projektu ! HRS, umjesto da osudi takvo ponašanje, promovira njegovo učešće na HRS web stranici, reklamira, i još mu dodijeli priznanje ! Izokrenuta vrijednosna pravila ponašanja u ovom društvu.

No, nisu oni jedini koji koriste ime i položaj HRS-a u društvu za svoje ciljeve. Dovoljno sam pisao, od DMR-a, do remote-a, i dozvolama za rad, ishođenim na osnovu krivotvorenih podataka. Ništa se prekršiteljima nije dogodilo, niti se događa ; sustav se ponaša kao da je to normalno, a svi znamo da nije.

Idemo dalje...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK