QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Mon Dec 02, 2024 9:46 am

Jutros, najranije, zove me prika iz jednog dalmatinskog grada. Veli on meni : Koki, pa zar ne vidiš da od QSL-ki nema ništa, ne-slanje uslugom Hrvatske pošte im je konstanta, pravilo koje su sami uveli, da bi umjetno generirali famu o skupoći QSL distribucije !
Njihova iduća ujdurma je tobožnja usluga dijeljenja QSL-ki , za one koji dođu na skupštinu ! Podsjeća me na ZRF, kad bi redovito pisali o "sadržaju" istog, stavili bi, podjelu QSL-ki i DXCC čekiranje. Expedit QSL-ki smo platili UNAPRIJED, a QSL čekiranje nema veze sa HRS-om !
Evo nas u prosincu 2024. V.D. QSL manager je , formalno, preuzeo dužnost od bivšeg, 1.7.2000. U stvarnosti, po njegovim riječima, par mjeseci prije. Znači, rad više od 4,5 godine bez financijskog traga, računa, izviješća, i, na koncu podnošenje računa korisnicima usluga QSL biroa.
Da ne spominjem činjenicu, da su se za vrijeme "preklapanja", nekoliko mjeseci, naplatili i stari i novi QSL manager! Stari za nerad, a novi za slanje preko Bajne luke!
Do danas nije potvrđeno da je taj golemi paket stigao u Moskvu, P.O.Box 88 . Ja pitao, ja dobio odgovor.
Znam i zašto su QSL-ke, prije Marinka, išle u Garešnicu ! Pomalo, duga je zima, ima zemana...

P.S. Više virujen Svenu iz Njemačke, nego njima ! 14 mjeseci, pošiljka iz Švabije u Zagreb. Za VUS, lutajući reporter, rubrika Vjerovali ili ne.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 03, 2024 8:13 am

Ne šalju QSL-ke za YOTA-u, ne šalju za ono zeru veza sa Zvjezdanog sela, ne šalju za veze sa istarskog hotelskog dokoličarenja ! I onda se drug Laureat, na odlasku, između dva posipanja pepelom, hvali da se on u svom mandatu posvetio mladima! Lipo im se posvetija, baš kao i u klubovima di je "odgovorna" osoba! Ne ponovilo se.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 03, 2024 10:01 am

Zadnji je misec u godini,QSL-ke sa biroa nisan još dobija.Ako mi dođu prin Božića,stavit ću ih pod jelku ka dar s neba.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 03, 2024 10:11 am

To se u nauci zove "sinergija napredne i nazadne dice" ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 04, 2024 6:26 am

Prošli mjesec je do mene bila došla informacija da su bacili stanovitu, navodno veću, količinu, QSL karata koje su trebale ići za MDXC primatelje ! Ako je točno, veoma ružna vijest. Jer, jedino je Hitler spaljivao knjige, i drug Goran demonstrativno bacao svoje QSL-ke ispred povećeg auditorija u radio klubu Marjan ! Kako su završili, zna se.

Ponoviću, za zaboravne, da u oba kluba, di je drug Laureat odgovorna osoba, nismo dobili QSL in return u neovisnoj Hrvatskoj, kako za veze iz fiksnog, tako i portabl rada.
A tvrdi da se posvetio mladima. Lijepo ih je onda učio na Zvjezdanom selu ? Zato i nisam od njih nikad dobio kartu. A on dobio društveno priznanje !

Baš kao i od ICC, YOTA, i HRS SES znakovi, svugdje gdje je on bio, ili odgovorna osoba, ili onaj čijom je osobnom odlukom to financirano, društvenim novcem, seveda.

Ne dočekasmo ni spisak mladeži koja je (u zadnji čas, da opravda novce HRS-a) pozvana u istarski hotel ! Da li je skrivaju, jer nitko od mladih nije došao, ili jer je spisak imena tajna ?

Pričaju o mladim ljudima, navodnim "kandidatima za društvo elitnih kontestera" u istoj godini kad je drug Laureat javno izjavio da nije mogao naći u cijeloj Hrvatskoj TRI mlada čovjeka za ići na QRQ natjecanje !
Čemu onda krečenje, i mijenjanje keramike u prostorijama ? U zdravom tijelu, zdrav duh ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 05, 2024 6:47 am

Govori mi sinoć prika, citiram, "vidiš da su to pravi kršćani, poštuju i znaju svetoga Nikolu, i svjesni su da još samo on može donijeti QSL-ke izvaranom članstvu" !
Kako god okreneš, vraćamo se na pojam "svjesne i nazadne dice" !
https://www.youtube.com/watch?v=E8O2WoUBIec
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2024 7:49 am

Sveti Nikola nije ništa donija. Čeka se sveta Luce, ka prva rezerva ! Imamo mi u pričuvi, i maloga Isusa, i dida Mraza ! Mi smo nazadna dica !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 07, 2024 7:23 am

Nije omanija sveti Nikola, nego od glave riba smrdi ! Od predsjednika HRS-a, nadolje. Članstvu je bilo jasno, čim su pristali na onu malu špajzu za QSL biro, koliko nas cijene, i koliko do toga drže !
Stvarna erozija je počela još dok su QSL-ke tobože nosili u Garešnicu, za expedit ! Kako i zašto, čuo sam iz usta pokojnog Severinca ! Sve se zna !
Sad nastoje indoktrinirati i Matu, tako da u startu, stavi QSL saobraćaj u Hrvata na marginu !

Da je pretresti Laureatovo auto, na povratku u Split, našli biste karte za privatnog managera, sigurno ka u SBER banci ! Capisci ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 09, 2024 7:13 am

Kako su to Bog i priroda providili, poslije skupštine pao snijeg na A1 ! Sreća vozačeva što je auto bio teži, za težinu QSL-ki za privatnog managera, pa je auto bolje ležao na cesti, i dokopao se Dalmacije ! Svako zlo, za neko dobro, a...? ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 09, 2024 8:34 pm

Nakon šta su, urbi et orbi, slikali oni poveći paket QSL-ki iz DARC-a, iz svih kuteva, i razaslali po svim društvenim mrežama, duboko se nadamo da su unutra i QSL-ke 4W1A, što ih je Sven poslao prije 14 mjeseci !

Prije dva dana putnici HŽ-a su glumili remake filma Vlak u snijegu, ovaj put pejzaž nije bio slavonski, kao kod Mate Lovraka, nego lički. Putnici su kasnili dvadesetak sati. Dobro je da v.d. manager ne šalje paketne pošiljke uslugom HP express !
Sjećam se , ko danas, da je bivši predsjednik "uvjeravao" neuko HRS članstvo, da je on našao i ugovorio poseban model sa HP, da su najbolji i najbrži.
U to se stalno uvjeravamo. Da bi čovek reč rekel.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK