https://www.hamradio.hr/ft8-superfox/Baš kao i sveti otac papa, tako neukim ovcama pametni Martin,
urbi et orbi, prosipa pamet i prosvjetljuje put, s poantom sadržanom u rečenici "nećete moći raditi Jarvis idući mjesec, ako ne rabite ovu, najnoviju, inačicu FT8 vrste rada" !
Još bi ja to nekako i proguta da je on, ili neko drugi, to pisao na nekom neovisnom forumu, pa piše svoje mišljenje oko ove novotarije, no ovo on službeno piše na web naslovnici HRS-a ! Znači, preko svog slugana i potrčka, centri moći, upravljaju i usmjeravaju tijekove vrsta i količine rada radioamaterskih operatora !
Nije im bilo dosta što su u zadnje dvije-tri godine desetak ekspedicija organizirali isključivo remote, pretežito FT8 vrstom rada. Pretvaraju (nekad odlične) operatore, u zombije, a mlade tako tešu i mijese od početka !
Pričao sam sa jednim poljskim amaterom, koji mi je ispričao nekoliko viceva o FT8. Između ostalih, ko je bio prvi operator u povijesti na FT8 ? Ruski pas Lajka ! Obučili su ga koje botune smije dirat, koje ne smije, poslali u svemir, i on se uspješno vratio na zemlju !
HRS se, preko nekoliko poslušnika, odavno stavio u funkciju uništavanja osnovnih postavki i karakteristika radiooperatora amatera, koje poznajemo 100 godina.
To nije napredak i progres, kako Laureat hoće prikazati, svojim nemuštim jezikom, nego stvaranje vojske malih zombija, poslušnika, pokornih određenom sistemu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja