Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sun Dec 08, 2024 6:51 am

Ma nisan se ja htio samoreklamirati, gorili su lampijuni i lumini i ispred TZ Bol ! Nisam ih ja fizički postavio, ali sam učestvovao na nekoliko okruglih stolova, a ljudima, baš kao i na ovom forumu, ukazujem na pogrešan trend, započet pod Račanom, a završava se pod Plenkovićem. Nadam se da se više neće pojaviti u procesiji na Veli petak na Hvaru. Izdao je svoj narod.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 08, 2024 10:19 am

Nije samo on.Ima ih pun k...c prije njega.On je samo zadnji od njih.
Zar nije u rujnu 2016,kad je sletio iz centra moći,rekao da je došao promijeniti HDZ a onda i Hrvatsku?
Jučer 10 ustavnih sudaca podilili na pola.To je dokaz da se ništa prominilo nije osim jednog slova. S SRH>RH Isto tako bi išli i u koaliciju kad bi im falilo za 76! :x
Čudi me da barjak i himnu nisu ukinuli :? Jezik prigriza,jer uglavnom dobro predviđam događaje. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 08, 2024 11:18 am

Čudi me da barjak i himnu nisu ukinuli

Sićan je jednog prepisanog transkripta, sa sastanka generala JNA u GŠ u Beogradu, 1991. , koji je bio objavljen u Nacionalu. Jedan je general, naime, rekao : "Moglo se drugačije sa Hrvatima, pustit ih da pivaju Marjane, Marjane, i naš barjak rvaski, i na pirevima da ga nose na čelu povorke, i oni bi bili zadovoljni, šta smo išli sa silom" !
Treba li reći da je bio smijenjen sa radne funkcije, ali nisu mu mogli skinut čin, između ostaloga jer je bio general iz srpske "kvote" u GŠ ! Brzo je penzioniran.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Dec 08, 2024 1:51 pm

Nisam ni sumnja za Bol
Više bi me čudilo da slučajno nije tamo bilo lumina :D

Idemo dalje...

POZIV NA YOUTUBE LIVE – PRIDRUŽITE NAM SE!
Dragi naši iznajmljivači,
Sutra vas želimo čuti i vidjeti! Naš Vedran će uživo ispričati sve što smo do sada napravili za male iznajmljivače i objasniti naše planove za budućnost.
Tijekom prijenosa moći ćete nam postavljati pitanja putem komentara, a mi ćemo uživo odgovarati na sve što vas zanima. Ovo je vaša prilika da budete dio razgovora i podijelite svoja razmišljanja!
Datum: 08.12.2024.
⏰ Vrijeme: 15:00
Gdje: Na našem YouTube kanalu
Link za prijenos: https://youtube.com/live/Y37fb0Szhw0?feature=share
Pridružite nam se i budite dio zajedničke borbe za prava malih iznajmljivača!

Ispravan link je https://www.youtube.com/live/Ym9JR8-9MCk

EDIT:
Večeras gori ispred Kockice....
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Dec 09, 2024 8:28 am

https://slobodnadalmacija.hr/split-i-zu ... ta-1438837
Davno smo mi to napisali , prije SD-e !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 10, 2024 8:53 am

25 je godina od smrti prvog predsjednika neovisne države Hrvatske. RK Split je to dobro zapamtio, jer je i 25 godina da društvo ne financira RK Split ! Takvu situaciju možemo zahvaliti raznim podmetanjima, insinuacijama, falsifikatima i lažima, koje su fabricirali sada već svrgnuti predsjednik HRS-a, i jataci mu. Ostali smo živi, bogu hvala, a oni, polako ali sigurno, odlaze u povijest. Mi pišemo povijest, i mi ćemo s ponosom obilježiti iduću godinu, kada RK Split obilježava svojih 80 godina rada, osnivanje Narodne tehnike Splita i Hrvatske, i osnivanje Saveza radioamatera Hrvatske, sada HRS-a. Mi nismo prodali, ni dušu, ni obraz, ni čast, ni Hrvatsku.
Zna se ko jest.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 11, 2024 10:07 am

Kad sam bio dijete, u trgovinama mješovite robe (još nije bilo samoposluga), u jednome kantunu, su stale škovacinske metle, od sirka (onakve ka šta su ih imali Strikan i Netjak u Velom mistu), i bakalar. Moga si ga kupit koliko hočeš, cilu godinu, i cina mu je bila pristupačna i onima najsiromašnijima ! Za Badnjak je cili Split vonja po bakalaru. To je bilo ono, "nenarodno" vrime.
Kad smo (ponovo) ušli u kapitalizam, u par godina je naglo porasta broj krštenika, krizmanih, i pričešćenih. Konzumacija bakalara je uzdignuta na kult, a cijena mu je stalno rasla, bez razloga, jer mi, od 1945. samo jedemo onaj najjeftiniji, crni, norveški bakalar. Neki dan, uđem u Konzum, na srid butige puna korpa bakalara, piše da je po 49 eura /kg ! Pitan poslovođu, da se nisu zabunili, da nije to, možda, cijena za kavijar. Kaže, nismo se zabunili.
I sinoć, listamo katalog Spara, danas je akcija kod njih, bakalar na sniženju. Vidiš kako su duševni ovi šta su nan kupili sve banke i osiguravajuća društva, paze na nas.
Ipak smo mi bili skupa, u KuK monarhiji, a...?
Ako je socijalizam bija "nenarodni" i "protuhrvatski" zašto je onda cili Split vonja po bakalaru, a već par desetljeća ne vonja ? Kako to da su se sve nove crkve u Splitu sagradile između 1946. i 1992.? Kako to je država financirala jedini integralni prijevod i tiskanje Biblije na hrvatski jezik u socijalizmu, a "nenarodni" režim ?
Zašto su u socijalizmu krštenje, prva pričest i krizma, bile obiteljska slavlja, plus kum(a), ako je bila sa strane, a danas se natječu pokazati čiji je portafoj deblji ?

Svim na zemlji mir veselje...
9a2jg

Postby 9a4db » Wed Dec 11, 2024 4:16 pm

U laži su kratke noge... danas u 12h proboj medijske blokade! Svi važniji TV kanali su tu!
https://www.youtube.com/watch?v=TkSVKS0LM0o
Sve je jasno, kome nije jasno taj drži skale ekipi koja spada u grupu =>
Lopovi & Lažovi & Licemjeri
(bez obzira kojoj partiji pripadaju emotivno ili ekonomski)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Dec 11, 2024 5:04 pm

Među prvima u Hrvatskoj sam javno pisao da iza svega stoji HUP, a u konačnici strani vlasnici, a da je SVE upereno protiv malog HRVATSKOG iznajmljivača !
Od 2001. do danas su sustavno radili na tome da ih ukinu, ili smanje na minimum, što ovim predloženim zakonom i namjeravaju dijelomično i učiniti.
Ono osnovno, što nas Španjolci (bezuspješno) uče od 1992. jest da u svemu održimo prepoznatljivost, jedinstvenost i izvornost, skroman godišnji rast, i izbjegavati megalomanstvo! Vlasnici desetke i stotine apartmana, u jednoj osobi, su najčešće stotinama kilometara daleko, većinom stranci, i značajan postotak njih radi na crno!
Mali čovjek, lojalan građanin Hrvatske, se boji Boga i Bogorodice, plaća sve što mu nalože, radi pošteno i zakonito, i ovim prijedlogom zakona, umjesto zvučnog i poštenog naziva "Mali obiteljski iznajmljivač", stavlja ga se u istu ravninu sa notornim peračima novca, utajivačima poreza, i, u konačnici, nelegalnim iznajmljivačima!
Pametnim dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 12, 2024 5:29 pm

Sinoć su me zvali, da obmanjujem ljude, da ima za kupit bakalara i po 41,99 e i po 44,99 e. Ne obmanjujem i ne lažem, a dopuštam da negdje ima i nešto sitno jeftinije.
Dijete sam socijalizma, u kojem sam živio 40 godina ; NIKADA nije kilo bakalara koštalo kao dva kila najboljega drniškog pršuta iz Sedramića, ili Trbounja !
Znači, nešto se stubokom izmijenilo ! Očito, trgovci su skužili da mogu imati extra zaradu i visoku maržu na proizvod koji u Beču ne bi ni pogledali. Tamo se jede rasplaćeni bijeli bakalar, u vakuum pakiranju, po MANJOJ cijeni nego ovaj crni u Hrvatskoj ! A sad navalite, opet me nazivajte lažovom ! Imam račun !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK