Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Tue Aug 20, 2024 7:53 pm

Konačno su završili aktivaciju sa ribičim štapovima ovi sa Jarvisa.Java ih lipi odnija i njiovu rađu.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 21, 2024 6:42 am

Paz vako, ima jedna uzrečica, među amaterima, koja otprilike glasi : Ako nisi ništa pridonija ekspediciji, nemaš se pravo buniti !

Znači, ja bi prvi mora mučat ! Međutim, ja san ka i onaj Čeh, šta su ga pitali, nakon ulaska sovjetskih tenkova u Prag, kako mu je ; on odgovori da se ne žali što mu je loše, nego što nema perspektivu ! Mi, amateri, ne da nemamo perspektivu s ovim načinom ekspedicija, nego je sve okrenuto naopako ! Preteče ovih situacija i događaja su bila događanja oko zadnje ekspedicije na Peter One, kad su išli pretežito 70-godišnjaci, koji su mogli platiti pozamašne peterocifrene dolarske iznose.
Možeš preslikati ove situacije i na IOCA-u ; oćemo li u bliskoj budućnosti slušati Toma, Nenu ili Gitu, preko remote crne škatule-batule s Jabuke ? Mogli bi, jer paše crno na crno ! ;)
Već smo imali situaciju, pod krinkom hrvatske YOTE, kad je mecena (gazda) radio s mainlanda u Hrvatskom Primorju, a postaja bila na Krku. Sve je to prošlo ispod radara, on je samo ispipava puls Hrvata, i zaključio da su beskrvni i nespremni skočiti u obranu interesa Domovine.
A on je jedan iz suporta ove iste grupe koja šara po Pacifiku, radi iz brodskog salona, pošalje garzuna da natoči gorivo, i , to je to.
Za manje od dva miseca, on i hrvatske Jude će nam "objašnjavati" u istarskom hotelu, za naše novce, kako je to jedini ispravni put za radioamatersku budućnost.
Upravo istom demagogijom kojom su Laureat, Ulip i tajnica obasuli službenike HAKOM-a. Zaključi onda za koga rade, i za čije interese. To sam ustanovio javno, još pod Pilatom, a pod Laureatom je nastupija raspad sistema.
Marcia funebre odavno odzvanja među čempresima na Lovrincu. Zna se kome zvono zvoni, ne triba pitat pokojnog Hemigveja.
https://www.youtube.com/watch?v=fCjdnaSZZdg
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Aug 21, 2024 12:13 pm

Naravno da za svoje šolde mogu radit ća god hoćedu.
Ali di se izgubila Milanova Etika? Ima li još HAM SPIRITA? To ja pitam.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Aug 21, 2024 5:19 pm

Naravno da za svoje šolde mogu radit ća god hoćedu.

Slažem se. Zato se nisam bunio ni kad me nisu tili radit sa, 70 do 80 hrvatskih otoka, pokojni Emir, Branko i samozvani Doajen. Ali, to sve govori o njima, ne o meni.
Ne boj se, manjince rade. Oni su "prilagodljivi".
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 22, 2024 8:04 am

Zanimljivo je i da smo doznali, a što organizatori nisu nigdje spomenuli da je svaki od 4 RIB-a imao 100W.
Napisa 2M, kaže, čuo iz prve ruke.
Dakle , raščistili smo dilemu oko snage, jer su stalno kolale dezinformacije da nekad rade sa 100, nekad s 500 W. Očito su svi moduli od 100 W.

Ono što je većinu odvelu u zabludu, pa i mene, jest činjenica da bi se stvarno njihov signal pojačao na 18 MHz CW, dva do tri puta na dan, i to u poslijepodnevnim satima.
Ostali bandovi - tropa.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 24, 2024 7:30 am

Ne mogu razgrnit sve stanice na clusteru, od spotova 9A0HRS sa Mosora ! ;) Rodila majka Rvatica... Magla, ali veća.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 24, 2024 12:18 pm

Sami sebe spotiraju, u lokalu, lipo ih uče, za popizdit ! Da odma, od početka, idu krivo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 25, 2024 6:35 am

Merzuke i Ameri, to je naš realitet, postaje koje se čuju preko remote postaja na hrvatskom ozemlju.
Zahvalite vajnom rukovodstvu HRS-a !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Aug 27, 2024 7:06 pm

Kako pola Europe, a ne samo neke hrvatske RA sredine bubaju o početku rada radio postaja baš u njihovom mjestu, pisati ću o jednoj istini za koju postoje pisani dokazi.

1860.g. položen je prvi telegrafski kabel, između Bola , predio Račić, i uvale Ključna na otoku Hvaru. Iz Ključne je produžavao, preko Paklenih otoka, do najbliže točke na otoku Visu. Kako je i napisano, kabelom se prenosila telegrafija za prijenos poruka. Po dostupnim podacima, taj sustav je bio dostupan sve do pada Monarhije.

Da zaključim, telegrafijom se radilo 64 godine prije navodnih radio klubova, ili slušača koncertnih radio postaja na Balkanu !

Zato danas ima CW reader, i na Hvaru, i u Komiži ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 29, 2024 8:27 pm

Pretrpio sam, i izdržao, drugarske kritike, i udovica, i udatih žena, veliju, nije lijepo što nas podsjećaš na Obrovce naših muževa ! Da bi čovek reč rekel ! Ostal sam bez teksta. Sluga vaš pokorni.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK