Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Fri Nov 29, 2024 6:17 am

Evo, sve nan je Bog providija. 29-i, petak, temperatura ide prema nuli, bura dere... Sve je tu, samo nema više Dana republike, nema više svinja... Onih na 4 noge.
Kao da je bilo jučer, sjećam se kolinja, dođemo mi iz grada, u prijatelja i rođaka na selo, pomažemo koliko možemo, u svojoj gradskoj nespretnosti, cvrči džigerica na vatri, još vrući čvarci se jedu, svi smrdimo po luku češnjaku, čokanji idu okolo, pije se ona meka slavonska šljiva, uvati, kako koga, ko nije naučan, nejak... Žene prave kobasice, krvavice, divenice, dica i pasi okolo nas, skaču, prave buku i nered, svatko o svom poslu... ;) Jedan divan nesklad, u skladu.
Sve smo to prosuli putem, u samo 35 godina. Žalim današnje mlade, što to nikada neće ni vidjeti, upoznati, proživjeti.
Mogu samo kupovati čvarke u trgovačkim centrima, pakovanim kao da su bajadere, po 20 eura za kilo ! Skuplje od drniškog pršuta. Hrana moje mladosti, iz nevolje, je postala specijalitet kojega ne može svako priuštiti, pogotovo penzioneri.
Drugovi i gospodo, najte pozabiti da ipak, još uvijek, živite u republici ! Sjetite se kako smo pjevali u pučkoj školi, pod budnim okom učiteljice : "Republiku mi hoćemo, za nju smo se, za nju smo se borili... !"
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Dec 01, 2024 11:50 am

Gledan u kalendar na zidu...Božić u sridu,Sv.Stjepan Prvomučenik dan iza,petak će oni koji još rade odradit koji drugi dan ili uzet slobodni dan,vikend,i eto pravih blagdana,punih pet dana!
Radujte se narodi,kad čujete glas...
Isus je doša na Svit za sve ljude ali više za nevirnike..jer zdravome čoviku ne triba likar.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 01, 2024 2:18 pm

Danas je prva nedjelja Došašća. Ušli smo u božićno vrijeme, vrijeme mira, razumijevanja, kajanja, opraštanja... U crkvama pjevamo : Svim na zemlji mir, veselje...
Ja doista to želim, prvo neprijateljima, svojim, i hrvatskog naroda, onima šta su prodali Hrvatsku, jer ne znaju šta rade. Njima je božja pomoć najpotrebnija...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 03, 2024 12:11 pm

Danas je blagdan svetog Franje Ksaverskog. Kad čestitam Bračanima po imenu Franjo, imendan, redovito dobijem odgovor: Nije ovo moj, moj je sv. Franjo Asiški, 4.10.
Sve bi učinili, samo za ne počastit turom... ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 04, 2024 6:47 am

Vrijeme je došašća, kada bi pokojni tajnik Žika redovito organizirao mini domjenak u prostorijama Saveza. On, navodno ateist, organizira, a ovi, navodno vjernici(e)-ništa.
Dugo sam o tome mislio. Svi elementi navode na samo jedan zaključak, ljudi to više ne osjećaju kao "svoj" Savez. Djelatnice Stručne službe su dale golem doprinos tom osjećaju !

Jučer mi je jedan prika rekao da sam podlegao osjećajima, da se vraćam u prošlost. Vjerojatno je u pravu, jer se čovjek, kako stari, želi sjećati samo lijepih stvari u životu. Ti domjenci kod Žike su bili spontani, ljudi su dolazili čista srca, ko sa ciglicom Franck kave, ko s Zvečevo konjakom ili Zrinjski vinjakom, kolači su nošeni od kuće.
Ali, postojao je nepisani protokol, prvo razvrstavanje QSL karata, uzimanje, za sebe, svoj klub, i klubove u neposrednoj blizini. Danas su sve učinili, i gurkaju i Matu, da tih klubova i QSL-ki više nema !

Raduje se Marija, s Josipom gledeći, anđeo pjeva Gloria, po zraku leteći, i ti svijete čitavi, Spasitelja pozdravi !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 05, 2024 10:04 am

Danas je Dan volontera ! Čestitam svim volonterima, a naročito drugu Laureatu, on je DVAPUT javno napisao da on volontira u dva RK, Kaštilac i Marjan. Rezultati se vide.
Toplo preporučam tim prijateljskim gradskim radio klubovima da, za nastupajući period uzmu - profesionalca. Taj će, za pare, za promjenu, vući naprijed.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 06, 2024 7:36 am

Svim koji slave blagdan sv. Nikole želimo da bude sretan i blagoslovljen. Posebne čestitke onima koji slave svoj imendan, Nikola, Niko, Nikolina...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 07, 2024 5:46 pm

https://www.hamradio.hr/novi-predsjednik-i-io-hrs-a/
Čestitamo novom predsjedniku HRS-a Mati Botici !
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Dec 07, 2024 9:00 pm

Pridružujem se čestitkama.
Ima poneki pametan&pošten oko njega u IO, to je dobra vijest.
9a4db
Site Admin

Postby 9a4db » Sat Dec 07, 2024 11:29 pm

U svezi nove ekipe u HRSu...
Imam samo jednu želju.
A to je da se moje ime i pozivni znak izostavi sa svih analognih
i digitalnih publikacija HRSa. Posebno sa onog tamo WEBa.

Odavno se ne smatram članom HRSa.
Ne želim niti biti član, s obzirom tko je sve tamo član.
Na svu sreću, nisam se nikada zeznuo pa platio onu "doživotnu" članarinu :D
Uostalom sa svojih 60 godina pažljivo biram društvo.

Da ne budem negativan, smatram da je radio amaterizam kao pokret
dobrim dijelom zaslužan za moju privatnu i poslovnu karijeru od 1986. na ovamo.
Nikada nisam radioamaterizam smatrao hobijem nego prije kao pokret ili još bolje pogled na život.
Zahvaljujući tome upoznao sam puno krasnih ljudi a još više zanimljive tehnologije.
To mi je omogućilo da se okušam od proizvodnje, preko ITa, potom u sposobnostima koje su pridonijele
stvaranju ove današnje RH, pa sve do zrakoplovstva, u kojem opet najviše lotam (dok mogu).
9a4db
Site Admin

PreviousNext

Return to PHRK