Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Aug 29, 2024 8:19 pm

Zovu me, od ranog jutra, jesu te uhapsili, ništa ne pišeš ? Ko sme Srbina da bije, sem srpske milicije ? Valjda smo taj domaći rad završili ? I Staru pazovu, i Šid ? Pa drugari, nije ovo 1989. , nabijem Vas, koliko vas ima !
Sad, kad imamo "balkanskog špijuna" u zatvoru, valjda se lakše diše ? ;)
Ama, skinite mi se, nisam se ni ustao, bombardiraju me postovima o prodaji lineara ! Kako došlo, tako će i otići. Po nabavnoj cijeni. Ma što Beč pizdija.
Nema mi druge, nego dati link iz 1989. pa kome se sviđa, nek navije, kom ne paše, nek utrne. Prosto ko pasulj.
https://www.youtube.com/watch?v=f46LkPDypSY
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 30, 2024 6:21 am

Povijesni debakl Rijeke, izgubili od Olimpije u Ljubljani sa 5:0. No, više od rezultata, frapira divljanje riječkih navijača, radi čega je utakmica prekinuta pola sata.

Da ponovimo gradivo, za pokoljenja, s Hajdukom sam obišao cijelu Jugoslaviju, jedino smo bili neprijateljski dočekani na 3 stadiona i igrališta ; u Rijeci, Mostaru i Nikšiću. Puno godina poslije mene, i sin mi je išao s navijačima Hajduka u Rijeku, kad se vratio, rekao mi je : Izvini oče, nisam vjerovao da je baš tako, sad sam se uvjerio, nikad više kao navijač u Rijeku.

Ali, kad čitaš tisak, portale razne, Torcida uvijek najgora ! Zašto ? Zato što sva sredstva informiranja drže stranci. I što se mržnja prema Jugu namjerno kanalizira.
No, to je jedna druga, sociološka i politička priča. Otom - potom.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 31, 2024 5:26 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/eko ... _vijesti_d
Čovjek piše kao Sveto pismo. Sastavljačima tih prijedloga je sasuo u lice što ih ide.

Ali, to je samo pola problema. Okomili su se na male iznajmljivače, i sada hoće dovršiti ono što su započeli pod rahmetli Račanom, i njegovom Vladom. Tada je počela organizirana hajka na male iznajmljivače, a koja je generirana od HUP-a, čitaj pretežito stranog kapitala u Hrvatskoj, nažalost.
U neovisnoj Hrvatskoj udio postelja malih iznajmljivača je uvijek bio od 60 do 70 %. To je trn u oku krupnom inozemnom kapitalu, koji je za sitniš dobio bisere hrvatske turističke ponude, ali mu ni to nije bilo dosta, pa se razbahatio, hoće sve, da zatre ono što ove godine obilježavamo, 100 godina organiziranog turizma, u Dalmaciji, i hrvatskoj obali općenito. Nije im dosta što su, direktno, ili indirektno, zauzeli sve plaže, ležaljkama, ogradama, zaštitarima, rade nešto suprotno Ustavu u RH !
Kako su novine u RH u pretežitom stranom vlasništvu, i to baš iz onih zemalja koje također žive pretežito od turizma, nije teško zaključiti kako i zašto su ovi orkestrirani napadi na malog hrvatskog čovjeka. Ni to im nije bilo dosta, nego daju lijepe eure po glavi obitelji, da ne idu van zemlje na odmor, nego da ostanu u matici zemlji !

Završiti ću s misli jednog od komentatora, a s čime se potpuno slažem, citiram, "šalje se poruka da ne treba biti marljiv, vrijedan, štedljiv, nego rasipan, bahat, ali s članskom knjižicom vladajuće stranke ! Jer, kako stvoriti novce za krešimenat od 70% za njihove plaće, dok su penzionerima zamazali oči s niti 7 posto !"

Moj pokojni tast se vratio iz oslobođenog Trsta, u uniformi pobjedničke antifašističke vojske, da bi mu drugovi komunisti oteli hotel na bolskoj rivi, ka kulaku i neprijatelju naroda ! Sada, 80 godina poslije, opet komunisti, samo priokrenutih kaputa, hoće ostaviti bez kruha, njegovu djecu, i unuke. Dokle ovako ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Aug 31, 2024 8:23 pm

Glede NK Rijeka...gušta san ka prase u malo vode.Šta su sve lajali kontra Hajduka,Livaje,Dalmatinaca,Splita.Ko Bog da in Muđahedini bili gazde !
Glede našeg naroda...pa teško da ima naivniji,gluplji i povodljiviji ali i izdajičkiji na kugli zemaljskoj. :?
Mislim da smo upravo ovo i zaslužili.95% ih za pljat juve moš kupit.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Aug 31, 2024 8:36 pm

Paz vako, moj pokojni tast je dugo sa mnom razgovarao, o samoj NOB-i. Njegovu rođenu sestru su ubili SKOJ-evci usrid Zagreba, jer je bila u uniformi Ustaške mladeži.
Rođeni brat, moj punac u partizanskoj vojsci, oslobađa Hrvatsko primorje, Rijeku, hita u Trst, da stignu prije Engleza, uđu u Trst, zaustave englesku kolonu u Monfalcone-u.
Po osobnoj naredbi Tita, ne puštaju Engleze u Trst, jer su znali za njihov pakleni plan ! Prije rata, u Trstu najviše Hrvata, pa Slovenaca, Talijani tek na trećem mjestu !
Ali politika kroji granice, Zona A, zona B, moj ujac na razaraču Split, na sidrištu prid Pulom, mrtva uzbuna, godinu dana ! A prije toga odslužija mornaricu 3 godine !
4 godine u uniformi JRM ! Za kurac !
Cilu porodicu su mi sjebali, i po materinoj i po ženinoj strani ! Ko ? Očevi i nonoti ovih koji su sad na vlasti. Jer komunjare su se pobrinili za prvi i drugi nasljedni red.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Sep 01, 2024 5:46 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pal ... sti_prva_d
Ovo ljeto je zorni prikaz (ne)održavanja Jadrolinijinih trajekata. Dolazi na naplatu sve, od kupnje starih, polovnih, i neadekvatnih trajekata (zna se zašto kupuju polovne!), do neadekvatnog održavanja. Nije nevažan ni faktor plaća, za koje mornari, časnici i tehničko osoblje tvrde da su sramotno niske.

U isto vrijeme, na stranicama indexa, jučer čitam (očito naručeni) članak, kako mi, kao država ne možemo bez uvozne radne snage, da su nam prijeko potrebni Pilipinci i Nepalci !!! Jel ovo nas vlast drži za totalne idiote ? Ovo normalan čovik ne more progucat, ni uz Pipi !

Glasajte ovce opet za njih, bit će vam još gore. Na vlas ista situacija kao u HRS-u. Bez beneficiranih uređaja ! Zato ukradene i "povoljne" robe ima, koliko očeš.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 02, 2024 11:25 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/dom ... ajnovije_d
A dakudaće, nego provjereni AKL-ovac ! Neće iz CBM-a, CIG-a, ili bože mi prosti , CFN-a. Moj bivši kolega, klupski drug, dugogodišnji član AKL-a, a bija mu je i otac !
I pape, i dida, bili su Torcida ! Ale, Ale...Tvoja su dica, uvik uz tebe.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 03, 2024 10:29 am

https://www.index.hr/magazin/clanak/ovo ... ostalo_d_0
O čemu bi 1400 udruga proizašlih iz DR-a mućali po ustima, i kako bi opravdali svoje bivstvovanje, da nema Prijovićke, Islamovića, i ostalih, po njima (!) proskribiranih autora i izvođača ? Svojom galamom, ustvari, prikrivaju sve one falše, kako branitelje, tako i invalide, jer se boje, ka vrag svetog ulja, revizije postupaka.
Tek bi to bio Vaterlo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 04, 2024 11:21 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/smi ... ostalo_d_0
Uvik se nađe Pedro. Veliki se uvik izvuku. Nitko ne spominje promašenu dugoročnu strategiju firme, koja uzima polovne brodove. Da li se svi brodovi održavaju tehnički ispravno ? Nevjerodostojno je kad inokosni organ sam ocjenjuje svoju firmu, a ne netko neovisan !
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Sep 04, 2024 12:01 pm

Riba od glave smrdi a ne od repa!
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK