by 9a2jg » Fri May 16, 2025 4:54 am
Odgovor je vrlo jednostavan. Većina ljudi je u nekim kružocima, kojih formalno nema, ali postoje. U njima vlada američki sistem, mrkve i batine. Pokojni Vincek i također pokojni Kefa su to bili detektirali, ogolili, i prikazali članstvu, ali ih nitko nije podupro. Rekli bi braća Srbi "iz sitnosopstveničkih razloga".
Kad sam prije 60 godina ulazio u ovaj divan hobi, vrijedila je ona Kubertenova , "više, jače, bolje", i "važno je sudjelovati". Nisu se pisale Radioamaterske etike, nego su se prirodno znale, i živile.
Od Domovinskog rata, naovamo, sve se hoće preko noći, od uspjeha na DXCC listi, do strelovitog uspinjanja na virtuelnoj društvenoj ljestvici. Ne biraju se sredstva, samo da se ostvari cilj. Cijela mašinerija se samoustrojila, i služi samo podobnima.
Slobodomisleći npr. nemaju šanse pristupiti resursima koje je 100 % financirala država ! Zašto ? Zato jer su šačica feudalaca uzurpirale društvenu svojinu, i pišaju na osnovno načelo pokreta, TEHNIKA NARODU ! Pri tom ih nitko, osim šačice slobodnomislećih ne osuđuje javno, pa ispada da ono što rade, rade ispravno ! A digli zidove oko utvrda, s opkopima oko njih, samo da običan čovjek nema pristupa.
Imam i osobni primjer ; od 1998 do 2001. sam živio i radio u Zagrebu, u par navrata sam pokušao doći i raditi u PPS na Jarunu, u objektu koji se zove Dom tehnike !!!
Nisu me pripustili ni jedan jedini put. Još par slobodomislećih mi je ispričalo istu priču. Desetak godina poslije sam, u dva navrata bio po više mjeseci u Zagrebu, ista stvar.
Sad skoro, prije dvije godine, nažalost, sam bio u Zagrebu u komadu oko 7 mjeseci, pokušao, bez uspjeha !
Tko mi to brani ? Oni koji rata nisu ni vidjeli, osim na YUTEL-u, koji su svaku večer spavali u svojoj postelji, i koji nisu dali ni jedan dinar, kunu, marku, ili euro za zajedničku stvar. Sve se izmuzlo od grada, države ili sponzora. Zato se to i zove DRUŠTVENO. Ali, u stvarnosti je to PRIVATNO, jer su se oni tako postavili !
JPP, ili javno-privatno partnerstvo, sredstva javna, svojina privatna, šačice osoba, ne na papiru, ali u stvarnosti da.
To je siguran put koji vodi k uništenju hobija.
Ja vam to garantujem !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja