Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Wed Aug 14, 2024 6:41 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/slo ... ostalo_d_0
Oćete li više fermat sa Murteron, svaki dan, novi slučaj, od pucnjave, do pješčanih mušica. Od ARG-a na jahtama, do Švaba i Rusa ! A da se nisu puno otvorila usta ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 15, 2024 5:11 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Aug 16, 2024 10:45 am

https://www.index.hr/vijesti/clanak/jad ... sti_prva_d
A kad san ja to pisa od svibnja o.g. onda su me nazvali "širiteljem lažnih vijesti" ! A vidilo se na kilometar ! Sve dođe na svoje...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Aug 17, 2024 8:16 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/pre ... ajnovije_d
Kasno Marko na Kosovo stiže, ili, hrvatski, latinica, Makarska kasni jedno 30-ak godina. HDZ-ovo legaliziranje nelegalnog je samo stavilo žar na ranu, plus 1/4 nelegalnih.
To službeno priznaju vlasti, znači, sigurno ih je duplo, znam iz iskustva.
Sve dok svi sudionici, koji se zaklinju u zakon, ne budu puvali u isti rog, nema sriće.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 18, 2024 6:33 am

Jučer su mi, neovisno jedan od drugoga, pristupila dva gosta, sa istim pitanjem : Kako vi u Hrvatskoj preživite ? Skuplja hrana nego u nas (jedan je Čeh, drugi Nijemac), najmanje 30%, a za neke artikle i 50% !
Isti je bija odgovor obojici : E, ljudi moji, nas je socijalizam tempera, da se moramo znat mirit i sa malin ! Uvik smo imali obećanja političara o boljem životu, koji samo šta nije doša, ali uvik bi sve ostalo na obećanjima.

Radija san, od 1987 do 1990 u hotelsko poduzeće Zlatni rat. Plaće male, tek toliko da priživiš od prvoga do prvoga. Krilatica vladajućih (partijaca) je bila : Je, male su plaće, ali ulažemo u radna mista, da vaša dica imaju di radit ! Koja je to bila teška demagogija i laž.
Čim je počela pretvorba i privatizacija, na hrvatski način, prodali su hotele Andabaki za jednu kunu. Poslin ih je on proda Muhamedu, onome istome šta je sa rahmetli Bandićen tija gradit zagrebački Menhetn, tamo di je hipodrom ! Muhamed vidija da ima posla sa budalastin sviton, pa kupija i Sunčani Hvar. Čaršija priča da je na redu Vis, a možda i Korčula ?
Nikada moja dica, ni 99% dice moji mištana i prijatelja nije radilo u Zlatni rat. Sada Hrvate i hrvatske državljane moš izbrojit na prste jedne ruke. Dovode se škuri, druge vire, drugih socijalnih i društvenih običaja, druge kulture. Plaćaju ih više nego Hrvate, na istim radnim mistima ! Kad se mi, koji mislimo svojom glavom, bunimo, za naš narod, onda nam prišivaju etikete da smo homofobi, da mrzimo škure, muslimane itd.
Istina je da se sve radi sustavno, smišljeno, i na duge staze, da Hrvata bude što manje, a stranaca sve više. I oni mali Danac bi zavika da je car gol, a da neću ja ? U to se savršeno uklapaju droga i alkohol, da mladež ne poseže za suprotnim spolom, nego za drogom i alkoholom, da ne prave dicu...
Sad opet pišite da san paranoičan....
E moj narode...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 18, 2024 8:00 am

"Raselit ih triba da ih manje ima,nisu tu ni bili,tad će reći svima!" Nažalost sve ide u ovom smjeru. :(
Naravno da je sve isplanirano kako nam otet zemlju.Nas potirat,pa i cijenama.Dovuć robove iz trećih zemalja za siću.A taj bazen je gotovo nepresušan.Jer njih ima par milijardi a nas par milijuna.
Naša dica vanka a ti mladi iz Azije u Hrvatsku.Za još ovoliko godina,cca.30-tak,ako se ovo sve nastavi ka danas,Hrvatska kakvu poznajemo neće veze imat s LIjepom Našom.Mortalitet nam je veći od nataliteta i sa sve većom razlikom.Demografi desetljećima na ovaj problem upozoravaju ali komunističo-udbašku vlast ove udbaške đamahirijice nije niti malo briga.Za koga oni grade ceste,mostove,tunele? Pa ne za nas i našu dicu.Mi godišnje izgubimo najmanje 50.000 mladih ljudi a vlast izdaje radne dozvole stranim radnicima.Neobrazovanim ili slabo obrazovanim.A koliko ih plaćaju poslodavci,bolje da ne kažem.Gule ih ka kumpire.Žive na riži.Ja ih vidim kad je na akciji kupuju.Onu najjeftiniju.Pa normalno da naša dica ne žele za tu siću raditi! Zato i odlaze na Zapad.Ti stranci koji su izgradili apartmane uglavnom ne plaćaju porez,rade na crno.Tako da lokalna zajednica i država od njih nema nikakve koristi.Njih ne diraju ali oće domaće iznajmljivače naplatit sve što ide.Mi domaći koji sve plaćamo ispadamo bedaci.Ko je za to kriv? Pa oni koje se 34 godine bira na izborima.Bilo plavi ili crveni.Isti su. :x
Krivousti je davno uzviknuo. "Imamo Hrvatsku i biti će onakva kakva želimo da bude!" Lipo su je njegovi uredili.Za popizdit! :twisted:
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 18, 2024 9:26 am

Svake školske godine 6 škola manje, zatvaraju se, jer nema dice... Sa oltara popi govore da niko ne pravi dicu ! A sad će nas dokrajčit UI i štrukabotuni, de capoto !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 18, 2024 10:41 am

Koki,znaš da nisam lažljiv i sve što napišem je istina pa koliko ona teška bila.
Neću puno pisat jer san već pisa da mladi Hrvati ne vole duge tekstove,pa ću bit kratak.
Moj pok.otac nije odma ima svoj stan a kamoli kuću.Ka momak od 13 god.je iša u ZG na školovanje a stanova je u domu.
Kad se oženija,mater on i ja smo desetak godina bili podstanari na više lokacija.Čini mi se da je i tvoja priča slična.
Današnja mladež nema strpljenja,oni hoće SVE i ODMAH! I ako to ne ostvare nije dobro i nema šanse da će radit dicu. :( A nema kruva bez motike.Ima ako se krade!
Nisu svi isti ali velika većina je ovakva kakvu san opisa u kratkim crtama.
Današnja mladež nije spremna na trpljenje,očekivanja su im prevelika,nerealna.U Hrvatskoj su slabije mogućnosti nego na Zapadu.Tako je oduvik bilo,i prije nego smo se i mi rodili.I Nikola Tesla je vidija koja je ura pa se ukrca za Ameriku.Da je osta u Europi,niko za njega danas ne bi zna! Jer ulaganja i rizici u biznisu u Europi nisu mjerljiva sa onima priko velike bare.
A kod nas je tako da ako ne varaš državu, ako ne radiš malverzacije,utajuješ porez,nema šanse da ćeš uspit.Tako je i u turizmu..sad smo u sezoni,pa spominjem.Mnogi love u mutnom.
Takav mentalitet nije oduvujek stanovao u bogobojaznom hrvatskom čovjku.Taj virus se proširio od 1918 pa na ovamo.Sa Istoka je taj virus prodra u Hrvatsku.
Danas ta naša mladež sluša turbo folk šund muziku.Namjerno san napisa muzika! Jer je uvezena priko Drine.
Svak sluša što mu se sluša ali po tom šundu se vidi i stanje (ne)svijesti tih mladih ljudi.Nisu oni ni najgori.Kad vidim što rade oni na Zapadu,po raznim paradama Sodome i Gomore,naša su mila majka.Ali i taj virus prodire i u Hrvatsku.
I onda se ne triba čudit prodrima sa Bliskog i Dalekog Istoka.
Govorilo se da je Bosna šaptom pala...sad ni Hrvatska nije daleko.Bez metka. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Aug 18, 2024 12:01 pm

Neću se pravit pametan, samo ću pričat priče iz svakodnevnoga života.
Jutros su mi išli ća gosti, Hrvati iz Hrvatske. Mater sa 2 sina, od 16 i 18 godina. Gledan ih ja ujutro, mater se diže u 7 uri da bi mlatimudani jili friški kruv oko 9 uri. Jili bi ga oni posli, ali su morali do 10 izać iz apartmana. Jer, jučerašnji bi in zapeja za zube !
Vidija san to i u tuđim kućama, znači, to je OBRAZAC PONAŠANJA današnje mladeži. Iskoristi staroga i staru koliko moreš, nakon toga starački dom. Cilo san ditinjstvo učinija u Spinut, u Split, nikad nisan vidija drugoga, doli dicu kako ide po kruv u pekarnu Grabić, na vrj Plinarske, priko puta crkvice svete Mande. Ovo danas je bolesno, stari ljudi služe mlatimudane, ja san od njihovih godin ima ženu i dicu, oni nimaju ni mašku, ali zato znaju iskorištavat i perfidno ucjenjivat roditelje. Sve skupa rezultira autogolon, za populaciju hrvatskog naroda, iskorištavanje roditelja, i život na njihov račun, dokle ide...
I onda, kad nešto rečeš tim iskorištavanim roditeljima, još se ofende, šta in se pačan u fameju, a znaju, u dubini srca, da govorin i svjedočin istini, bez zluradih misli. Nekoliko amatera mi je diglo pozdrav, jer san govorija istinu. Jebe mi se, doće sve na svoje...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Aug 18, 2024 12:31 pm

Naša generacija im je donila državu na pladnju.Neka se oni sad malo bore za nju,neka je urede kako in paše.A ne odma podvit rep, uteć vanka.
Pa nije red da uvik isti podmeću leđa.Mi smo se istakli kad je tribalo.Matere su najviše krive za takovo ponašanje naše dice. :(
Jer in od ditinjstva ugađaju više nego čiru na guzici.To je kardinalna greška.
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK