by 9a2jg » Wed Nov 27, 2024 9:16 am
Prijateljski su me upozorili, dežurni drugovi, da ne zaboravim čestitati, drugovima i drugaricama, i svim narodima i narodnostima, nastupajući Dan republike.
Dakle, ove godine se poklapa idealan scenario, 29.11. pada u petak, ubilo se za početak bratoubilačkog rata, oću reć - svinjokolje, kolinja, ak razmete. Naveke se to radilo na taj datum, i sve je štimalo kak švicarska vurica. Čak nam je i vrijeme ususret, metereolozi za petak popodne i subotu najavljuju - snijeg ! Idealno, da se meso ne kvari.
Ali, nešto "sitno" nas hebe, 29-i više nije blagdan, nema prazničnog dana, biće pritisak na liječnike obiteljske medicine, bolovanja u jednom smjeru, svinjska polovica u drugom. Ja tebi, ti meni, tako je bilo i prije rata, samo puno poštenije.
Odmah nakon Oluje, pita me u Zagrebu jedan francuski političar zašto smo ukinuli Dan republike, kada ga svaka republika u svijetu obilježava i slavi ? Odgovorio sam mu da su to onih 90.000 priokrenutih kaputa insistirali, jer da ih podsjeća što su bili, i odakle su došli. Nije me baš shvatio, iako sam bio rječit. To nitko ne može shvatit.
Čak ni crna slavonska svinja. Ako je uvatiš.
Vi, koji ste ostali u Hrvatskoj, sretno vam bilo u republici !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja